Update

Efter sjukt långa förseningar ska dom nu ha landat! Dom bör vara här inom kort!
 
Simon landar ikväll runt 11.
 
Fortsättning följer!

Closing In

Äntligen har regnet lagt sig! Det har varit en fin dag i Thomasville med 20+ grader och sol. Pga regnet så har två tänkta fotbollsträningar ställts in. Eftersom tränarna tycker att vi fått för lite matchspel så ska vi klockan 7:15 imorn på morgonen spela full plan istället för att gymma 6-7. Jag klagar inte. Synd bara att man är Freshmen och måste ställa i ordning grejjerna till träningen. 6.15 åker jag hemifrån... Puuuuust!
Skönt är det iaf att min enda lektion imorgon börjar klockan 11.
 
Vi gjorde bort matteläxan ikväll, så nu börjar det närma sig Spring Break rejält! Endast 2 uppgifter kvar. Jag ska skriva ett tal om Mario Balotelli, och göra en Engelska uppsats på 600 ord.
 
Detta är livstecknet jag sett från Kaatari och co som nu är påväg. Längtar så MKT! Ska bli kul att få sig en trip i Florida också!
 
Inte så mycket att klaga på just nu.
 
//Jocke

Blixtar och Dunder

Sedan igår kväll har regnet verkligen öst ner. Vi vaknade även inatt av att rummet sken upp, på grund av blixtrar. Så, idag blev träningarna flyttade till inomhus. Jag själv har inga större rädslor för åskan. Men efter hört historier som folk i laget varit med om så inser jag att åskan här ska man ha lite respekt för. Efterom vi bor väldigt nära florida är åskan väldigt vanligt i samband med regn. Men förhoppningsvis så ska vi inte råka ut för något. Själv tycker jag det är lite mysigt att någon dag bara få sitta inne och titta ut å spöregnet. Hur som hellst, har regnet slutat nu tidigare ikv. 
 
Detta var himlen igår kväll precis innan regnet. Jag försökte fånga en blixt på bild med det gick inte så bra... Hur om helst, himlen var riktigt lysande mörkblå. Ganska fint.
 
Som ni ser på bilden har det kommit väldigt mycket vatten. Men när solen kommer fram så torkar det upp väldigt väldigt fort.
 
Ödlan har hälsat på igen.
 
Nu ska vi göra bort lite läxa, så vi får allt borta innan lovet. Kram på er //Linn
 
 

Coach Julie

Jag och resten av laget har nu träffat våran nya coach. Jag fick ett väldigt bra första intryck av henne. Hon verkar vara väldigt kunnig taktiskt. Hon berättade lite om sig själv, om hennes filosofi, osv. Det känndes lite som en typisk college film när hon sa: Jag är här för att fostra starka och självständiga kvinnor, och på vägen ska vi vinna pokaler och placeringar. Under denna vecka ska vi spela två mot två turnering hela veckan för att visa upp sig lite. Men får en ny partner varje match och hon ska hålla koll på hur många vunna matcher och mål varje spelare har fått, för att i slutet av veckan dela ut ett MVp- och målskytte pris. Kommer bli kul!
 
 
Idag så bjöd vi ju svenskarna på Palt. Det blev lyckat. De tyckte om palten och efterrätten (kladdkaka), om annars så döljde dom det väldigt bra ;) haha. Nä men seriöst, palt kan ju inte gå fel. Det var iaf väldigt trevligt och hoppas detta blir en liten tradition, svensk söndagsmiddag. 
 
Nu ska jag iaf göra en tidig kväll, satt just och såg matte lektion online... Tröttsamt. Ska upp 6 och gymma imorgon, så hejsvejs. //Linn 

PALT

Det har regnat idag så Jockes arbete med laget på en baseballmatch blev inställd. Så vi drog och handlande mat osv med Hannah. Vi åt även buffé på en Kinarestaurang i stan, gott!
 
Annars så har vi städat och prövat laga lite palt inför morgondagens paltkalas. Dom blev väldigt goda, och vi hoppas vi inte blir dom enda som tycker det..
 
Vi har även planerat lite inför springbreak! Bara 4 dagar kvar nu!!!!!
 
 

Heido //Linn

Jag kom inte på någon bra rubrik

Det har varit en minst sagt tuff vecka med all träning. Det känns i kroppen. Vi hade lite fystester idag som gick bra.
Fick veta idag att jag blev uttagen till 24-manna truppen som ska spela två matcher nästa helg. Riktigt roligt. En stor chans att visa att man skall stanna.
 
Så här ser schemat ut för oss som blev uttagna till nästa vecka:

Måndag

Styrketräning: 8:00 – 9:00

Fotbollsträning 14:30

Tisdag

Fotbollsträning 14:30

Onsdag

Styrketräning: 6:00 - 7:00

Fotbollsträning 14:30

Torsdag

Fotbollsträning 14:30

Fredag

Fotbollsträning 9:00

Lördag

Game Day

Game 1: TU vs Jacksonville University

Game 2: Jacksonville University vs University of West Florida

Game 3: TU vs University of West Florida


Skolorna vi möter ska hålla en bra klass. Jacksonville University spelar i NCAA Div 1 som är den högsta. Dock så är systemet lite speciellt här, bara för att en skola spelar i högsta behöver inte innebära att de är bättre än ett lag i en "lägre" div. Dock så är de skolorna generellt bättre där. Man kan inte gå upp en division för att man har vunnit eller så, utan divisionen refererar framförallt till hur stor skolan är och hur mycket pengar den har. Divisionen vi spelar i heter "NAIA" och den består mest av mindre och privata skolor (mindre skolor i USA innebär ca. 1 000 - 8 000 elever). I NAIA finns det 200 lag inom fotboll.

 

Vi ska försöka göra bort några läxor i helgen som är till på söndag den 11 mars, så slipper vi sitta och göra det då vi har främmande.

På söndag så blir det palt i våran lägenhet. Vi har bjudit hit 6 svenskar. Bäst vi provar att göra någon imorgon så vi inte skämmer ut Piteå. Kul också att ingen av dom smakat palt tidigare. Flopp eller succeé?

(Missa inte inlägget jag skrev nedanför om du vill veta mer om collegeidrotten)

//Jocke

Facilities

Jag vill bara visa hur man satsar på collegesporter här i USA
 
Den här skolan spelade min assisterande coach på. Det är en av de bästa skolorna i landet. Skolan ska nu bygga en arena för enbart deras två fotbollslag, tjejerna och killarna. Den kostar 17.5 miljoner dollar (110 svenska miljoner) att bygga. 5 300 sittplatser. Samt att de ska bygga ett Traning Center på 15 500 kvadratmeter som kommer att innehålla omklädningsrum, sjukgymnastik, kontors etc etc.. Och det värsta av allt, dessa faciliteter är långt i från unika för många college/universitet här i USA. Glöm inte att det "bara" är collegesoccer. Helt sjukt. Jag som tycker vi har det lyxigt här på TU..
 
Hemma arenan för en av de bästa skolorna inom amerikansk fotboll (college). Glöm inte, skolan äger den där arenan. Kapacitet på 101 000, vilket är mer än Camp Nou.
 
Den här arenan är hemmaplanen för FSU. Den skolan ligger 30 minuter från oss. Den tar "bara" 82 000 pers.
 
File:Michigan Stadium 2011.jpg
Största arenan inom collegeidrotten i USA. 109 000 pers tar den. Tänk er att ha en sådan på skolgården.
 
33 00 pers i en baskethall för att hejja på sitt skollag.. Puhh.
 
Minst sagt en annan värld... USA skall ALLTID vara värst.
 
Jocke
 

Work Hard Play Hard

Linns lag har nu fått en ny Head Coach. En dam. Hon har väldigt fina merier och erfaren som tränare här i USA. Hon kommer närmast från en skola i högsta divisionen där hon varit huvudtränare i 12 år. Blir säkert jätte bra. Eftersom att över 100 tränare skickade in CV:n till TU när tjänsten annonserades ut över hela USA, så är det nog inte någon medelmåtta. Dessutom är det våran huvudtränare som har tagit hand om rekryteringen, och han bryr sig verkligen till 110% om att skolan ska gå framåt i "soccer".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Julie Orlowski
 

Våran kvällslektion varade bara i 10 minuter idag, skönt! Hade tänkt fara hem och bara ta det lungt med tanke på att vi försvarare tränat två träningar idag, men icket. Det var nämligen match i 6vs6 tuneringen som är en gång varje vecka. Vi lyckades plocka 3 pinnar idag! Som grädde på moset satte jag också spiken i kistan med ett solomål. Det är riktigt kul att vara med i det för att få latja lite.
 
Jag och Marc Herbert! Största skojjaren någonsin, dock skrattar man oftast åt honom. Riktig lirare.
 
 
 
 
Imorgon har vi sista fystestet på ett tag. Det är Man United, vilket innebär 20 sträckor (fram och tillbaka) på en fotbollsplan under en viss tid. Skönt när det snart är över.
 
 
//Jocke
 
 
 
 

Survivor

Idag sprang alltså Jocke beep-test. Han var bäst av alla fastän han inte riktigt kom upp i samma nivå som sist. Detta test var utomhus på gräs, så allas resultat denna gång var sämre. Hur som hellst, var han jätteduktig! Jag hade själv träning från kl 2 till kl 5. Fotbollsträning i 2 timmar, eftersom jag tränade med båda grupperna, sen styrketräning. 
 
Ikväll har vi pluggat och varit på någonting som kallas för Survivor. Det är varje onsdag i Dormsen. Det innebär oftast att någon pratar litegrann, håller i lite lekar, och allting avslutas med gratis pizza! Trevligt!
 
Imorgon har vi två lektioner och träning.Veckorna går fort nu, och det inte länge kvar innan vi får besök. L.Ä.N.G.T.A.R
 
I brist på bilder och orken att hämta min iPhone sladd, bjuder jag på en bild på mig och Jocki i en limmo. 
 
Sovgott!! //Linn

Vapor

Jag skypade med Robin igår (våran fd-roommate i SB). Det var kul! Livet där borta verkar flyta på. Hoppas verkligen vi träffas i framtiden. Vi bodde ändå ihop i nästan ett halvår.
 
Beställde dessa idag. Ska förhoppningsvis bli nice att gå tillbaka till Nike!
 
Det regnade relativt mycket idag, så träningen blev ändrad. Istället körde vi futsal.
 
Jens har nu bokat våran Dodge Grand Caravan. Imorgon (när ni läser detta) så är det bara 1 vecka tills dom kommer!!!!
 
Imorgon har vi återigen test. Beep-test igen och något mer. Det blir rätt så tufft i veckan eftersom det är fler test på fredag. Vet inte exakt vilka det är, men det löser sig nog.
 
//Jocke
 
 

Harlem

Vart försvinner helgerna? Det man får se som positivit är att för varje helg som försvinner närmar det sig till vi får besök!!
Vädret neråt i Florida ligger stabilt mellan 25-30+ grader just nu. Så Spring Break blir förhoppningsvis en skön solsemester!
 
Återigen en ny träningsvecka.. Kommer vara tufft denna vecka. Nästa vecka börjar vi med vanliga fotbollsträningar.
 
Idag har inte varit särskillt speciellt. Lite plugg, och så har jag spelat lite fotboll med några från laget.
 
"Harlem Shake"-filmer bombar Youtube just nu. Vårat lag ska mest troligt göra en fet harlem shake denna vecka. Här har ni 2 Harlem-Shakar: (Den andra filmen är Borås brandkår).
 
 
 
 
 
 
/Jocke
 
 
 

Nevadaöknen

Om jag hade vart kvar i Santa Barbara nu, så hade denna helgen spenderats i Las Vegas! Laget som jag spelade i (Deportivo Gallardo) spelar nämligen en cup där just nu. De representerar Santa Barbara. Hade varit roligt att vara med. Såg att Tobbe som en av dom heter just lade upp på facebook att de hade vunnit en match, samt spelat en oavgjort, och nu skulle de ut och ladda upp inför morgondagen genom att spendera natten på The Strip. Inte helt fel matchuppladdning, haha! 
 
När vi var i Las Vegas i September så bodde vi på dt hotellet som lyser rosa och är hyfsat i mitten på bilden. Flamingo. Och så såg vi en sjukt bra spelning av mina favoriter, Blink 182, på mittentaket av The Cosmopolitan (Hotellet som skiner blått i högra hörnet av bilden). En fantastisk upplevelse var det, och jag vill verkligen åka dit fler gånger!
 
Det var väldigt kallt i Thomasville idag. Annat var det dock igår. Vädret svänger lite, men oftast är det väldigt bra. Som igår, perfekt svenskt sommarväder. Bjuder på random bilder.
 
 
 
Det är inte så lätt att hålla ögonen öppna på en fredag efter en hård träningsvecka. Inte ens stående.
 
Till Tim: Det finns en hyfsad skatepark precis bakom där vi bor.
 
 
/jocke
 
 

Fullt Kylskåp

Äntligen helg!
 
Idag har både jag och Joakim tränat på morgonen. Jocke for senare och spelade lite innomhus-fotboll. Efter det drog vi och handlade mat, det var väldigt välbehövligt. Jag älskar när kylskåpet är fullt :)
 
Ikväll har vi varit hos Hannahs adoptive parents, Terry med familj. Det var mysigt. Vi fick pizza sen fick vi åka med i hans truck i hopp om att se några pumpor/hjortar/vildhundar/ormar. Men tyvärr var turen inte med oss. tydligen springer det omkring mycket djur häromkring, dock djupt inne i skogen, men det skulle varit coolt att få se några. 
 
Imorgon blir det sovmorgon!! wiho
 
Skype med min Elton
 
Puss /Linn

Defense

Först och främst tack för "gratulationerna". Riktigt roligt, även om jag tycker det är lite överdrivet eftersom att det bara var ett fystest. Det var kul att Head Coachen var där, i och med han inte varit på så många träningar tidigare. Att dessutom se han stå och applådera var en boost, eftersom han är en väldigt tuff typ. Assisterande tränaren kom fram och sa till mig efteråt "You fucking destroyed it".
 
Idag var det fotbollsträning. Den liknade mer en vanlig fotbollsträning, dock inget spel. Vi körde mycket försvarsspel mot anfallarna och mittfältarna. Måste bara passa på att säga att vi har otroligt bra anfallare. Två som är nästintill ostoppbara, och eftersom jag aldrig spelat högre upp än div 3 så kan jag inte säga exakt vad de håller för klass, men en bra bit över det i alla fall. En spelade tydligen i Chelsea då han var liten. Riktigt bra är dom! Sen har vi ju den sköne svensken från GBG, Eric, som också är riktigt duktig! Gick helt ok/bra för min del idag även om man är lite seg i tanken/rostig. Kul är det i allafall, och snart börjar vi äntligen träna som man ska göra - med spel! Bara den där f*rbannade ryggen slutar spöka. Finns inget mer irriterande än när något är där och retar lite grann, men ändå så pass att man kan träna. Grrrhh.
 
Gym och löpning kl 11 imorgon, sen en efterlängtad helg!
 
Bjuder på denna eftersom det är alla <3 dag. Världens bästa PV!
 
//Jocke
 
 

JOAKIM TOG SKOLREKORD

Idag har Joakims lag sprungit beep-test. Det innebär att man ska springa en sträcka på 20 meter, och vända när det piper. Det är lite svårt att förklara med det är iaf ett konditionstest/syreupptagningsförmåga-test.
 
Vi tjejer hade träning på gymmet när en kille från laget kommer fram till mig och undrar vad egentligen Jocke äter. Lite fundersam frågar jag varför han undrar det, och han svarar att Joakim var helt sjuk och hade sprungit mycket längre än alla, och att han tagit rekord på dagens beep-test. Jag som vet hur tjurskallig min kille kan vara visste att detta var sant. Han har alltså idag sprungit ett nytt skolrekord på beep-test genom tiderna (!!!!!!!) på Thomas University.
 
Han sprang till nivå 17.9, testet består av 21 nivåer. Det är väldigt svårt att sägahur många som klarat ut testet (förmodligen har folk gjort det) till exempel står det på internet att Lance Armstrong klarat hela. Joakim berättade senare att när han sprang själv i slutet, radade laget upp sig i en korridor runt honom och skrek och hejjade. När han tillslut inte hann fram till linjen när det pep, och testet var därmed över, så sprang alla fram mot honom, apploderade och var helt enkelt jäkligt imponerade. Nästan som om han var i en typisk Amerikans film. 
 
Hur som hellst, alla som sprungit detta test vet hur jobbigt det är, inte bara fysiskt men även mentalt, så jag är riktigt imponerad, men inte förvånad att han fixade ett sådan bra resultat.
 
Så, Maria och Robert, eran son är nu med i historieböckerna på Thomas Univerity. Robban kanske ska se detta som en utmaning att bräcka honom i sommar.
 
 
Hoppas ni har det bra där hemma! Puss //Linn
 
 
 

Matte

Det har regnat en hel del här idag. Så min träning som skulle vara på fotbollsplanen blev flyttad till en sporthall. Där blev det, lite oväntant, futsal. Få saker är så roligt som inomhusfotboll! Speciellt i en period då man bara kör tungt.
 
Ikväll har vi gjort våran matteläxa. Vi blev faktiskt imponerade av oss själva då vi lyckades fixa alla uppgifter på egen hand. Det är ju trots allt Pre-Calculus, som är en hyfsat hög mattenivå. Speciellt om man aldrig varit ett mattesnille. Något som slår mig är hur patetiskt oviktigt vissa matte-saker är. "När kommer jag NÅGONSIN ha använding för just detta?" är något som slår mig mellan varven..
 
I och med väderet, fick vi ett mail av tränaren ikväll om att morgondagens träning är ändrad och kommer att bestå av ett beep-test.
Jag har aldrig sprungit ett sådant test och är en gnutta nervös för att jag ska få in takten med pipen. Återstår att se hur det går. Har skrivit och frågat på Twitter till Jonas Colting som pappar beundrar, min egna idol Pontus Wernbloom, och Henrik Rydström som är lagkapten i Kalmar FF, om vilken nivå i testet de klarat som bäst. Hoppas någon av dom svarar!
 
 
Jag kom på att vi har nog aldrig skrivit vad vi pluggar här borta. Vi båda pluggar det som nästan alla internationella i USA pluggar: ungefär den amerikanska/världsliga motsvarigheten till svensk Civilekonom. Business Administration. Samma examen som några från Wallenberg familjen tagit i just USA (på en lite finare/högre rankad skola dock, hehe). Precis som en Civilekonomexamen så är det en väldigt bred utbildning inom ekonomi och handel. Jag mailade för någon månad sedan civilekonmernasförbund bara för att kolla om man kan kalla sig för civilekonom hemma i Sverige om man tar en degree här. Så dom kollade över planen för utbildning och svaret var ja.
När man kommer in på sina sista år så får man välja en inriktning, och våran skola erbjuder de tre (vad jag tror) vanligaste: Accounting, Management, och Marketing.
 
 
Lite scientific idag alltså. Tyvär inga bilder att bjuda på.
 
//Jocke
 
 

Wingnight

Dagen har varit bra. Gym kl 6. Lektion kl 11. Träning kl 4. Har hunnit göra lite läxa och skypeat med mamma, pappa, Elin och Amanda! Har även skypeat med delar av fotbollslaget där hemma, dom är så gullat. Kring 7 drog jag och Jocke, Hannah och Laura och åt kykling vingar, eftersom varje måndag är det wing-night och dom är billigare än vanligt. Det var mums och mycket trevligt. Just nu sitter jag och bråkar med våran skrivare... 
 
Idag har jag även kört bil för fösta gången i USA. coolt. 
 
Jag, nr 15
 
Sovgott allihopa! /Linn 

Återblick

En helt underbar tid med många minnen...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Santa Barbara - En plats som jag ska besöka många fler gånger i mitt liv.
Kalifornien måste utan tvekan vara en av jordens finaste platser..
 
Dock så är det väldigt fint här också. Vi trivs som handen i handsken. Jag trivs även som den frusne i värmen;)! Jag ser så mkt framemot att inom en snar tid se stora delar av Florida!!
 
//Jocke
 

Lör

Idag åt vi lunch med våra "adoptive parents". Som jag skrev tidigare så har nästintill alla elever här på TU en sådan. Definitivt alla internationella. Dom var trevliga och båda är runt 30 år.
 
Som Linn skrev igår så fick mitt lag bestraffning nästan hela dagen igår. Drygt som satan men nu ska det vara över för den här gången. Läxan: Lika bra att ställa till med bus och förtjäna bestraffningen, än att ligga och sova då det händer och ändå åka på bestraffningen.
 
Hyfsade faciliteter på skolan! Notera hur vi just skurat golvet. Inte nog med det vi var tvungen att städa/torka av ALLTING där inne.
 
 
 
 
Igår var det en High School match i TU:s baskethall. Kändes allmänt lite One Tree Hill-aktigt. Fullsatt hall, cheerleaders för bägge skolorna, osv.. Hade varit coolt om sporterna var så i Sverige också under gymnasiet. Snabb repetition: High School = Gymnasiet, College/University = Universitet
 
Sneglade snabbt på datumet nere i hörnet och blev glad då jag insåg att det är mindre än 20 dagar tills vi får besök! Tiden kommer gå snabbt tills dess!
 
Linn bakar bullar just nu. Jag hoppas att få smaka en eller två om en timme eller så.
 
Ha det blaaa
 
//Jocke

Städ-Jocke & Kak-Linn

Imorgon kl ett ska vi äntligen få träffa våran stödfamilj, vilket är spännade. Vi har hört iaf av folk som känner dem att dom är hur trevliga som hellst. Mer uppdate om det får ni väll imorgon!
 
Idag har Joakim varit borta hela dagen. Jag stack på träning kl 9, vi spelade internmatch, det var skitkul och det gick bra idag för mig. När jag kom hem var Joakim borta, han var då på träning och kom inte hem förrens kring 3. Han var hemma i nån timme och sedan drog han iväg igen. Orsaken till detta var att de har fått ytterligare straff för incidenten förra helgen, så idag fick de städa. De fick plocka löv av hela planen plus skrubba skyltar och städa omklädningsrum. Sedan fick de även städa gymmet, baskethallen, och trainingroom...
 
Jag har däremot haft en mysig dag. Kom hem efter träning och gjorde lite lunch. Sedan pratade jag lite med mor och far. Såg lite film, gjorde läxa och senare på kvällen drog jag, Hanna och Jessica ut för att köpa mat och lite godis och kakor. Det blev kinamat (sushi för min del) och sedan kakor och godis framför en film. MYS!
 
Vi ska bjuda in några Svenskar för att bjuda på palt snart, tror ni att det blir succé?
 
Hejdå från oss!
/Linn
 
 
 

Descriptive Essay

Kära vänner, 
 
Idag har varit en bra dag. Vi fick lite sovmorgon, drog på en lektion och sedan träning. Vi har sedan spenderat resten av dagen i Study Hall och gjort ett Final Exam på en kurs som avslutas nästa vecka och skrivit en Descriptive Essay som ska lämnas in imorgon. Imorgon är det en lektion som står på schemat, men vi ska hinna förbi våran edvisor, få lite Study Hall timmar och Jocke ska även på behandling för ryggen innan träning. 
 
Igår hade vi tydligen en tränarkandidat som var och spionerade på våran träning, så snart kanske tränar frågan är löst. Känns spännande.
 
Våran ödla kom och hälsade på idag!
 
 
Vill säga grattis till min kära mor som är top 10 återförsäljare i hela Sverige (!!!!!) och etta i norrland av Aloe Vera producter! STORT GRATTIS MOR, du är så duktigt :) 
 
Hoppas ni har det bra där hemma! Puss och Kram från oss //Linn
 

Random fakta - Drick deen

Vi befinner oss i skrivande stund 7600 kilometer från Piteå, alltså 760 mil. Onödig fakta!
 
 
Ikväll är det premiär i 6 vs 6 fotbollstuneringen som jag och några från laget anmält oss till. Det kommer att vara en match varje tisdag. Det är en serie som kommer att hålla på till maj. Alla har blivit uppdelad slumpmässigt i ett lag. Ska bli kul!
 
Jag ska även bänka mig framför datorn och TV3 play ikväll för att se min kära lillebror dansa i TV.
 
Nu är det dax för träning!
 
/Jocke

PowerNap

Idag har det varit powernapens dag. Efter en riktigt trevlig kväll hos Luciano m familj och superbowl i söndags hade jag lite svårt att sova. Så när klockan ringde kl 5 var jag trött... For på gymmet, kom hem för att sedan krypa ner under täcket i 40 min. Vi drog sedan iväg på lektion där vi fick tillbaka vårat matteprov, som förövrigt fick väldigt bra för både Joakim och jag. Efter lektionen for vi hem, tog en PN. Sedan bar det av mot träning, och idag var det löpning på schemat. Sedan har vi suttit i studyhall ikväll och gjort lite läxa.
 
Imorgon har vi bara en lektion och sedan träning, så det blir sovmorgon!!
 
Jag och Jocke på PizzaHut. 
 
Min macka log mot mig idag!
 
HEIDO! /Linn

SuperBowl

Som jag skrev tidigare så träffades mitt lag klockan 12 (midnatt) på lördagsnatten i skolan. Där hade vi först ett möte (läs utskällning), för att sedan springa i den kalla natten. Klockan 2 var jag hemma i lägenheten igen. Helt slut hoppade jag i säng för att sedan dagen efter dra på ett nytt möte med laget. Denna gång var det huvudcoachen som höll i det, och efter ett tag fick alla som hade minsta lilla koppling till incidenten stanna kvar, medans vi som inte varit det minsta lilla inblandade fick lämna. Som sagt, här är det mycket att man straffas som ett lag vilket inte alltid är helt fair. I detta fall så kan jag dock tycka att det var en sån gång som man straffar hela laget. Även om det är jävligt orättvist för folk som inte har de minsta lilla inblandning som stuckit hem till sin familj över helgen och måste köra flera timmar för att komma till skolan vid midnatt en lördagkväll för att ta skiten några lagkompisar idiotat sig till. Personligen så är jag för ny här för att orka bry mig om bestraffningen, och det känns skönt att assisterande tränaren sa att mina lagkompisar borde be mig ursäkt då jag kom till bestraffningen mitt i natten. Om ni undrar vad jag gjorde då incidenten inträffade så låg jag och sov som en gris. (Antingen börjar jag bli gammal eller så är kroppen inte van vid all träning), hehe. Det som retar lite är att jag skulle ge ordet "slappa" ett nytt namn denna helg. Nu ligger jag här, söndagkväll, och undrar vart min helg tog vägen.
Boven till allt skit är som vanligt alkohol..
 
 
För er som inte vet om det så var det Superbowl idag. Idrottsmatchen som har flest tittare i världen, och där 1 sekunds reklam kostar flera miljoner kr. Hela USA tittar. Amerikansk fotboll.
Jag och Linn blev bjudna hem till Luciano och hans fru Laura för att se det med lite folk. Har skrivit det för, Luciano är killen som hjälpte oss att komma hit. De var väldigt trevligt! Jag valde att stötta San Fransisco eftersom att laget kommer från underbara Kalifornien. Tyvärr förlorade dom, men matchen var väldigt jämn i slutet.
 
'
 
/Jocke

See you 12 O'clock

Jag börjar med de bra nyheterna!
Nästan hela vår släkt har nu bokat resa till Spanien, Barcelona, i slutet av maj. Där har vi hyrt ett stort hus i en vecka, och förhoppningsvis ska vi se Barca:s sista hemmamatch! Nästa bra sak är att Simon har bokat ett flyg hit från Seattle. Han ska spendera en weekend med oss samtidigt som gänget kommer. Fantastiskt roligt! Nästa positiva nyhet är att vi fick en soffa gratis idag. (Inte världens snyggaste men gratis är alltid gott). Sen fick jag höra en JÄTTE rolig/kul/bra nyhet igår som tyvär för er läsare är hemlighetsstämplad.
 
Vidare till de mindre bra nyheterna... Idag var vi nya i killaget + hela Linns lag och gjorde Community Service (där vi fick soffan). Det hade varit någon stor loppis typ, så vi hjälpte till att städa undan. Det var ganska drygt och tog ungefär 2 timmar. När vi var där så visade en kille i mitt lag ett mail han fått från assisterande tränaren. I mailet stod det att han fått nyheter från någon som jobbade på TU som coacherna var exremt besvikna över. Så det jag vet just nu är att vi ska träffas ikväll klockan 12 på natten (lördag). Det stod även att man skulle ta med sina löparskor. Det finns ingen ursäkt för att man inte dyker upp. Om man inte dyker upp blir man kickad från laget. Haha, hårda medel. Jag vet ganska säkert vad det handlar om, men jag vill inte skriva något här. Jag är inte inblandad, men hela laget kommer förmodligen bli bestraffade i alla fall. Jag som skulle slappa denna helg... :( Shit happens!
 
 
Ni får väll se om jag lever imorgon. Annars får Linn gör ett inlägg!
 
Ha det bra 
 
//Jocke

Natthökarna

Det blev en lång dag på skolan idag. Stack klockan 10 till training room, där jag gjorde övningar för ryggen samt att jag fick massage! Därefter vidare till lektion. Efter det var det dax för träning. Sedan vidare till ytterligare en lektion. Till sist hade vi studier i två timmar med laget. Klockan 9 på kvällen var jag äntligen hemma.
 
Min professor i kommunikations-klassen jag har är så otroligt rolig. En sån där person som bara ser och är rolig utan att verkligen mena det. Lite kul är att han under sin "Master's" specialiserade sig på stereotyper inom barnprogrammet Phineas och Ferb (Petter Vikströms favoritprogram). En Master's Degree tar man två år efter sin Bachelor's (Kandidatexamen, 4 år). Det är respektabelt att ha en "Master's". Vet dock inte om det är lika respektabelt att ha det med inriktning inom ett barnprogram, haha. Mr Brumfield som han heter berättade att han tyckte Phineas och Ferb var bra, men att han var lite less efter att ha sett ca 140 avsnitt. Jag vet att han inte är ensam om att vara less på Phineas och Ferb, mina föräldrar är nog också det..
 
 
Skolans maskot, the Nighthawk.
 
 
Som tur var fick bada isbad efter gårdagens träning. Jag är hyfsat säker på att det var den tuffaste hittils. En obehaglig känsla för stunden, men jävligt bra efteråt, eftersom det hjälper musklerna att återhämtas.
 
 
Imorgon innan gymträningen ska vi träffa idrottspsykologer. Det är helt enkelt till för att öka prestationsförmågan på oss spelarna. Vi kommer att träffa dom enskilt en gång i veckan. Tror att det ibland kan vara oftare under säsong.
 
 
/Jocke
 

Om oss

Lämnade trygga lilla Piteå i Augusti -12 för att flytta till USA och plugga på College (Universitet). Vi pluggade en termin i Santa Barbara, Kalifornien. VT-13 hade vi lyckan att bli tilldelade varsitt fotbollstipendium. Så vi flyttade till Thomasville, GA, för att studera och spela fotboll vid Thomas University. Vi dokumenterar våra händelser och upplevelser med hjälp av denna blogg. Roligt att du läser/följer!

Lokal Tid

Lokalt Väder

Find more about Weather in Thomasville, Georgia, United States Of America
Weather Forecast

Adress

2025 E. Pinetree Blvd. Apt #1E
Thomasville, GA, 31792
USA