Sunday League

Hade två lektioner idag, Business och Engelska. Businessen är lite tuff nu i början, i och med att vi är 130 personer i en aula så får man inte den där personliga hjälpen. Men Professorn verkar riktigt bra och det kommer bli väldigt intressant. Som jag förstått det så är denna kurs en bred och basic kurs som "tar" på alla områden inom businessen!
Har två engelska klasser som sagt och idag var jag på en av dom och då berättade läraren efter lektionen att han tyckte att jag hade gjort riktigt bra ifrån mig på uppsatsen vi skrev första lektionen och att han hade försökt flytta upp mig till English 110 som är collegenivå. Vet dock inte hur det blir med det men de var kul att höra iaf med tanke på att det nästan bara är amerikaner i den klassen. Det hade dock varit skönt för då behöver jag inte ta någon mer engelskaklass i skriva.
 
Åt på ett av skolans 3 cafeér idag, varma mackor med strip för typ 30 spänn, riktigt gott och bra! Skolan har även en resturang med lite finare mat.
 
Efter skolan skyndade jag mig hem och böt om till träningskläder för att bli upphämtad av ägaren för ett Sunday League lag som jag tränade med idag. Deportivo Gallardo heter dom och har sin första träningsmatch nu på söndag och jag ska vara med. Laget? Alla snackar spanska och kan självklart engelska också, de flesta har ett ursprung från Mexico. Talanger? Nja, några var  Tror ändå det kan bli kul och jag lär ju mest troligt lära mig spanska! Dom var riktigt schyssta också, och ägaren skjussade hem mig också! De kör 11-manna och spelar match varje söndag.
 
Har tyvär inga bilder att dela med mig av idag!
 
Jo just ja, Linn hade ju match idag och dom vann med 2-0. Det gick bra för Linn, framförallt i andra. Hon påstår att hon gjort sitt första collegemål på frispark, men det blev inte mål i alla fall. (Vi vet ju alla hur linn fungerar så jag tror att hon fortfarande står på noll gjorda i sin collegekarriär. Kanske råkar hon snubbla in något i framtiden, det vet endast gudarna, men jag önskar hon i alla fall lycka till!
PS: Hon spelade hela matchen och det ser lovande ut med beröm från tränarna osv!:)
 
 
JOCKOEKKE

LA Harbour

Igår spelade vi alltså våran första match för säsongen, i Los Angeles. Vi startade resan 9.45 i en buss där toan luktade för mycket... Det tog lite mer än två timmar att ta sig till LA Harbours hemmaarena som kokade, och då menar jag kokade. Det var helt sjukt varmt så man nästan brände sig om man satte handen på plastgräset. Jag fick spela hela matchen och det gick helt ok. Motståndet var nog en av de sämsta vi ska möta iår så hade inte jättemycket att göra, vi spelade dåligt i första halvlek men vi lyckades ändå göra ett mål innan paus, det var bara jag och min mittbackskompis som fick beröm i paus. Andra halvlek blev bättre och vi började spela bättre fotboll, men inte nog bra. Vi gjorde ändå ett till mål och matchen slutade 2-0! Som jag kanske sagt tidigare så är dom inte riktigt lika bra på att hålla possitioner eller ta löpningar här som hemma så därför var det enkelt för mig som mittback att läsa var bollen skulle komma osv. Därför blev det inte någon tung match, om man bortser från värmen. Efter matchen la vi oss i skuggan och kylde ner oss medans herrlaget spelade mot deras herrlag. Vi väntade och väntade och sen när bussen väl gick så kändes det som vi aldrig kom fram. Så efter ca tre stora blåser på högerfoten pga värmen och en lång bussresa var vi hemma igen efter 9. Men det var en riktigt rolig dag och det känns overkligt att jag har spelat en fotbollsmatch i LA!
 



 
 
 

Min matchtröja. vi ska dock få nya ställ snart
 
 
 
Detta släp körde om oss när vi satt i bussen
Tydligen är det JUSTIN BIEBERS bil!!!!!! googla det

Detta är vårat spelschema, där ser ni hur sjukt nära inpå matcherna är varandra
 
Idag så har det fixat sig för mig med skolan. Jag har kommit in i båda engelska kurserna som jag ville ha och mitt schema är ganska så skönt! Dock, första dagen i engelska klassen fick man göra ett test för att se om man egentligen tillhörde en bättre eller var på rätt klassnivå, så idag fick jag ett mail som sa att jag klarade mig upp till en mer anvancerad engelska. Tyvärr är i princip alla de klasserna fulla men tror det är enklare att få en plats om man har kvalificierat sig upp till klassen, så tror det finns en stor chans jag kan fixa en. Så jag har mailat till läraren för att se om det finns någon plats, men om det inte finns så stannar jag kvar i engelska kursen jag fått idag. Skulle vara skönt att gå upp eftersom då behöver jag inte läsa den kursen nästa år.
Mitt schema just nu ser ut såhär (och kommer se lika ut om jag byter klass eftersom jag ska ta en som går under nästan samma tid):
Måndagar - 8-10.20 Engelska, 14.00-16,00 Fotbollsträning, 17,00-19.30 Engelska 2!
Tisdagar - 8,00-9,15 College sucess Athletes, en kurs för alla som är med i lagen på skolan.14.00-16.00 Fotbollsträning 
Onsdagar - 8-10.20 Engelska, 14.00-16.00 Fotbollsträning
Torsdagar - 8,00-9,15 College sucess Athletes, 14.00-16.00 Fotbollsträning
Fredagar - Orientation to college international, en kurs för internationella som pågår i 6 veckor, sedan är det bara träning fredagar 14-16. 
 
Har också skypat med Majsan min idag, saknar dig!
 
Ikväll ska jag skriva en liten uppsats till engelskan sen ska jag bara chillar, eftersom vi har match imorgon också, och en på lördag! Så tre matcher på en vecka blir nog något slags rekord för mig. Önska mig lycka till och så skriver jag om den så fort jag kan! hejdå, pussis/Linn
 


 

Första A:et i hamn

Det har varit två väldigt hektiska första dagar i skolan. De är just nu överfullt på campus men det lär lugna ner sig nästa vecka då de flesta får ordning på sina scheman. Idag hade jag 30 minuter mellan två klasser så jag tänkte köpa något att äta från kafeterian men ångrade mig ganska fort då det var kö ända ut. Samma är det i bookstore, som till och med har öppet extra länge, och trots att jag kom ganska sent så fick jag stå i kö i 25 minuter.
 
Crashningen har gått helt ok hittils och jag blev riktigt glad idag då jag fick "Introduction to Business" som hör till min major. Jag hade inte alls räknat med detta att få denna men jag prövade i allafall. Det var minst 30 st fler än jag som crasha och i ett sådant läge är det inte bra att man är typiska svensken som "ställer sig sist i kön". Jag hann knappt reagera då lektionen slutade så kastade sig nästan alla på läraren i hopp om att få en "add-code". Läraren sa då "Go to my office and you'll get one", som tur var var jag nästan längst bak i klassrummet då så jag gick ut men hade ingen aning vart jag skulle gå, så jag hängde på några andra och hamnade rätt så långt bak i kön trots allt. Tur var dock att en lärare som satt i kontoret vi köade från sa att vi skulle gå andra vägen, och jag som var långt bak hamnade då naturlig hyfsat långt fram och lyckades knipa den näst sista add-coden, så de var riktigt nice.
Läraren eller professorn verkar riktigt bra. Hans introduktion var riktigt bra och jag tror jag kommer gilla hans klass även om den säkert kommer vara lite tuff. Han har till och med sin egna bok som han undervisar från.
 
Har crashat mycket dessa två dagar och upptäckt att vissa klasser inte var något för mig. På fotbollskursen var det sjukt många och problemet är att läraren inte kan kicka ut någon från den, utan personerna måste lämna själva. Jag och massa andra från tryoutsen försöker crasha den och coachen sa idag att han kommer köra löpning med dom de första lektionerna för att få blåbären att läma, vilket är många. Så hoppas verkligen jag får en plats där.
Så klasserna jag kommer ha nu är 2 engelska kurser, förhoppningsvis fotbollskursen, orientation kursen och kanske en gymkurs. Jag droppar med 90 % chans gitarrkursen för jag kommer ha för mycket units annars samt så blev jag lite skeptisk till den redan på första lektionen.
 
Som rubriken lyder så har jag fått mitt första A på college, alltså högsta betyg. I vilken kurs? Jo, tryoutsen som jag blev kickad från redan andra dan. Riktigt sjukt de där. Fick även höra idag att coachen sagt till en svensk att laget redan var klart innan. Men ett A är alltid ett A!
 
jocke

Måndag morgon.

Ja, idag var de alltså första skoldagen. Jag ska inte ljuga men jag var nervös. Inte för att de var nytt folk eller nya lärare, utan för att jag hade smått panik över att få ihop mitt schema. Eftersom vi är föstaårselever och internationella väljer vi kurser sist av alla, så allting är iprincip fullt. Och för att kunna spela match här så är man tvungen att vara registrerad till ett visst antal kurser/kurstimmar. Så för att få spela med laget registrerade jag mig till några kurser som var lediga för att få ihop units som det kallas, det resulterade då i att jag måste försöka fixa in mig i de kurserna jag vill ha första skoldagen annars är jag fast med dom som jag inte vill ha. Samtidigt minskar utbudet när man är med i fotbollslaget eftersom man har träning melan 2-4 varje dag och torsdag-fredag eftermiddag ska man inte heller ha kurser för då har man ofta match. Därför har jag mailat många lärare och gått till 4 olika engelska kurser ihopp om att få en plats i två av dem. Jag lyckades få en säker plats i en och så har jag två stycken som jag kanske har en i, så mest troligt kommer det att ordna sig!
 
Imorgon har vi match i LA. Bussen går 9,45 från skolan som ska ta oss till LA long beach, vi blir nog borta hela dagen eftersom killaget också ska spela match och vi åker i samma buss, resan tar även kring 3 timmar. Det ska bli kul, jag är taggad och jag hoppas på att få spela. Men eftersom det är en träningsmatch så vill tränarna säkert se många spelare så vi får se hur mycket speltid det blir! Jag skriver så fort jag kan om hur det gick. 
 
 
Min fina cykel.
 
glad jocke igår
 
haha, förlåt jocke men bilden är ju underbar
 
 
 
 
 
Gonatt! /Linn

Tennis

Vi stack till Ralph's och storhandlade idag. Vi köpte allt möjligt och har nu mat för flera dagar, bla. ingridienser för chokladbollar och plättar. Vi cyklade på våra nya Beach Cruisers dit och måste sett roliga ut då vi cykla hem med fulla ryggsäckar, och jag hade faktiskt en på ryggen och en på magen.
 
När vi kom tillbaka till lägenheten så var den full av grejjer för våran nya roommate Sam hade varit och hämtat sina grejer som han har haft i ett storage under sommaren (han har pluggat här 2 år redan). Så nu har vi äntligen ett köksbord. Och.. två platt-tv:s..Och två XBOX 360..Och.. två FIFA Och stekpannor/kastruller för 3 hushåll...
Nämen nu börjar det faktiskt se riktigt bra ut, vi ska bara motera ihop köksbordet som saknar skruvar. Grymt bra att Samuel kunde ta sina grejer (bästa saken var nog muffen so man sätter fast på toalocket). Så nu vågar man ju faktiskt bjuda hit folk.
 
Jag, Linn och Robin cyklade till skolans tennisplaner och lirade en tennismatch med våra nya rackets från Kmart. Riktigt bra kap gjorde vi där, 20 dollar/racketet, av kända märketet Wilson som vi trodde skulle vara något skit men visade sig vara riktigt bra.
 
 
 
 
 
Ni kanske ser på huvuderna vem som vann.. Var en väldigt jämn match dock och kommer bli många fler fighter framöver!
 
 
 
 
Efter det tog vi en sväng med hojjarna förbi hela campus och Linn knäppte lite bilder med nykameran!
 
 
 
West Campus sett från East Campus
 
 
 
 
Våra Beach Cruiser's. Dom röda är min och Linns, 670/st på Kmart. Lätt vinda däck får man räkna med då. Vid tillfälle ska jag pimpa min genom att vinkla styret.
 
När vi kom tillbaka så hade några tjejer från damlaget varit och sökt Linn, så hon gick till deras lägenhet där hon blev bjuden på mat och fick med sig en stor påse apelsinklyftor hem! Resten av kvällen har spenderats med att pussla och trixa vilka kurser man ska crascha och extra svårt har det varit för Linn som måste få det att gå ihop med träningar osv, men det är på god väg till att lösas i alla fall.
Själv gjorde jag just klart vilka klasser jag ska gå på imorn.
8-9 Gitarr
9:35-10:55 Beg. Weight training (ska försöka crascha mig in)
11-12 Swimming for Conditioning (ska försöka crascha mig in)
13-15:20 Engelskakurs (ska försöka crascha för att få den här istället för den nedaför, alltså bättre tid)
15:40-18 Engelskakurs

Som ni ser så är det fullt upp, och så lär det vara de kommande dagarna. Och varför jag kraschar två träningskurser beror på att jag ska ha valmöjligheter då jag bara har tänkt välja en av dom. Imorgon kommer jag mest troligt att crascha Beach Volleyball också.
 
Snackade med ägaren till Sunday League laget jag blev tipsad om imorse. Han var trevlig och tyckte att jag skulle komma och testa på deras träningsmatch nästa söndag. Så mer info förhoppningsvis om det senare..
 
Jocke
 

Skolan börjar imorgon

Jag ställde klockan på 8:00 för att kolla på IFK, men dom var så fruktansvärt dåliga så jag somnade om ganska fort och nu vaknade jag för andra gången och klockan är nu 12:30. 
Idag ska jag och Robin fara till skolans tennisplaner för att kolla om vi kan lira lite med våra nyinköpta rackets.
 
Imorgon börjar somsagt skolan. Min första lektion är 8:00, "Beginning Guitar", hade gärna börjat med en "vanlig" lektion istället.
Mina kurser för tillfället:
  • Beginning Guitar, 8:00 - 9:00, Mån och Tis
  • Effective Reading & Study Skills, 15:40 - 18:00, Mån
  • Effective Writing Techniques, 14:00 - 16:20, Tis och Tors
  • "Personal Planning, 18:00-21:00,  Ons"
  • Orientation to College, typ 10-12, Fre (endast 6 veckor)
Samt så står jag i kölistan till "Advanced Soccer, 8:00-9:20, Tis och Ons". 
När man står i kölistan till en kurs så får man den med största sannolikhet säger dom. Jag kommer att försöka få antingen en matteklass eller "Introduction to Business", och isf kommer jag att droppa Personal Planning kursen.
 
Varför vi har tagit vissa kurser som vi inte vill ha, i mitt fall en kurs, beror på att vi måste komma upp i ett viss antal "Units" som är ungefär samma som högskolepoäng. Vi måste sammanlagt ha 12 Units för att klassas som heltidstudent och få lån av CSN. På så sätt är det smart att ha någon random kurs bara för att fylla ut i väntan på att du ska crascha en kurs du verkligen vill ha. Man får som max ha 18 units och jag har för tillfället 13,5. Som ni säkert räknat ut så är det olika units på klasserna och tex "Beg. Guitar" är på 1 unit medans mina Engelska kurser är 4,5 units styck. Naturligtvis så är det mer att göra i kursen både i läxor och på lektionen om det är fler units i den.
 
Nog om det nu. Vi ska sticka och handla eftersom vi åt ute lunch och middag igår (burgare och pizza). Det är perfekt för det går en buss härifrån som tar 5 min till en stor mataffär som är billig. Vi har dessutom gratis buss i hela Santa Barbara genom skolan, så det är perfekt!
 
Jocke
 

K-mart

Nu ser det äntligen ut som någon bor i våran lägenhet. Idag så har vi varit på K-mart och inhandlat saker till lägenheten. K-mart är en stor affär en bit från stan som erbjuder nästan allt. Allt som hårtorkar, cyklar, lampor, kläder, kameror, ja allting kan du hitta där. Det kanske inte är bäst i test om man kollar kvalitet, men det är billigt och funkar väldigt bra för oss som inte ska ha grejerna i flera år. Vi köpte ett Tv-bord, damsugare och en iphone-docka till lägenheten så vi kan spela musik. Jag och jocke köpte lite till oss själva också som handdukar, galgar, en lampa till rummet och en stor ram där vi ska sätta in kort på er därhemma så vi har någonting vackert att titta på när vi vaknar. Jag hittade även en fin kameraväska till min nya kamera. Jo, höll på att glömma de bästa inköpet, vi har köpt oss varsin cykel. 700 kr styck gick de på och dom kallas för beach-cruiser, kolla längre ner för bilder. Vi var ute på en provtur ikväll, dom fungerade riktigt bra. Det är skönt eftersom vi har gått sjukt mycket de senaste dagarna, så nu blir det lättare att ta sig till affären och till skolan. Man måste dock vara noga med att låsa dem med bra lås, för annars blir de stulna.
 
Annars så undrar jag om det är någon som har koll ifall människorna i USA inte använder sig av påslakan? Vi har letat överallt, men det finns enbart lakan och örngott. Det är helt stört.. Dom på affären vet nästan inte ens vad det är.
 
Så resten av dagen har vi ägnat oss åt att möblera om här, de blev mycket finare än innan. Och eftersom vi köpt en damsugare så har jag damsugit vårat rum, städat och fixat till. det behövdes. Så kika på bilderna under.
 
Jocke inne på K-mart
 
Jocke påväg ut från Kmart
 
Vi påväg hem i en överfull taxi, haha
 
Våra cyklar, dom mörkröda. Det kommer upp bättre bild senare
 
Såhär ser det ut nu i lägenheten:
 
 
 
 Där är ramen som senare ska upp på väggen
 
''
 
 
 
 
 
 
 Våran fläkt som vi köpt, välbehövligt! Där ser ni även Robins lavalampa, haha!
 
 Där ser ni våran Iphone-docka. Tror den kommer bli flitigt använd och bra ljud är det på den också.
 
 
Detta är våran myntsamling. Eftersom vi inte vet hur mycket de olika mynten är värda och att man inte orkar betala med cent och allt vad det är, så bestämde vi oss för att samla alla mynt i en myntsamlare/mynträknare. Pengarna ska vi snare göra något kul för och som ni ser har vi redan fårr ihop över 36 dollar. 
 
Nu ska jag lägga mig och se några avsnitt scrubs, KRAM! /Linn
 
 
 
 
 

Medical Marijuana Evaluations

Idag var det den sista dagen med dubbel träning, på måndag börjar vi köra ett pass om dagen kl 2-4. Vi har även fått våra träningställ idag, dom var ganska snygga faktiskt. På tisdag har vi våran första match, bortamatch i LA. Det kommer nog bli sjuk kul, en upplevelse, hoppas bara jag får spela!! Idag efter träningen höll Paul, den assiterande tränaren, ett tal om hur vi måste kämpa och vara beredda på att kriga. Ungefär såhär; "The difference between being good and being great is that you have to be prepared to fight, work hard and sacrifice yourself. Girls, if we wanna win we need to rise above the occation." Faktiskt så bli man väldigt taggad, älskar det engelska språket. 
 
På måndag startar alltså skolan, då börjar allvaret. Jag har inte fått alla kurser jag skulle vilja ha. Jag har just nu en Engelska kurs och fotbollskursen som jag vill ha, sen har jag två st jag verkligen inte vill ha men var tvungen att registrera mig för att få ihop nog mycke skoltid för att få spela matcher. Så därför ska jag försöka byta ut dom mot en mattekurs och något mer, ska pröva crascha kurser, som jocke har pratat om innan. Så nu ska vi kolla upp vilka vi ska crascha osv. Idag så var vi och köpte skolböcker och typiska collegetröjor på skolans bookstore/souverniershop. 
 
Idag har det varit dåligt väder, bara ca 20-23 grader. Det är ganska sjukt hur snabbt man blir van värmen. Vi har ju haft upp mot +30 och ibland mer varje dag. Då när temperaturen sjunker till 20 så vill jag gå omkring i tjocktröja för man tycker det är för kallt... 
 
Vi har även skypat med våra kära familjer samtidigt idag, eftersom de hade en mysig taco-kväll hos Vikströms. Jag önskar jag hade varit där. Vi har ju varit har i över två veckor och har inte riktigt fått hemlängtan än, men när man får skicka en kram genom en kamera önskar man bara att man kunde krama dom på riktigt!
 
Ikväll har vi inte gjort mycket, jag vet inte om jag har fått någon slagt eftersläng av tidsomställningen eller av träningen men jag är så trött. Men de går nog över, jag är en mästare på att sova.
 
Här köpte Jocke ett plektrum igår!
 
Vi hittade Urban Outfitters, på bilden nere ser ni koftan jag köpte där.
 
 
 
såhär ser kameran ut som jag har köpt!
 
En fin trappa vi hittade ikv
 
Här är det två träningströjorna.
 
Haha, detta är typ de sjukaste. Vi hittade det i en tidning, det är en annons på hur man kan fixa ett tillstånd av läkare för att använda och odla marijuana för endast 75 dollar! Tydligen är det många som använder sig av detta för att få röka på lagligt. Kanske vi ska slå till?
 
God morgon gott folk! Puss //Linn
 

Lugn dag

Dagen började med att Linn kom hem och väckte mig i panik. Vi har missat en kurs som vi var registerade till denna vecka. Det är en kurs som heter "Orientation to College: International Students", som alla Internationella måste ta. Exremt klantigt och jag kan inte förstå hur vi båda missat den då vi var stensäkra att den började nästa vecka då skolan börjar. Så vi ska gå till International Office imorn på morgonen (idag för er) och fixa det. Det finns en eller två till såna kurser men de är fulla och är varje fredag i 6 veckor. Att dessa kurser är fulla tror jag dock inte kommer vara något problem men lite surt att de vi kunde gjort bort på 4 dagar blir mest troligt varje fredag i 6 veckor istället. Dock så får vi vara glada om det går att fixa så, vilket det mest troligt gör. Om inte så kommer vi väll om snart:) skämt åsido..
 
Det har varit lite "kallare" idag jämfört med de andra dagarna som vi varit här, runt 23 grader var det.
Annars så har vi tagit det lungt hela dagen, skypat med familj(erna) och jag har försökt lirat lite gitarr, men jag har ett hopplöst fall, no doubts. Våran nyinflyttade roommate fyllde 21 år idag som är krog- och drickålder här in the states. Så båda dom drog ut på krogen här i SB ikväll.
 
 
 
 
Jag och Linn tog en promenad längs stranden för att checka läget. Och just ja, jag sprang en bit idag också. Det är helt galet nice att springa längs stranden istället för att springa runt Pitholm. Tar man också ut sig nog mycket så kan man hoppa direkt i stilla havet sen också, vilket jag gjorde för nån dag sen.
 
  • Vi i lägenheten köpte en fläkt tillsammans som verkligen behövs för tillfället.
 
De två andra i lägenheten, Robin och Samuel
 
 
 
 
 
 
Jocke

Det brinner

Vaknade idag av att våran nya roommate sa helt coolt: Vi måste ur lägenheten, det brinner här brevid. Jag frågade om han drev. Han var dock så lugn/cool i rösten så jag tog det ändå lungt och klädde på mig, och man kände att det luktade rök då i vardagsrummet att det luktade rök, samt så lät en brandvarnare utanför. Vi gick ut på balkongen och där var det en del brandmän. Dock så var det inte mycket mer dramatiskt än att det kom en massa rök från en lägenhet på samma länga som oss, vad vi hörde så var det ugnen som dragit igång det hela. Alla var så lugna så rädd blev man aldrig.
 
 
Strax innan 13 stack jag, Linn och Robin till skolan för att gå på orientation som vi missade pga. tryouts. Vi trodde vi hittat rättt och vi köade för att registera oss, men naturligtvis visade det sig att det var fel ställe vi var på. Så vi skynda oss till International Office som visade oss vart vi egentligen skulle vara. Det visade sig att det ändå var "bra" att vi missade ca 40 minuter av det för det var en massa basic info som till viss del är nyttig men samtidigt var det mycket info som skulle lämna en, två sekunder senare. Vi satt där i ca. 20 minuter sen var vi done.
Då gick jag och Linn till tjejernas träning för att jag skulle snacka med målvaktstränaren om Sunday League.
 
Jag blev rekommenderad av Assisterande Coachen att kolla upp det. I Sunday League finns det 4 st Divisioner, Major (högsta), First Division, Second och Third. Det fungerar som en vanlig serie och matcherna är 90 minuter med fifa regler (3 domare och allt). Lagen har en match i veckan på, som i namnet, Sunday. De flesta lagen tränar och har tränare. Det är lite coolt för varje lag har somsagt en ägare och man får då snacka med ägaren om man får gå med. Det låter väldigt mycket som korpen men vad jag fått höra ska framförallt den högsta divisionen hålla riktigt bra klass (Iaf de 8 bästa lagen). Att nivån är bra hos vissa lag är rätt så logisk i och med att det är de enda alternativet för seniorspelare att spela annat än om du lirar på college eller som proffs. Det är också mycket mexare i ligan och allt på deras hemsida står på spanska.
 
Målvaktstränaren tipsade mig att jag skulle gå till en fotbollsaffär där man kan skriva upp sig så att lagen kan ringa till en. Han berättade att det alltid är 5-6 lag som lirar på gräsplätterna längs stranden vid 6-tiden i och med att de har uppehåll just nu i tre veckor innan serien drar igång. Han tipsade mig också om ett lag som ofta söker internationella spelare. Själv spelade han i ett av de bästa lagen och spelarna där bestod av gamla collegespelare från SBCC, Westmont och UCSB. Så det låter jävligt coolt och bra, jag har i nuläget ett nummer till ägaren för en av lagen som jag ska ringa till lite senare.
 
 
Vi gick sen tillbaka till lägenheten för att sedan gå alla ur lägenheten till State street. Det blev en middag på McDonald's. Linn köpte en systemkamera som verkar riktigt nice. Jag själv köpte två plektrum och en ny t-shirt, alltid något.
 
Avslutningsvis, för att göra ett lång historia kort, så kickade vi ut våran förra roommate från New York för att han började strula med hyran redan första månaden. En riktigt lurig snubbe som ändå var schysst men det skulle aldrig funka. Om det är problem redan första månaden, vad kommer då hände andra och tredje?
Så nu har vi en ny kille här, Samuel heter han och är också från skåne. Turligt nog snackar han inte skånska.. Norr vs Söder. Han har redan pluggat här två år, så han kommer vara till stor hjälp och vi har redan tröttat ut han med frågor om hur saker funkar osv. Riktigt trevlig dock!
 
För er som undrar så börjar skolan nästa måndag. Ska berätta senare vilka kurser vi kommer ha denna termin men det är inte riktigt klart ännu i och med att vi kommer "crascha" några klasser. Kortfattat så innebär det att man kommer dit första dagen av lektionen och ber om en add code. Om personer inte dyker upp så får man en sådan. Låter komplicerat men funkar faktiskt ofta.
 
Jocke

Fussball

Idag vaknade jag kl 8 för att bege mig till träning. Det gick sådär, det var sjukt varmt och jag tror jag inte druckit ordentligt så var helt slut. Vi tränade possitionsspel i försvaret denna träning, vilket var ganska kul. Efter träningen gick jag och fixade match nr och skåp till omklädningrummet, det såg precis ut som på film, ni får kolla in bilderna lite längre ner. Fick även en mindre chock när tjejen som jobbar med omklädningrummet osv berättar att vi kan sätta våra träningkläder i en korg så är dom tvättade och klara till nästa träning, samma gäller matchkläderna. Nu väntar jag bara på mina träningskläder eftersom jag nu är klar för laget :) Fick skjuts hem av en av fotbollstjejerna till läggan, hon bor också här på La Brezza och hon är väldigt snäll och trevlig. När jag kom hem så låg Jocke fortfarande och sov, så jag kröp ner brevid och tog en PN till kl ett, då drog jag iväg på träning nr 2. Då körde vi styrke, jobbigt. Efter träningen så gick jag till coachen för att medela att jag inte kan medverka på morgondagens eftermiddagsträning eftersom jag och jocke ska gå på någonting som kallas för Wave Week. Det är som en orienteringsdag där vi ska få lära oss hur skolan funkar och hur det går till med klasser och så. Han sa att det var helt ok att jag inte kunde komma eftersom det var skolrelaterat, sedan när jag var påväg därifrån så säger han: "You got a good game". Det kändes riktigt bra eftersom han verkar väldigt hård och det känns skönt att han har lagt märke till mig. 
 
Efter träningen mötte jag upp Jocke och Robin på stranden. Vi badade en snabbis sedan drog vi tillbaka hem, där jag la mig vid poolen för att jämna ut min bränna. Just är jag brun/röd i andsiktet underarmarna, kring halsen och på knäna... Inte snyggt. Sedan kom våran nya rumskompis, en kille från skåne som redan pluggat har i två år vilket var perfekt för han har lite koll. Vi drog på en rasturang nere på State Street. Stället är känt för att man aldrig går mätt eller törstig därifrån. Så jag och Jocke fick rådet att dela på en LITEN måltid, Vilket vi gjorde, det blev en helt underbar pasta carbonara (ja, maja, vi åt bacon) som vi inte ens orkade äta upp, drickan fyllde dom på ifall den tog slut och allting gick på 70 kr var. Riktigt mysigt ställe. 
 
Nu sitter vi i lägenheten och slappar, killarna spelar fifa. Jag ska gå och sova eftersom vi har tidig träning imorgon. Lev och må hörrni, så hörs vi //Linn
 
Här får ni lite bilder från idag:
 
Omklädningsrummet
 
 
Båthamnen
stranden
haha...
Idag så fick jag ett packet fylld med Aloe Vera grejer, såklart är de mamma som fixat! TACK!!!<3

Large Pizza

Hallåj!
 
Vi kom just hem från en sen middag på Rusty´s där vi delade på en large pan-pizza men skinka och ost. Idag har vi varit på stranden och badat i stilla havet för första gången. Det var fint men inte så mycket med folk eftersom det blåste ganska mycket. Sedan stannade vi till på fotbollsplanen och spelade lite. De kommer upp någon video här nere sen ska ni få se! Nu sitter Robin och Jocke och spelar fifa. Ska lära jocke några basic ackord så han kan börja spela några låtar på sin gura. Det kommer nog bli bra. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har kappspringer jag och jocke 100 meter. Jag vann såklart. host.
 
 
Godnatt gullisar, nu ska jag sova eftersom de vankas morgonträning imorn. Puss //Linn
 

G G G Godmorgon Sverige

Godmorgon eller kanske ska säga Godkväll eftersom de är kväll för er. Idag tog vi en riktig sovmorgon, till halv ett. Vaknade helt sjöblöt eftersom de är +27 i vårat sovrum, och de blir bara varmare. vi måste inskaffa en fläkt eller någon slags AC för när de är såhär varmt längtar jag nästan efter vintern i Piteå...Men ska inte klaga, det är en underbar dag har i Santa Barbara och vi funderar på att hoppa i poolen eller dra ner till stranden och pröva på havet. Fast vet inte om jag vågar, en av tjejerna i fotbollslaget sa att stranden blivit stängd en dag förra veckan för att det var en haj som kommit för nära.... usch. 
 
Idag är det söndag och helgen har varit grymt! Imorgon börjar vi träna igen två ggr per dag, och tydligen ska det vara ännu hårdare denna vecka! Det ska bli kul, känner mig riktigt taggad att komma i superform!
 
Det kommer säkert upp ett inlägg ikväll om hur dagen har varit, nu ska jag äta någonting sen ringa upp mor och far på skype! Vi har det bra än så länge de känns fortfarande som vi är på en lång semester, men när skolan börjar kanske man börjar fatta att vi faktiskt ska bo har i månader framöver. 
 
Lite biler från igår osv:
 
Jocke med sitt nyaste inköp!
 
Fotbollsstadion igår!
 
Igår gjorde vi lax till middag, älskar det! Saknar dock sås, men till mitt försvar är det är svårt att hitta det man vill ha här på affärerna..
 
Jocke & Robin
 
Jag & Jocke på Gavin
 
vi igen.
 
Och igen.
 
Ha de gött /LInn
 

UCSB Gauchos

Ikväll stack vi bort till UCSB:s campus för att se deras herrlag lira fotboll. University of California Santa Barbara är ett väldigt bra universitet akademiskt och ligger i samma system som kända skolan "UCLA". Att ha ett "UC" universitet i sitt CV väger högt i världen om du söker jobb, men självklart kostar dessa universitet skjortan också.
Deras herrfotbollslag är för tillfället rankad som den 12e bästa skolan i hela USA inom collegesoccer, och varje år slussar de ett antal spelare till olika proffsligor. UCSB har det bästa publiksnittet i hela usa inom collegesoccer och på "toppmatcherna" är det uppemot 10 000 i publiken och som länkat i tidigare inlägg, i ett derby mot UCLA så var det 16 000. Allt detta gör att de har möjlighet att recruita riktigt bra spelare och många av dessa har fina meriter gällande tidigare klubbar och ungdomslandslag.
 
 
Det tog ca 15 min från oss till Harder Stadium som ligger mitt på deras campus. Väl där fick vi en chock. Allt var precis som på en äkta proffsmatch. Det började redan vid biljettluckan, en biljett som om man skulle se Champions League. Dyr var den också. Vid ingången var det vakter och tro det eller ej poliser med skottsäkra västar (overkill). Innanför arenan fanns självklart deras egna souvenirshop där man kunde köpa halsdukar, matchtröjor och vanliga fan-tröjor (vi ska köpa oss varsin till nästa match), korv-strips-osv-stånd fanns också. Arenan var riktigt fin och sådär typiskt skolamerikanskt, men ändå proffsigt spetsad i form av storbildskärm. Gräset var magiskt och jag vettefan om San Siro:s matta var så mycket finare.
Sen var det inmarsch med kids och en mäktig nationalsång där nästan alla amerikaner på plats höll handen på hjärtat och riktade sig mot flaggan. Naturligtvis fanns en maskot.
 
 
 
 
 
 
De var Gauchos första träningsmatch för säsongen och de mötte en annan skola här från Santa Barbara som vanligtvis spelar i en annan av collegedivisionerna. Matchen var bra, fint spel, tempo och ingen som backade ur närkamperna. UCSB vann som förväntat, 3-0. Publiksiffran var 2280. Av den lilla matchen jag sett så har de knappast försämrat mina förväntningar nivåmässigt. Jag skulle gissa att laget ligger på toppDiv1 eller Superettan klass i Sverige.
 
 
 
Highlights från matchen
 
 
Det har även en kul men rätt så korkad tradition som innebär att när det blir mål så kastar publiken tortillabröd rätt ut i luften. Trots uppmaningar innan matchen började "Remember tortillas up not out" så fylldes planen. Se filmen! (Nu var det ju dock inte lika mkt folk som det är på seriematcherna, tänk då!)
 
 
 
Detta var definitivt inte våran sista gång vi besökte Harder Stadium och det ska bli fett att fara dit då det är derby mot UCLA den 21 september för att 2 dagar senare möta det kända Harvard University.
 
Faktiskt så är den assisterande tränaren här på SBCC målvaktstränare på UCSB och många tjejer från SBCC blir rekryterade och får fotbollstipendium där, något för Linn om hon gör bra ifrån sig kanske?
 
 
 
Köpte mig förövrigt denna gura idag för 80 dollar. Fattar inte varför men ska försöka lära mig.. Och när vi kom hem från matchen hade jag fått mail från skolan att gitarrkursen som jag stod i kö till nu hade en ledig plats, så nu e jag klar!
 
Avslutningsvis:
Skunk (x)
Tvättbjörn (x)
Bisamråtta (x)
Ödla (x)
Krokodil ( )
Elefant ( )
Mammut ( )
 
PS: SB är inte lika fint som vi trodde.. Det är finare!

Skunkis

 
Ikväll såg vi en skunk.
 

Gavin DeGraw

Igår gjorde vi en äkta spontantrip! Jocke satt och kollade runt om det var någon konsert i närheten den närmsta tiden, klockan var då ca 17:30. 10 över 6 var vi ut från lägenheten och sprang för att leta en taxi. 10 minuter tog det till Santa Barbara Bowl som är en fin anläggnig för konserter och teatrar.
 
 

 
 
 
 
Med små förhoppningar om att få en biljett gick vi fram till luckan, turligt nog fick vi tre biljetter brevid varandra på rad 9, galet! De var inte så dyra heller, ca 300 spänn för två artister. Innan han började spela så gick vi och köpte en typisk middag på amerikanska evenemang - en stor pizzaslice och en "kåkka".
 
 
Gavin var sjukt bra! Grym röst och riktigt bra på scenen. Se videorna! Efter honom spelade Colbie Caillat som inte riktigt höll samma nivå som Gavin men funkade helt klart, sista låten känner nog alla till och den var riktigt kul att se live. En fredag kväll helt utan planer och förhoppningar blev rätt så bra till slut.
Snow Patrol kommer till Santa Barbara Bowl i oktober, som att jag vill se!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så det var riktigt nice! Ikväll ska vi bort till en annan skola här i Santa Barbaras campus, UCSB. Ett av det bästa universiteten skolmässigt i hela USA. Deras herrfotbollslag är också bland de bäst rankade i US och de har sin första match idag så vi tänkte kika på den. De har bäst publiksnitt i hela USA inom collegesoccer. Dom håller en sjuk bra klass tydligen så de ska bli kul att se. Stadion ligger mitt på campuset och i närheten av det berömda partystället "Isla Vista", mer om det senare.
 
 
 
Båda.

Kaka

Hej hej, hemskt mycke hej.
 
Känner mig helt slut, inte bara pågrund av att det är typ +30 grader vars man än är, utan för att jag har nu tränat två ggr per dag hela veckan. Idag hade vi dock bara två timmar träning imorse och fick ledigt resten av dagen och i helgen. Idag så tog dom bort 5 tjejer från laget, jag är fortfarande med vilket känns skönt. Dom har hårda träningar här, mycket springa och teknik. Vi kör även styrka och fitness. Men fotbollen är annorlunda här än vad den är i Sverige. De är inte lika taktiska som vi är, de har svårt att hålla possitioner och spela smart som jag tycker många är duktiga på hemma. Men istället är de snabba, hårda och springer mycket. Men bara för att de inte har samma speluppfattning som hemma så spelar de ändå bra, de håller alltid bollen efter planen och vill spela sig fram och ut från svåra situationer. Jag har börjat komma in lite i laget nu, och tjejerna verkar trevliga och glada. Annars så är kan jag ju bara älska att de erbjuds läkarvård före och efter träningar/matcher, om man behöver tejpas, masseras eller behandla blåsor är det bara gå dit. Det finns även isbad en bit ifrån planen ifall man känner för det. Annars känns det som man är i en film när coachen pratar, "Where a family girls, and we treat each other with respect",typ så kan det låta. 
 
Idag har vi fått internet och tv till läggan, de är skönt. Men vi skulle behöva en damsugare för det har börjat bli lite smutsigt...
 
Annars så har Jocke fått besök av sin tvättbjörn igen. Igår var han och klättrade i trädet utanför våran lägenhet. Vi hade också en jesus-kakerlacka i köket. Först slog Robin den med en sko, den var lite mos. Sen återuppstod den.. äckligt
 
Om ni undrar varför det står kaka som rubrik så är de inte bara därför jag älskar kakor, utan för att när Robin, våran skånska-rumskompis, säger Coca-cola så säger han kaka. Sjukt kul. 
 
Här ska ni få lite bilder!!
 
 
 
 
 
 
Det här är en av skolans cafeterier. En plockbar med färsk frukt, pasta och massa annat. För ett billigt pris. love it.
 
//Linn
 
 
 
 

I'm loosing

Nu har det varit dålig uppdatering de senaste dagarna.
 
Tryoutsen gick åt helvete för min del. Andra passet körde vi smålagsspel och coachen delade upp 8 lag genom att räkna in alla utom engelskmännen som hamnade i samma lag igen. Alla lag var 6 st utom mitt lag som oturligt nog bara blev 5 st. Vi lirade hela träningen och konstigt nog vann vi alla våra matcher, till och med mot det bästa laget, engelskmännen! De gick bra för mig måste jag ändå säga trots omständigheterna med en man mindre och ett ultra-Inter-försvar, fick till många fina kombinationer och jag tror faktiskt att jag toppade skytteligan i vårat lag (alltid något). Naturligtvis då det är en tryout/uppvisning så sneglar man alltid mot coacherna för att kolla om de tittar på en just då. Kanske var det bara en känsla men det var få gånger han ens tittade på oss och om han gjorde det så kändes det som att det var max 10 sekunder, visserligen är det ju förståeligt då det är närmare 50 st utespelare som lirar samtidigt. Efter träningen som var kul med tanke på att smålagsspel alltid är roligt så samlade de alla och läste upp namnen på de som skulle komma nästa träning och lira 11v11, liksom 20 andra så var inte mitt namn med. Som ni förstår så blev jag oerhört besviken men samtidigt så kändes det komiskt att han nästan plockat klart laget efter två träningar. Det sved med tanke på att man förberret sig mkt åså får man 2 träningar, som jag dessutom tycker jag gör hyfsat bra ifrån mig på och tempot/nivån var det inga problem med.
 
Vidare i historian, som en fool gick jag till International Office för att höra om det var möjligt att få tillbaka pengarna som jag lagt ut på kursen. Väl där jobbade en kille från Uganda som faktiskt vann skytteligan i skollaget året innan. Vi började snacka lite grand och jag frågade honom vafan detta var. Jävligt trevlig kille föresten! Han berättade då att det är extremt svårt att slå sig in i laget på den tryouten om du inte sticker ut mycket ur mängden, för coachen har nästan hela truppen klar och han bryr sig nästan inte annat än om det dyker upp en diamant. Så berättade han att om du vill slå dig in laget så ska du komma på sommaren, precis som många av engelskmännen och coachens recruits gjort, för då får du en chans att verkligen visa vad du går för och försäsongsträna med dem. Han berätta exakt hur scenariot var och att coachen bara skulle fortsätta att cutta från laget inom de närmsta dagarna och att han alltid gör ett lag med spelare från sommaren som ska mosa dom andra. Jag kände mig iallafall lite mindre värdelös då jag fick höra detta. Men det känns ändå förbannat surt med tanke på att jag trodde att denna tryout bestämde hela laget och att de enda som var riktigt klara var Sophmores:en (2 årarna).
 
DOCK!, så vet jag inte om jag tagit mig in i laget fastän jag varit kvar än. För det går trots allt inte att komma ifrån - hade jag stuckit ut nog mycket så hade jag varit i laget nu. Men jag anser ändå själv att jag inte ljuger då jag säger att jag inte fått en ärlig chans, men samtidigt så var det fler än jag som inte fick det. Jag är dock inte ensam med att känna att coachen nästan inte tittade (fast han kanske har ögon i nacken).
 
Det finns även en sjuk grej angående en kille som åkte samtidigt som mig, en vänsterback från tro det eller ej, England, som coachen själv lockat över/recruitat för att komma och lira fotboll på skolan, så får han två träningar innan han åker och han var absolut inte dålig. Den killen är nog glad just nu.
 
Detta får en att tänka tanken en extra gång "Fan varför tog jag inte skolan i Kentucky där jag hade stipendium och en plats i laget klar?", men samtidigt så tror jag inte att det går att jämföra Santa Barbara, Kalifornien mot Kentucky.
 
Skolan kommer få ett bra lag i år och några av spelarna hade varit högt upp i det svenska seriesystemet, men känslan att jag i allra högsta grad hade kunnat konkurrera om en plats stör mig.
 
Vi fyllde i alla fall upp kylskåpet för 100 dollar så att jag kan tröstäta ett tag.
 
 
Nämen mest troligt så kommer jag att träna fotboll 2 gånger i veckan på skolan. Sen har jag ställt mig i kölistan till en tennis-klass och tro det eller ej en gitarr-klass (nybörjare) så opan och kj, allsången kan snart vara ett faktum :/
 
Ni behöver inte tycka synd om mig, för om ni skulle se min utsikt på morgonen så skulle ni ändå inte längre tycka synd om mig.
 
Hur det går för Linn? Det går mycket bra och jag måste dela med mig av vad en lagkamrat till henne hakade upp sig på och sa upprepade gånger under en träning: "You'll definitely not gonna see the bence this year".
 
Isbad
 
En kort video från Linns träning. Mittback i de gula, vita socks.
 
Vi får Internet och kanaler imorn i läggan. Och nej mina vänner på skype, jag har inte glömt bort er.
 
Jocke
 

Tryouts

Idag var det alltså första dagen av tryouts till fotbollslaget, det var lite drygt 40 spelare som var där. Det hela började med att coachen presenterade sig och sin assisterande snabbt för att sedan ropa upp alla. Assisterande coachen körde sedan igång uppvärmningen som bestod av lite fitness och enkla passningsövningar, för att lite senare dela upp alla i fyra lag och köra 11 mot 11 på halvplan. Mitt lag var hyfsat och jag spelade faktiskt bakom Ji-Sung Park – I alla fall om man kollade utseende mässigt och tekniskt, dock inte om man kollade taktiskt..


Det gick helt ok för mig och jag hängde absolut med, men jag vet dock att det finns mer att visa. Coachen placerade nästan alla engelskmän i samma lag och de var helt klart det bästa laget, vi stod ändå upp bra mot dem. När alla lag hade mött alla så var det nerjogg och stretch. Värmen var som väntat jobbig och det ska bli kul att se hur det går när det är två gånger om dagen varav en mitt på dagen då det är som värst.
Efter träningen så gick jag till kafeterian och köpte ett litet mål och satt mig sedan på läktaren och kollade på Linns första träning. De körde helplan eftersom det inte var lika många som oss. Linn kommer att komma med i det laget, no doubts. När hennes träning var slut så gick vi till en datasal dit alla skulle gå för att fylla i sin skadehistoria osv. Och i skrivande stund så ska vi om 1,5 h gå till gymmet för att de ska kolla på en om skador osv.

 

 

Det är mycket show nu när alla vill visa, tyvär ofta på fel sätt, alltså för mycket.

 

Vi har även hittat våran sista roommate, en kille från New York. Han verkar vara riktigt schysst och lugn och dessutom så har han lirat med FC Zurich, New York Red Bulls och Real Salt Lakes ungdomslag.

 

 

 

Jag och Linn åt tacos utan kryddad köttfärs som funkade trots allt. Vi har ju somsagt ingen Air condition i läggan för att han som hyr ut sa att man inte behövde, men det är jag inte berred att hålla med om.

Nu är det dags att duscha eftersom vi just doppade oss i poolen för att det är så varmt.

 Kul att ni kommenterar så mkt föresten!

Jocke

Lång promenad

Våran roommate eller kanske apartment-mate kom ju somsagt igår kväll. Han heter Robin och kommer från Skåne. Riktigt trevlig kille!
 
När vi vaknade imorse så skulle vi visa skolan osv. Och det blev även så att vi för första gången såg West Campus som helt klart är den finare delen av campus (East och West campus skiljs åt med hjälp av en bro).
 
 
Vi tog sedan en promenad in mot downtown, väl där hade jag fått höra om en "soccer" affär som jag var sugen att titta förbi på. Så detta hade jag kollat upp och det verkade inte alls vara särskillt långt att gå, men tyvär så skulle det visa sig vara en bra bit.. Vi fick iaf en hamburgare som var god. Efter det så gick vi tillbaka till State Street. På vägen dit hittade vi en mataffär som verkade både bättre och billigare än det supermarket som är brevid oss. Kanske något att gå till då man ska handla stort.
 
Det var föresten sjukt varmt här idag så vi doppa oss i poolen här på La Brezza då vi kom tillbaka som förövrigt är hur bra som helst för den är perfekt kall (svalkande).
 
Jag och Robin gick sedan till Stadion och lirade lite boll med engelskmännen och några amerikaner. Det var väldigt jobbigt med tanke på värmen.
Det är tryouts bägge soccer lagen imorgon. Killarnas börjar 8:45 till 10:30 och tjejernas är 10:15 - 12:00 imorgon. Sedan på tisdagen kör vi två pass om dagen i två veckor. Killarnas är då 8:00 - 9:30 och 12:00 - 13:30, varav tjejernas är 9:30 - 11:00 och 13:30 - 15:00. Det andra passet kommer nog att vara dödligt med tanke på värmen... Förövrigt så kommer det vara sjukt tufft vad det verkar att ta sig in i laget. Verkar vara väldigt många som ska pröva för laget, dessutom verkar många var riktigt duktiga här och + att det kommer tillbaka många från ifjol, skall i allafall gör allt för att försöka komma med.
 
Vi åt "tyvär" ute idag på mexikanska resturangen som har hur goda taco-saker so helst. Efter det så investerade vi en väldigt smart sak i kylen för vattnet som verkligen behövs för att kyla ner mkt vatten då det smakar klår. Har även fyndat Powerades, 4 dollar för 8 st.
 
 
Det har varit mycket fest här på komplexet de senaste dagarna, men de slutar tidigt så det är bara trevligt. 
 
Och om ni undrar så tar det 5 minuter att gå till skolan i lungt tempo från La Brezza, dock så är det en monster trappa att gå upp för som kan knäcka vilken person som helst - Det bränner i lår och vader att bestiga den. Går dock att undvikas mot en liten omväg, alltid något..
 
Måste sova nu, ska försöka göra ett inlägg snart om lite mer hur det fungerar med skolan osv här så ni där hemma förstår bättre!
 
Jocke
 

Vaqueros Athletics

Cha cha bloggen!
 
Just nu sitter jag på fotbolls stadion med min dator, klockan är 8 har i Santa barbara och det är fortfarande varmt i solen, skuggan är det svalt och skönt. Jocke slår lite bollar med Engelskmännen som också bor på La brezza. Sen så kommer våran första rumskompis när som helst, han var på flygplatsen i Los Angeles för ett tag sen och ska höra av sig när han närmar sig. 
 
Idag så startade vi dagen med en löprunda på "beach way". Det är en väg gjort för cykling, promenader och löpturer längst stranden, sjukt fint och det gick oväntat bra trots värmen. Efter löpturen hinkade vi i oss vatten och mästerkocken jocke ställde sig vid spisen och gjorde bacon och makaroner. Sen tog vi ett dopp i poolen, solade lite, mådde gött, tog en pn i vårat +34 graders rum... TACK för de små fläktarna vi fick, dom räddar livet på oss.
 
Idag har vi ringt till företaget som ska ge oss el, det kommer inte förens på tisdag. Vi har fått gratis el och gas i tre dagar från vi flyttade in, så vi ska prata med managern om det går att förlänga en dag så vi slipper vara utan. Internet och TV kommer vi att få installerat på fredag, vi fick en bra deal på det. Gas bolaget har vi inte ringt än, men vi ska kolla om dom har öppet imorgon eller så. Annars flyter allting på bra och imorgon kanske man börjar bli lite nervös eftersom uttagningarna till fotbollslaget börjar på måndag. Men det blir kul att få träffa några fotbollsbrudar här och få se vilken nivå de ligger på, även lära känna dem som bor i samma lägenhetskomplex som oss. 
 
 
Ingen kamerasladd med mig hit så ni får njuta av några cam bilder ist!!
 
 
 
 
Imorgon ska vi nog kolla in en fotbollsaffär som ligger i närheten och kanske ta ett dopp i havet. Ska även få skypea med farmor imorgon morgon, väldigt kul, hon kommer nog inte tro sina ögon, hon är inte teknikens mästare precis.
Nu är jag hungrig. mat. nu. bye bye! <3 //Linn
 
 

State Street, Santa Barbara CA

Hallå där kött och blåbär!
 
Vill börja med att berätta att det är äckligt varmt i våran lägenhet just nu, när vi kom hem ikväll var det +34 grader... Men vi har lyckats få ner temperatren till +27.7! (Pappa, vet du skulle älskat det) 
 
Idag så gick vi upp kring 8. Jocke vaknade först (?!?!?!) och drog upp mig ur sängen, för att sedan dra ner till campus. Där stannade vi och skypade med alla älskade där hemma på skolans café. (Jullan, dig har jag inte hunnit prata med än, kolla in på skype ofta) Vi gick även in till International Student Office och fick lite svar på frågor. Alla är supertrevliga här! Det är inga problem med att fråga om vägen eller bara snacka med folk, vilket Jocke är riktigt duktig på!
 
Annars idag så har vi shoppat, massor. Kuddar, täcken, handdukar, knivar, lakan, osvosv till lägenheten. Vi har även köpt mat och börjar se riktigt bra ut här. Det är ganska nära till stan från våran lägenhet. Typ alla affärer ligger efter en stor gata här om heter State Street, som går genom hela Santa Barbara. Försökte google längden men duktigt som jag är hittade jag inget, men har för mig jag hörde av någon att den var typ 1 svensk mil. Där ligger massor med affärer, mysiga cafér och resturanger. Lägenhetsgrejerna köpte vi på en affär som heter Marshalls, den svenska motsvarigheten skulle nog vara IKEA fast tusen gånger mindre. Jocke köpte nya springardojer, det ska jag också göra så fort jag får chansen, det är billigt här. Converse också för den som ville veta. 
 
Vill också berätta om igår när vi skulle tillbaka till lägenheten står vi vid ett övergångställ och jocke går för att trycka på knappen för att få grön gubbe ni vet, så hör jag han "åh, jävlar, vad var det där??" Jag gick dit och kollade och vi såg att det rörde sig i vattnet i ett dike typ 2 meter bort. Sen helt plötsligt hoppar en tvättbjörn upp, skitsöt var den, men jocke blev rädd. Sen idag stötte vi på någon konstigt djur, typ en ekorre fast vit/brun. Jocke gömde sig bakom mig förbi busken där djuren sprungit in.. Jag är säker på att ifall det kommer in ett djur i lägenheten så blir det defenitivt jag som får fixa ut den. 
 
Imorgon ska vi försöka fixa internet, man är helt handikappad utan.. Just nu så snålar vi internet från en snäll granne. Men då kommer blogginläggen komma upp oftare. Ni ska även få lite bilder från idag och hur längenheten ser ut nu, efter vi fixat in alla grejer. 
 
Här kommer bilder från idag:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mamma ge pappa och Andre en stor puss och pappa och André ge mamma en stor puss från mig. Ni är bäst! 
 
 
Ta nu hand om er där hemma, så hörs vi snart! //Linn
 

Världshistoriens längsta inlägg

!OBS! Ni behöver INTE vara oroliga att inläggen kommer vara så här långe i framtiden!

 

Då var vi alltså framme i Santa Barbara. Resan gick oväntat smärtfritt då vi båda sov nästan hela vägen till New York. Väl i New York så möttes vi av en otrolig värme och flygplatsen JFK var enormt stor. På flyget till LA så såg vi en halv film och Linn sov mycket där också.

 

Oväntat nog så tjorvade bagaget inte något alls och våran minibuss-shuttle picka upp oss 20 min efter vårat bagage kommit. I shuttlen åkte vi tillsammans med två lärare från olika universitet varav en var Ingengörslärare på Stanford University(en av de finare skolorna i världen). Denne man berömde konstigt nog min engelska, annars verkade han rätt så dryg och överklassig, det sistnämda visade sig stämma då minibussen lämnade av honom på sitt område med grind och bara massa fina hus som direkt taget från ett OC-avsnitt. Den andra mannen var en Professor i historia på ett universitet i Thousand Oaks och han var hur skön som helst, typisk amerikansk lärare som dessutom hade släktingar i Sverige. Han berättade en massa ointressanta och intressanta saker för oss . ”You should go to LA as often as you can” och ”Don’t believe what you’ve seen in the movies, make your own opinion about America”. Cirka två timmar senare var vi framme på vårat hostel som vi skulle spendera de kommande två nätterna på i väntan på våran lägga. Detta hostel var ingen höjdare och man delade rum med en massa andra personer. Vi somnade runt 1 på natten lokal tid och Linn sov naturligtvis som en gris fram tills klockan ringde kl 8. Nog om resan.

 

Runt 9 började vi gå mot skolan som var 15 min bort för att checka in till själva skolan. Vi båda fick en chock över hur bokstavligt talat vackert det är i Santa Barbara. Och ni måste tro mig, bilderna LJUGER..!

 

När vi kom till campus gick vi till en av skolans kafeteria och köpte oss frukost. Jävligt tur är det att den störste skol-kafé-triggaren; Anton ”Fressi” From inte går med mig här på skolan för då hade både jag och han haft diabetes efter ca. 3 veckor pga utbudet, men det var riktigt nice och fanns allt från mackor till salladsbar till alla möjliga sorters drickor och juicer. Vi gick sedan och checkade in på International Office för att lite senare gå och göra assessment test (ett test som alla nya måste göra i matte och engelska, dessa test bestämmer vilka engelska och matte kurser du ska ta samt så är det krav på en viss nivå i vissa av kurserna). Som vanligt så är man tidspressad men frågorna/uppgifterna är inte egentligen inte jätte märkvärdiga enligt mig. Matten fick man veta resultatet direkt i och vi fick väldigt lika resultat och fastän resultatet inte var det högsta är vi ändå båda hyfsat nöjda. Engelskan får vi tillbaka imorn och den kändes bra.

 

Efter testen så tänkte vi gå och titta på lägenhetskomplexet som heter ”La Brezza”  som vi ska bo på. På vägen dit träffade vi två engelskmän som också ska pröva för fotbollslaget som bodde där. Coachen har nämligen fixat lägenheter på La Brezza till de flesta fotbollsspelarna som ska try:a out för fotbollslagen och så även till oss. Vi gick in och snackade med managern och visste reglerna att vi inte får flytta in förens alla i lägenheten har betalat, samt så var enda sättet att betala med check som vi hade med oss för våran del. Vi fick se våran lägga och möblerna var redan där, shit hur skulle vi kunna gå tillbaka till de kassa hostelet nu?  En av våra roomies kommer till helgen och den andra stack hem.  Vi kollade om det fanns något sätt att lösa det hela på och det såg mörkt ut annat än att gå och öppna ett amerikansk bankkonto och skriva ut en check för de andras del som enligt manager kan ta upp till 14 dagar.. Dock så var han väldigt hjälpsam och skön så vi fick göra en online betalning som inte fungerat för dem för men vi var faktiskt med och skrev historia som den förste att betala online på La Brezza, coolt. Så nu har jag lagt ut pengar för två personer (mamma och pappa ni behöver inte hetsa upp er för jag får pengar tillbaka för det är massor av folk som är desperata för att få en lägenhet här). Vi ska gå till coachen imorgon och höra om han har någon mer fotbollsspelare som söker lägenhet annars så flyttar nog en vanlig student in. Efter det så signa vi lägenheten och det var ingen lek vad mycket info och saker som skulle skrivas under, man blev nästan avskräckt. Nämen kompelext verkar riktigt bra och så även managern som gav massa råd ”under bordet”. Pool och grill finns. De har också en vakt som går runt och övervakar stället på natten.

 

Så glada som bara den gick vi tillbaka till hostelet och hämtade våra grejer och stannade även och åt en tacorulle på en mexikansk resturang. Ungefär halvägs från lägenheten pajjade ena hjulet på resväskan men glad för lägenheten så bar jag min 21 kg väska + ryggsäcken och datan resten av vägen, och tro det eller ej men Linn lyckades ändå inte hänga med.

 

När vi kom till La Brezza frågade engelskmännen om jag ville hänga på och lira lite boll på stadion. De var sammanlagt 5 engelskmän och en annan svensk som kickade. Dom verkar hålla riktigt bra klass särskillt en av dem som kommer från Watfords akademi (en av den största plantskolan i England av talanger), han var rusktigt bra. Efter 2 timmar gick vi tillbaka till lägenheterna. Jag och Linn fixade ihop sängarna och skrev en lång inköpslista till imorn. Vi har ruffat åt oss det största rummet, men det tycker jag vi förtjänar eftersom vi fixat detta.

 

Uppdateringarna har och kommer vara dåliga några dar framöver för vi har inget internet. Vi ska försöka fixa det imorgon. Våran postadress kommer snart och då är det frittfram att skicka saker till oss, typ godis.

 

Lite bilder från dagen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lägenheten och komplexet:

 

 

Thanks for taking the time

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Framme

Vi kom just fram till hostelet i Santa Barbara som vi ska bo på de första nätterna. Vi är helt slut så vi ska sova på en gång för att på 7 timmar stiga upp igen och bege oss till skolan för registrering samt fixa lite andra saker. Det finns ett ok wifi här på hostelet, så ett längre inlägg imorn. Gonatt, eller gomorgon kanske

Rest and fly

Hej! Detta blir mitt första inlägg på jockelinnusa bloggen, spännande. Efter en dag med många tårar och kramar har vi tagit oss till Rest and fly på Arlanda, där vi ska spendera natten! Strax ska vi slå på en film och äta chokladen Jullan skickat med. Har även hunnit med det första Skype samtalet hem till mor och far, tack och lov att det finns! Flyget drar iväg 10,15 imorgon, så nästa inlägg kommer när vi får tag på internet igen! Puss och kram på er alla //Linn

Första inlägget

Denna blogg är till för att nära/kära/bekanta, vänner/familj/släkt och randoms ska kunna hålla koll på oss under våran tid i USA. Vi kör på en blogg tillsammans istället för att ha två separata, dock så kommer vi såklart att göra våra egna inlägg. Skulle man tex. bara vilja läsa Linns inlägg så trycker man under fliken Kategorier till vänster på "Linn", likaså om man känner för att bara läsa bra och smarta inlägg så trycker man på "Jocke". Logiskt blir då att bådas inlägg kommer på "Allmänt" eller direkt man går in på bloggen.
 
Vi ska försöka hålla bloggen uppdaterad varje dag från och med att vi är där och har internet (allt innan är en bonus). Det skadar ju självklart inte om man kommenterar om man undrar något eller bara vill berätta vilken mästare Jocke är på att designa bloggar.. not
 
Det är nu exakt en vecka kvar innan vi sitter på planet som ska ta oss till andra sidan Atlanten. Vi åker 10:15 den 8:e Augusti från Arlanda till New York och sedan vidare från NY till Los Angeles där vi landar 20:30 deras tid. Sedan så blir det mest troligt buss från LAX till Santa Barbara.
 
Vi fick våra visum och pass idag så nu finns det inte mycket till återvändo..
                                    
 
 
Tänkte även passa på att lägga upp lite bilder från Santa Barbara och skolan:
 
Campus
 
SB och campus
 
Delar av skolan
 
La Playa Stadium
 
 
 
/Jocke
 
 
 

Om oss

Lämnade trygga lilla Piteå i Augusti -12 för att flytta till USA och plugga på College (Universitet). Vi pluggade en termin i Santa Barbara, Kalifornien. VT-13 hade vi lyckan att bli tilldelade varsitt fotbollstipendium. Så vi flyttade till Thomasville, GA, för att studera och spela fotboll vid Thomas University. Vi dokumenterar våra händelser och upplevelser med hjälp av denna blogg. Roligt att du läser/följer!

Lokal Tid

Lokalt Väder

Find more about Weather in Thomasville, Georgia, United States Of America
Weather Forecast

Adress

2025 E. Pinetree Blvd. Apt #1E
Thomasville, GA, 31792
USA