Repeat

Imorse på fotbollsträningen var killen som ramlade ihop och skakade tillbaka. Jag tänkte innan ska han verkligen träna så här tätt inpå det som hände. Det gjorde han, 40 minuter senare upprepades samma sak igen, så ambulans och brandkår fick återigen rycka ut till våran träning. Det verkade dock vara lite lugnare än förra gången för han kvicknade till då ambulansen kom, men åkte ändå med.
Fattar inte vad man tänker med om man tränar tätt inpå en tidigare incident och dessutom i väntan på operation...?
 
Fick tillbaka min andra mid-term igår och jag fick ett A igen. Det var i min engelska klass och jag var faktiskt den enda som fick A. Jag förstår dock inte eftersom hälften i klassen är amerikaner. Vissa amerikaner är så puckade så det finns inte; De betalar för skolan (dock 4 ggr mindre än vad vi internationella gör), sen latar dom sig och skiter i uppgifter osv. Långt ifrån alla är så, men om man jämför det med Sverige så sticker vi ju inte på universitet för att sedan skita i uppgifter osv. Dessutom har vi universitet gratis hemma, det har inte dom.
Mid-termen var ett prov i uppsatsform på en bok vi läst, där man skulle analysera 6 stora frågor DJUPT.
 
En till sak jag bara måste passa på att nämna om lärarna här i amerika (på college): dom tänker inte alls på om dom hånar/skämmer ut/hänger ut någon i klassrummen. Självklart gör dom det aldrig utan anledning men ibland tänker jag "Oj så skönt att det där inte var jag". Det är visserligen ganska underhållande då någon ska spela allan så får dom sig rätt över näsan genom att läraren berättar hur dåligt det går för dom i klassen. Haha.
 
Debatt har jag också hunnit med i min andra engelska klass, Det var en utmaning att göra det på engelska mot amerikaner. Men det gick ändå hyfsat och läraren tyckte min grupp gjorde bra ifrån sig.
 
Linn hade match i Ventura för en stund sen och är just nu påväg hem. Dom förlorade med 4-1 vilket inte alls var bra.
 
Halloween var kul! Här har ni ett äkta collegehus på DP, Isla Vista. Klockrent med skateramp på gården.
 
/Jocke

Halloween

Idag har jocke spelat match. Det blev en vinst med 6 eller 7-0, orkade inte hålla räkningen där i slutet. Det var en riktigt varm dag idag, som avslutades med en hamburgare och en chokladmilkshake. gött. 
 
 
 
Denna helg startades med en fredags match borta mot Oxnard. Vi vann med 1-0. Vi spelade inte bra. Får hoppas vi skärper till oss på tisdag då vi spelar en seriefinal skulle man kunna säga. Vinner vi har vi stor chans att vinna serien. Men fick iaf beröm av tränaren efter matchen.
 
Hursomhellst, det är halloween på onsdag så firandet drog igång redan i början på denna vecka, och kommer fortsätta till nästa helg. Halloween är verkligen stort har i usa, och framförallt i Santa Barbara. Isla Vista, som vi tidigare nämnt, är fullsmockat och poliserna kryllar under halloween. Jocke var ute och partade i fredags när jag var på match. Igår (lördags) var vi ut båda två. Först var vi till Isla Vista och kollade in läget, sedan drog vi på en lagfest två tjejer från mitt lag hade annordnat. Det var ett mini hus, med för många personer i. Men trevligt hade vi iaf. Här nere kan ni se bilder från i helgen. 
 
Jag och Jocke i lördags.
 
Jocke i fredags. The hangover.
 
Robin.
Detta var typ den enda bilden jag fick från lagfesten. Men mycke folk var det iaf. 
 
Nu ska jag och jocke lägga oss och se Solsidan!
Hade gött, pusss //Linn
 

A jag fixade det

Alltid lika kul när man lagt ner mycket tid på något som sedan betalar tillbaka sig. Fick idag veta att jag fick A på Mid-termen i business, fick 90 % av 100. Inte mycket mer att säga än att det var otroligt skönt, speciellt eftersom det är en kurs som är transferable till universitet som UCLA och UCSB. Fortfarande mycket kvar av klassen så jag måste fortsätta att jobba hårt, men det där provet täcker upp 30 % av slutbetyget.
 
Det har varit fantastiskt väder här idag, strax under 30 grader. Absolut perfekt i mina ögon.
 
Tre färska bilder från imorse
Morgonträning på La Playa.
 
 
Underbar utsikt när man cyklar till skolan. Tro mig bergen är 1000 ggr finare i verkligheten
 
Halloween är nu i helgen. Det är till att börja med mycket större här i amerikat än hemma. Vi ska fara till Isla Vista(10-15 min bort) som tydligen är helt galet under Halloween och överinvasionerat med studenter. Del Playa (en lång gata av studenthus med 100% party risk året om) - American Pie släng dig i väggen. Det är små fester på bakgårdarna/inne i husen där och några har egen DJ och dansgolv. Nedanför är 2 filmer från Halloween 2010 och 11 i Isla Vista här i Santa Barbara (andra filmen har något barnförbjudna scener).
 
 
 
 
Bajj Bajj
 
Jocke

Multiple Choice

Mid-termen gick bokstavligt talat åt skogen. 22 rätt av 85. Not. Jag har faktiskt inte fått resultatet än, men det kändes i alla fall väldigt bra. Dock så har man ju varit med om det förut då det känts bra, men sen har man knappt fått godkänt. Framtiden får utvisa hur det gick men jag kan säga att jag är glad att jag pluggade så mycket som jag gjort. Har aldrig i hela mitt liv pluggat så mycket till nånting - Welcome to College. Provet var som sagt baserat på 85  "multiple choice" frågor på 80 minuter, från 7 kapitel. Jag gick till och med 10 min innan. Multiple choice är A,B,C,D alternativ. Och som vi alla vet så kan endast ett svar vara rätt, men naturligtvis är det alltid minst ett till som det lika gärna skulle kunna vara. Ska bli kul att se vad jag fick för att kunna ta bort tyngden från min axlar.
 
Träning imorse. De senaste 3 träningarna på skolan så har vi spelat 11v11, och tro det eller ej, jag agerar numera mittback. Notera dock enbart mittback, inte stabil mittback.
 
Nu: Dax att ta tag i nästa Mid-Term, som dock är något mindre dramatiskt i och med att det är en man gör hemma om en bok vi har läst.
 
Efter detta så kan jag förmodligen återgå till normalt liv och inte göra så här extremt tråkiga inlägg om mig och mitt pugg. Detta har medfört att jag satt upp 2 mål:
  • Vara inne på Skype vid normala tider för er där hemma så att vi kan snacka
  • Höja min träningsdos
 
Halloween till helgen som är exremt stort här i USA och för att inte säga i Isla Vista. Linn är i skrivande stund nån timme bort och kollar på herrlagets match med Gabby.
 
 
Tänk att en liten länk kan få en att bli på så mkt bättre humör. Detta resulterade naturligtvis i att jag tog på min Fressi-keps och diggade.
 

Sovmorgon

Jag ska strax hoppa i en efterlängtad säng, och jag har sovmorgon imorgon !!!!
Idag hade jag lektion kl 8. Sen for jag på träning kl 2, vi sprang intervaller och körde styrke. Efter det väntade en 2,5 timmars lång engelska lektion. Sedan mötte jag upp jocke i bibblan och gjorde bort mesta delen av veckans läxor. Så nu känns det riktigt bra, speciellt att få sova ut imorgon. 
 
Ville bara berätta om min dag. inget speciellt. Hoppas ni har det bra hemma. Sovgott. puss //inn

Dagen i Punktform

  • Ätit äkta American Pancakes till frukost/lunch på en resturang. (Monas var bättre)
  • Jag har investerat i; nya kalsipper och en tröja samt klippt mig
  • Linn har investerat i; två nya tröjor
  • Vi båda har investerat i varsin halloween-dräkt. Kanske lägger upp en bild snart om ni har tur.
  • Nudlar och Bacon
  • Jag pluggat/Linn serier
  • Nu väntar vi på Pizza att ätaframför solsidan!
Tro det eller ej men jag ska faktiskt upp 7 imorn trots att jag börjar 13. Blir att plugga nästan hela dan imorn för att sedan förhoppningsvis passa Mid-termen.
 
 
 
 
Tack för att ni läste detta minst sagt meningslösa inlägg
 
 
 

I <3 Skype

Denna lördag har varit en sån riktigt mysdag. Vi tog en sovmorgon till ett och jocke drog iväg till bibblan för att plugga till sitt mid-term. Jag låg kvar i sägen med lite bacon och såg på desperate housewives. Igår tog vi en sväng på starbucks, för plugg. Jocke har varit riktigt duktigt i veckan och han har pluggat riktigt flitigt. Och, fastän han inte tror mig, så kommer han klara prover galant. 
 
I torsdags efter träningen for jag och Gabby på manikyr. Så nu ser mina naglar riktigt fina ut! 
Har även lyckats köpa alkohol har i USA, de ni! nog ser jag ut att vara 21.
 
Imorgon så händer det nog inte så mycket, vi kanske drar ner för att hitta en halloween dräckt. Eftersom halloween är nästa helg.
 
Har även snackat med några efterlängtade brudar idag!! SAKNAR ER!! 
 
Godmorgon på er! //Linn

Starbucks

Tog igen lite saknande sömn pga plugg genom att sova från 01:00 till 14:00 idag. Helt underbart att vakna upp med ett positivt besked om min älskade faster. Gjorde min dag/vecka/år.
 
Palt till lunch för att sedan gå till skolan. Har ju egentligen inga lektioner fredagar men det var "Extreme Entreprenurship Tour" som kommit på besök och min business lärare hade utlovat hela 20 extra credits om man gick på den! (hela Mid-Term provet är sammanlagt på 200 credits så nu har jag ungefär 10 rätt). Det var faktiskt riktigt intressant. Det var unga entreprenurer som startat egna företag som snackade.
 
 
Jag bjöd sedan Linn på en klassisk hemmalagad pasta-kyckling utan någon form av sås eller grönsaker. Med andra ord när den är som bäst! (Bara för att provocera Irré)
 
Nu sitter vi båda och pluggar på Starbucks med varsin varm choklad. Är nog förmodligen första gången i mitt liv jag pluggar en fredagkväll men men..
 
 
En väldigt intressant fråga från Carin som undrade om vi märker av presidentvalet som pågår just nu. Det gör man verkligen, vi såg faktiskt en av debatterna på mn senaste lektion! De eldas verkligen upp inför debatterna och det är helt klart mycket roligare att se än hemma. Lärarna är helt galna och det märks att det är en annan kultur gällande att uppmuntra elever.. Min Engelska lärare är på demokraternas sida (Obama) och går ofta in på det istället för att lära ut. Det är faktiskt riktigt intressant trots att jag egentligen inte är intresserad av politik. Här är det så extremt stor skillnad mellan de två sidorna som finns. Jag tror att 99% av Sveriges befolkning skulle vara på Obamas sida eftersom republikanerna är bokstavligt dumma i huvudet enligt mig. Tyvär så är många oroliga att det kan bli republikanerna som vinner denna gång, och jag tror att mycket beror på att USA har så kass ekonomi.
 
Råder er att se denna video från 1:59 för att se vilka idioter republikanerna är! Han uttalar sig om abort vid våldtäktsfall. Så sjukt så det finns inte.
 
 
Jocke
 
 

En heldag i Bibloteket

Som rubriken lyder så blev det en heldag i Bibblan. Gick upp strax innan 12 för att gå på lektion till 20 över 3. Sen dess har jag pluggat i bibblan till klockan 22 på kvällen. Och nu sitter jag fortfarande och pluggar. Business, Engelska, och Engelska. Mid-Termen närmar sig med stormsteg och jag börjar bli nervös men samtidigt känns det som att det kan gå vägen.. Om någon råkar prata med herren så får ni gärna slänga in ett gått ord om mig. Tisdag smäller det, 35 % av betyget.
 
Som Linn skrev så fick jag en extra dag med Pappa och Steffe, vilket var riktigt skönt! Universal var riktigt coolt. Pappa var värre än kineserna då det gäller att filma osv...
 
Dan efter hade jag fotboll på morgonen och jag var äckligt trött då jag klev upp. I mitten av träningen så samlar coachen ihop hela gruppen i en ring för att snacka lite. Då helt plötsligt när han står och pratar går en svensk kille in i mitten av ringen och faller ihop. Alla tänkte förmodligen som jag att han skojade. Men när man såg att han krampade och ögonen snurrade runt, samt att det forsade saliv från munnen så fattade man att det inte var på skojj. Det var skit obehaligt med tanke på att det med Victor Brännström inte hände allt för länge sen. Men jag tänkte ändå att han har någon form av epilepsi-anfall, men det brukar ju dock inte hålla på så jätte länge, vilket detta gjorde, iaf så kändes det så. Coachen agerade riktigt bra och ringde ambulans osv som var där hyfsat fort. Han slutade krampa efter en stund men var fortfarande helt borta. Lite senare så läste jag på en annan svensk killes blogg som också var där att han träffat honom senare under kvällen, och att killen då berättat att han hade någon form av hål i hjärnan som gjort att det kommit in luft. Han skulle tydligen operaras direkt.
 
Tyvär så har jag inga särskillt roliga bilder att bjuda på idag, men jag kan istället berätta att vi haft fantastiskt väder även idag (vilken skräll). Sett att det kommit snö hemma, med alls respekt till ni som jublar MEN USCH!
 
 
Jocke

Universal studios

I söndags hade Jockes match, som de tyvärr förlorade. Men det var spännade där ett tag och jag trodde dem skulle fixa det när de ledde med 3-2. Men slutsesultatet blev 3-4..
 Iaf, på kvällen ringer robban på skype som då befann sig i LA och frågade om vi var sugna på att följa med på Universal Studios dagen därpå. Det nappade vi på direkt, så vi mailade våra lärare och sa vi inte kunnde komma på lektion sedan hyrde vi en bil som vi trodde skulle ta oss smärtfritt till Los Angeles. Men såklart på motorvägen så smäller det till och bilden börjar skaka. Punktering. 
 
 
Som tur var hade vi försäkring som täckte, och efter en halvtimme på en in-and-out hamburgeresturang kommer en bärningsbil och hämtar oss och tar oss till närmsta verkstad, där böt de däck och vi var påväg igen mot LA efter ca 2 timmar.
 
Vi mötte upp Robban och Steffe på deras hotell och sedan for vi vidare till Universal. Det var helt sjukt coolt där. Och jag rekomenderar verkligen för den som får chansen att fara dit. Det fanns allt möjligt, 4-D bio och berg-o-dalbanor. Sedan även 4-D berg-o-dalbanor. Vi tog även en rundtur på anläggningen där filminspelning sker. Vi såg upbyggda städer, sjöar och Wisteria lane från Desperate Housewives (!!!!) osv osv. Det fanns så mycket att se att jag inte orkar och hinner skriva ner allting. Men det var verkligen en upplevelse.
 
 
 
 
 
 
 
Detta är en av de uppbyggda städerna, de är i princip bara skal.
 
 
Här är två filmer från rundturen, men det fanns många fler coola grejer som visade som jag inte fick med på film:
 
 
Efter vi varit på Universal tog vi bilen för lite kändis-hus-jakt. Tyvärr körde vi vilse, men vi var nog inte långt ifrån Beckhams, tom hanks eller kanske Britney spears hus, det får vi aldrig veta...Sedan drog vi ner till stan för mat på Hard Rock Cafe. Vi hann även med en tur på Walk of fame och kollade in lite stjärnor. 
 
 
Hur som hellst, efter en RIKTIGT bra måndag så blev det tisdag och match för min del. Vi vann matchen med 4-0, men det kunnde lika gärna blivit det dubbla om vi hade velat. Alltså ingen rolig match att spela mittback. Men det var varmt idag och matchen var kl 1, och att jag fick veta att de snöar hemma gjorde kanske att min kropp trodde det skulle vara kallt ute, så den ville inte riktigt som jag idag. Men ni leder vi iaf serien, och tränaren är nöjd.
 
Detta är tre bilder från en tidigare match.
 
Ursäkta det långa inlägget men idag fanns det mycket att berätta. Nu ska vi lägga oss i sängen, (MED PÅSLAKAN!!!) och se Solsidan :) 
 
Vill även slänga in ett stort tack och lycka till, till Robban och Steffe som fortsätter sin resa till Las Vegas, ni kommer nog stortrivas där, och vi uppskattade verkligen det dagarna som vi hann träffas. 
 
Godnatt på er! //Linn
 

86:e minuten

I torsdags spelade vi match emot de störta rivalerna. Vi tog ledningen väldigt tidigt och i paus satt vi på 1-0. De lyckades göra mål i andra, men kring den 70:de minuten  gjorde vi 2-1. Tyvärr så reducerade de i 86:e minuten till  2-2. surt. Men tränaren var inte arg utan tyckte vi hade kämpat bra. Vi hade inget fint spel något av laget, utan det var med en kämpar match. För min del gick det helt ok. Blev lite för passiv, vet att jag kan bättre. Men vi har helt klart fortfarande chans att vinna serien fortfarande. Det var tydligen coacher från en div 1 skola och kollade på matchen, tränarna sa att de ska vänta och se ifall de ringer och visar intresse i någon av spelarna, de var lite coolt. 
 
Nästa match är på tisdag kl 1, alltså kl 10 hemma hos er ifall någon är sugen på att kolla. Det är alltid lika kul när jag får höra att ni kollat där hemma. Det har även blivit lite känt i laget att min pappa oftast kollar på matchera, så tränare brukar fråga före match ifall familjen kollar. En tjej i laget sprang fram till mig efter jag gjorde målet och skrek, WAVE TO PAPA!!! Lite kul tyckte jag.
 
Dagen har varit riktigt bra och i kväll har vi gjort palt. 15 st goda paltar. 
 
 
Har är en bild från när jag lunchade med mina snygga lagkamrater !!
 
Som ni ser i inlägget nedaför så hade vi fin främmade i helgen. Robban och Steffe. Riktigt kul !! och skönt att lyssna på folk som pratar normalt. Men hur kul det än var att träffa dessa goingar så blev jag lite avis på jocke. Jag hade gärna träffat mamma eller pappa just nu, om de nu bara var för en dag. Saknar er därhemma.
 
Ska även tillägga att min älskade bror fyller 20 på måndag!!!! 
Har även inhandlat mig ett gymkort på gymmet jocke går på, så var där och simmade i fredags!
 
Nu ska jag bara ta det lugnt och invänta paltswimen.
 
Puss och kram//Linn
 

Ett stycke världens bästa pappa o farbror

Det var lite om och men om pappa och Steffe skulle hinna till oss igår. Men dom krigade på och körde hojj från San Fransisco i 11-12 timmar. Klockan var runt halv 11 och jag tänkte nästan just tanken "kanske man skulle ta å plugga lite" när pappa ringde och sa att dom stod på vid skolan arena. Det resulterade i ett minst sagt stort leende i hela ansiktet..
 
Fyfan så kul att se dom!! Vi stack till deras hotell och eftersom att de två andra gav upp då det var 3 timmar kvar så fick jag och Linn ta deras rum då det ej gick att avboka. Vi visade dom sedan våran lägenhet och dom gick in i våran livsstil direkt genom att beställa en go pasta från Dominos.
 
På morgonen dan efter (lördag) så åt vi frukost på hotellet för att sedan visa dom campus, beachen och State St. Vi åt lunch på en italiensk resturang som har riktigt god pasta. Jag sa innan till dom att dela på en halv portion (dom har jätte jätte stora portioner där), men nä dom var så hungriga. Får väll tacka dom för att dom inte lyssnade på mig i och med att det resulterade i en full doggy-bag med mat som räcker hela den här veckan! Sen så hann verkligenheten ikapp och det var dax för dom att rulla vidare till Los Angeles, och dom är vid det här laget framme på hotellet efter mycket trafik. 
 
Farmor och Farfar har lyckats hyfsat bra trots allt.
 
Ursäktar för mitt finger till vänster
 
Baseball laget hade match och Steffe funderar på att bli tränare, pga att det tydligen är låg risk för hälseneskador som tränare där.
 
 
Det var en bit över 20 grader i dag i Santa Barbara, väldigt behagligt! Dom lär stekas till döds i LA/Las Vegas.
 
 
 
 
Skit kul att träffa dom igen! Och man vill bara att alla i sin närhet ska vara här; Mamma, JenTiPetter, farmorfarfar, chrillemormor, mattiasmarkus, m&m, PPH, jackeogge (och så vidare..)
 
JV

Pappa och Steffe är nu i San Fransisco! Deras plan är att komma hit till Santa Barbara på hojjarna imorgon för att stanna en natt, och sedan åka till LA och därefter Las Vegas. Ska bli underbart att träffa dom...
 
Jag gick och träffade min Business lärare idag på hans kontor för att checka av hur det går för mig i klassen. Han kollade igenom mina arbeten och berättade att min formkurva i klassen ser ut så här /. Efter varje lekton så får vi en s.k. "In Class Exercise" som innebär att vi ska besvara en fråga om något relaterat till det vi gått igenom på lektionen eller från textboken. Det låter enklare än vad det är och jag hade stora problem med det på de 3-5 första, dock så känns det numera som att jag vet vad han är ute efter och jag kan därmed göra det mycket bättre.
Professor Bonnie Chavez uppmuntrar sina elever att besöka hans kontor med jämna mellanrum för att kolla hur man ligger till osv. Han är en lärare med stor erfarenhet och kunskap inom "business", en sån man har respekt för. Han har höga krav, men visar samtidigt väldigt stor respekt till sina elever.. Han brinner verkligen för det han gör och det flesta han säger är väldigt lärorikt och motiverande. Kul är också att han har lärt sig mitt namn trots att han har två klasser med 140 elever/st + mer. Den enda Amerikanen som uttalat mitt namn korrekt än så länge; med en skön amerikansk accent. Jowakim. Som ni kan läsa så gillar jag honom, återstår dock att se om jag gör det då jag får tillbaka min Mid-Term.
 
Här har ni innehållsförteckningen av min business bok. En liten uppfattningen om vad jag håller på med. Riktigt intressant, men inte alltid lätt!
 
Hade en engelska klass idag också, och där har jag en lärare som är "all over the place" som man skulle säga här i Amerikat. Dålig struktur, inte särskillt energigivande, nästan alltid sen, tar sig an för mycket uppgifter relaterat till tiden som finns att tillgå, samt svår med betygen. En lärare som inte riktigt har det där lilla extra - en sån som kommer till jobbet för att läsa på ett papper vad som ska göras, sen gör han varken mer eller mindre. Han funkar dock. Något som är bra i den klassen är att han har en Tutor som man kan få hjälp av. Jag använder mig alltid av denna tutor då vi ska skriva uppsatser (hela 4 st uppsatser i kursen). Han är riktigt bra och det är klockrent att få hjälp av en sådan, han hjälper en att strukturera upp det hela.
 
Jag ska alldeles strax röra mig mot La Playa Stadium för att se Linns match. Dom möter laget som varje säsong är "årets match" för SBCC. Dom ska tydligen vara bra.
 
Vädret har dippat av lite grand de senaste dagarna, dock så är det fortfarande "perfekt svenskt sommarväder" på dagarna och man kan utan problem ha shorts och tischa.
 
Blir att plugga mycket de närmsta dagarna/veckorna.. Vill även passa på att gratulera en av mina bästa vänner Oskar "opan" Åberg på sin födelsedag. Och om ni vill läsa mer USA från en annan av mina bästa vänner så rekommenderar jag att ni går in på: simoneng.blogg.se som är AU-Pair i en familj i delstaten Washington.
 
Ha d bra,
 
Jocke

1-0

Idag kl två spelade vi match mot Moorpark. Som tur var skymeds solen av moln idag så det var inte sådär äckligt varmt som det brukar vara kl 2 på dan. Men vi vann iaf med 1-0! Vi skulle kunnat vinna med mer, och vi var mycket bättre i första halvlek. I andra la vi oss i försvar och spelade ut matchen, men en liten rysare blev de ändå när man bara leder med ett mål. För min del gick det bra, sprang inte lika mycket som jag brukar eftersom jag känner att förkylningen hänger kvar lite grann. Men fick med mig en assist på vårat mål iaf (på frispark) och beröm av tränarna efteråt. Fick även spela en stund på mittfältet, vilket är hur kul som hellst.
 
Just nu sitter jag och skriver en bokanalys och ska plugga till ett prov som vi har på torsdag. På torsdag är det sista lektionen för den klassen vilket känns så sjukt skönt. Hej sovmorgon till 1 på tisdagar och torsdagar :)
 
Jocke är just nu på gymmet och pumpar. Han borde komma hem när som hellst, då ska vi laga mat. Lax blir det nog, mumma!
 
 
Detta är ett referat från dagen match på skolans blogg. Klicka på länken kan ni läsa mer:http://sbccwomenssoccer.blogspot.com/
 
 
På torsdag spelar vi emot de största rivalerna, Ventura, håll tummarna och ska kämpa för vinst annars kommer Linn och hennes lagkamrater få springa på fredag! Puss hejdå // Hon som älskar kakor.
 
 

Gymkort

Ännu en dag har kommit till sitt slut. Jag börjar ju inte förens 13 på måndagar vilket är skönt. Att jag dessutom bara har en lektion skadar inte heller. Jag drog ner till State St när jag slutat för att skaffa ett amerikanskt bankkort, så att vi kan betala våran elräkning som redan är sen (det funkade konstigt nog inte med svenskt kort). När jag kom dit så var banken stängd i och med att det var någon "Holiday" dag här som jag inte hade en aning om. När jag ändå redan var på stan så passade jag på att gå in och höra vad det kostar för ett gymkort. BANG. Nu har jag ett gymkort i två månader och förhoppningvis kan jag nu ta tag i min träning så att jag inte förfaller helt.
Det tar 10-15 minuter att cykla från där vi bor och gymmet har öppet 24/7. Det var ett väldigt modernt och stort gym, med pool och jacuzzi! Vi har ju dock gym på skolan, men det är tydligen alltid överbefolkat, dåliga öppettider samt inget man hurrar över (ljusår bättre än backas dock). Så när jag fick 2 månader för ett bra pris så slog jag till direkt, fullt motiverad. Återstår att se hur länge jag håller ut men debuten är tänkt att ta imorgon på dagen eftersom min Business lektion är inställd.
 
Både jag och Linn har pluggat hela kvällen. Jag har börjat att plugga inför min Mid-Term som är den 23 Oktober. Mid-Term är ett prov som är mitt i terminen i de flesta kurserna här i USA. Det jag pluggar inför kommer att ha 85 frågor från 106 sidor. Och inte nog med det, 80 minuter har man på sig! Detta prov är dessutom 35% av betyget vilket är väldigt mycket. Är något nervös men känner att jag än så länge har läget under hyfsad kontroll. Skulle dock önskat att jag börjat lite tidigare att plugga men samtidigt så har jag ju ALDRIG i hela min skolkarriär börjat i tid, så varför bryta mönster nu?
 
Solsidan sågs också för en stund sen. Verkar hålla klass i år igen.
 
Linn har match imorgon klockan 23:00 svensk tid. Matchen kan som vanligt ses online på:
Man måste registera sig, men det kostar INGET. Dom möter Moorpark College som ligger en bit här ifrån, för att vara exakt; Ventura. Missar matchen själv eftersom jag har lektion.
 
Här kan ni se ett litet ihopklipp jag gjort med sekvenser från matchen då hon gjorde mål.
 
//Han som åt 3 BigMac's idag eftersom det var BigMac monday 1,5 dollar/BigMac'en

K-Mart

Halloj!
 
Vaknade upp med tron att jag skulle spela match idag, men den blev inställd av någon anledning vilket innebar sova ut lite till. Vi gick sedan upp för att ta bussen in till stan för att sedan åka ut mot Goleta och närmare bestämt Kmart. Vårat mål med det hela var att investera i en byrå till vårat rum.
Resultatet blev en stycke fläkt, byrå och mixer, samt ett par Bicykle-kortlekar till Jens.
 
Faktiskt Linn som gjorde det stora jobbbet gällande att montera ihop byrån. Duktig.
 
Våran nya mixer samt Sam's underbara mackjärn!
 
Har nu även bokat hotell/motell åt Pappa å Steffe å gänget. Det blev riktigt nära oss. Tur att Pappa och Steffe är bröder för det fanns bara ett rum kvar med två sängar i.
 
Så var det en fråga som jag glömt av att svara på:
Anonym
Hej! alltså, jag skulle vilja veta hur ni har gjort med boendesituationen? Tänkte att ni bor ju inte i en familj, vilket brukar vara det vanligaste, hur fixade ni lägenheten? :) vore jätte skoj att få höra!
 
Svar: Hmm.. Det är inte särskillt vanligt att man bor i familj som svensk då man pluggar på College/University i USA. Däremot är det enda alternativet om man sticker och pluggar på high school (gymnasiet) i USA. Det är lätt att man förväxlar dom. Dock så vet jag att möjligheten finns, men det är inte många svenskar som kör på det (vad jag vet). Vanligaste är att man antingen bor i "dorms" som är en studentkorridor på skolan, precis som på filmerna, eller att man bor som vi, i lägenhet. Våran skola har inga dorms så därför var lägenhet enda alternativet. Vi hade tur som fick hjälp av fotbollscoachen på skolan med våran lägenhet, eftersom vi bor på ett väldigt fint komplex som ligger extremt bra till. Dock så är det inga problem annars att fixa en lägga här; jag vet att det är många svenskar som pluggar här som sticker hit och bor på hotell/hostel första veckan åså söker dom lägenheter konstant den veckan, och det löser sig! Om inte skolorna har något boende så har dom ofta en person som hjälper studenterna med att hitta roomies/lägenhet/familj osv. Hoppas det besvarade frågan.
 
JOcke

Bio

Idag frågade Gabby och Pontus om vi ville hänga med på bio och se den nya filmen "Loopers". Den har fått hela 8.2 på IMDB så det fanns en del förväntningar. Den var riktigt bra, en typisk tänkar-film och jag rekommenderar den verkligen!
 
Det där ska alltså vara large. Vi lyckades i alla fall äta upp det, tur filmen var lång!
 
När vi kom hem så tog vi tag i rummet som var stökigt och passade på att ändra håll på sängarna. När vi gjorde det så kom vi på att vi har ju faktiskt en 32-tums TV ståendes i en garderob, så vi plockade in den i vårat rum. Bättre att den samlar damm där än i en garderob i alla fall.
 
 
Resultatet. Och ja, gitarren har än så länge inte blivit mycket mer än en prydnad.
 
 
 
Imorgon har vi Dep. Gallardo våran andra seriematch och det är mot ett bra lag. Jag har även hunnit vara och kolla boende åt Pappa å Steffe som kommer nästa vecka. Längtar. Det är bara att konstatera att boende här är äckligt dyrt.
 
Vi har nu även hittat pastasås!! Igår blev det pasta-kyckling-bacon. (De bruna på bilden är inte bajs, utan det är Linns bullar... Dom smakar dock bra!)
 
Undertecknat Jocke
 
 

Äntligen helg!

Kl är 6 här i Santa Barbara och jag och jocke ska strax spring ner och tvätta, sen ska vi äta middag för att sedan bege oss mot skolan och se herrarnas fotbollsmatch. Äntligen är det fredag och jag ser fram emot att få sova ut, eftersom det går runt mycket med sjukdomar har jag blivit smittad. Efter match och en träning full med löpning så känner jag mig inte så pigg. Och Ja mamma, jag dricker aloe vera och kommer säkert vara bra på nolltid! 
 
Idag har jag haft en engelska lektion och träning. Det var en rolig träning idag och det gick bra. 
 
Igår var jag och jocke och handlade, och eftersom vi blev så sugna på bullar efter alla bilder på facbook- och instagram på kanelbullar så ställde vi oss och bakade bullar. Men vi köpte tydligen någon konstigt mjöl. Så bullarna blev bruna... Så dom är verkligen inte vackra men dom smakar gott och det är väll det viktiga?
 
 
HEJDÅ!! //Linn
 
 

figure 8

Vi spelade lika igår på matchen, och som jocke skrev så var våran tränare rasande. Detta fick vi sota för idag på träningen. Springa springa springa. Figure 8 kallas övningen. Men efteråt hade hans ilska lagt sig som tur var. Men iaf om matchen, jag fick spela mittfältare nästan hela förutom första 20 då jag spelade mittback och sista 5 som centerforward(!!!!) Det gick väldigt bra i första halvlek för mig, men i andra spelade vi dåligt och stressigt, men känner ändå att jag gjorde en bra match. Nu ska vi se till att vinna de nästa två matcherna på tisdag och torsdag!
 
Idag har det inte hänt så jättemycket, Jocke har varit på träning och jag har börjat städa vårat rum! 
 
Här är en bild på laget från skolans hemsida!
Detta är Santa Barbaras tidning, om ni letar så kommer ni se mitt namn :)
 
 
 
Ta och kolla in dessa! Den sista är highlights från våran match förra fredagen. 
 
Ha det bra! //Linn
 
 

Fin dag i Barbara

Återigen en underbart fin dag i SB! Haft en lektion idag som började 1. Nu är det snart dags för träning.
Linns lag spelade lika igår och tränaren var rasande och berättade att dom skulle få sota för det genom att springa på nästa träning.

 

 

Blir nog en del plugg ikväll!

Fredag i Las Vegas

Del 2 av Las Vegas som var dag 1.
 
Vi lämnade SB runt 03:00 på fredag morgon för att komma i god tid till Las Vegas. Det tog lite drygt 6 timmar att köra dit och bilresan gick bra. Jag har nu kört bil i USA och varför inte börja med Vegas.. När man körde dit så var det precis som man hört, en sjukt lång och rak väg i öken, sen mitt i allt dyker Vegas upp.
 
Vårat hotell var riktigt fint och STORT. 5 stjärnigt. Att hotellen skulle vara stora visste man sen innan men att de skulle vara så stora trodde jag ej.
 
 
Utsikt mot The Strip från vårat hotellrum som låg på 23e våningen. Hotellet längst till höger är känt för att vara med i många filmer.
 
Vi vilade lite middag under dagen för att invänta julafton - i alla fall för mig. Blink spelade på The Cosmopolitan Hotel (det blåa på bilden ovanför) som var ett minst sagt gigantiskt(!) hotell. Måste vara ett av de finare hotell i Las Vegas. Konserten var på 4e våningen där dom har en stor pool i vanliga fall, men som självklart var tömd nu. 
 
Blink var magiska och det var overkligt att se dom live!!
 
Trummisen Travis Barker var man of the match. Många hävdar att han är den bästa trummisen i världen. Jag har ingen aning, men om han inte här det så skulle jag mer än gärna se den bästa live..!
 
 
 
 
 
Tom DeLonge - personen jag beundrar mest då det gäller musik.
 
Första låten
 
Sista låten
Har fler låtar på min youtube användare om någon mot förmodan skulle känna för att se!:)
 
Dom infriade helt klart min förväntningar och det märktes att dom stått på en scen förr.
Las Vegas var förövrigt den coolaste staden jag varit i! Så en riktigt bra helg var det!
 
Vi har haft över dryga 30 grader idag och i skrivande stund (00:04) så är det 19.5 utomhus och 26.5 i vårat rum...
 
JOcke

Lördag i Las Vegas

Hej igen, inatt kom vi hem efter en sjukt bra helg i Las Vegas. Såhär på efterhand känns det helt overkligt att vi verkligen var där.
 
Vi vaknade lördag morgon i vårat hotellrum som var helt underbart. Sen tog vi oss en tur på stan, kollade in affärer, byggnader osv. Staden är helt sjuk! Som att man har samlat alla världens största, snyggaste och coolaste bygnader och skulturer i en stad runtomkring en stor gata, The Strip. Blev även väldigt imponerad av hur rent det var överallt, inga tuggummin på trottoaren, burkar, papper eller någonting. Men förklaringen fick vi när vi såg en kille sitta på knä och skrubba bort en fläck på gatan med någon tandborst liknande sak. 
 
 
 
 
 
 
Vi hörde att hotellen tydligen hade bufféer man sent skulle glömma så vi prövade det, och jag säger det till den som får chansen att pröva det, för tror det var länge sen jag åt som mycket som ha gjorde där. Det var långa bord med all möjlig mat från pannkakor till sushi! Min favorit var desertbordet såklart!!!
 
 
Efter buffen tog vi oss en tur på stan som sagt. Där hittade vi affärer som Fendi, Louis Vuitton, Prada, Jimmy Choo, Tiffany & co, Armani osv. Det fanns även affärer för sånna som inte skiter pengar. 
 
Sen kan du hitta hur många kasinon och barer som hellst. Fick tyvärr inte många bra bilder inne på någon kasio  
efterom vi inte är 21 och då får man inte spela eller se på när någon annan gör det. Därför fick vi gå igenom men inte stanna till för länge. Det är riktigt coolt därinne och det flesta ser ut på samma sätt, lyxiga gammeldags möbler och heltäckningsmatta. 
 
 
 
Dagen flöt på bra och vid åtta tiden kännde vi att det var dax att börja dra sig hemmåt. Men där hade vi fel. Sam, våran rumskompis, som hade kört bilen senast hade haft nyckeln i fickan hela dagen och kollat om den var kvar med jämna mellanrum fick sig en chock när den helt plötsigt var borta. Så, vad är oddsen att man hittar igen en nyckel i Las Vegas? Jag och Jocke gick iaf till bilen för att ta bort risken att den skulle vara borta ifall någon hittat nyckeln eftersom det var en hyrbil, medans Robin och Sam gick tillbaka till alla ställen vi varit på efter han senast minns att han hade den. Sam berättade sen att han redan hade börjat planera hur vi skulle ta buss eller flyg, var vi skulle bo och försått att det kommer bli en dyr historia osv när de kommer på att vi var ju faktiskt in på en coca cola affär. Där i kassan fanns våran nyckel! Efter det gick det in på närmaste kasino, lade 300 dollar på svart och vann! 
 
Kolla gärna in min facebook där jag har lagt upp fler bilder från helgen!
 
Nu sitter jag och pluggar till mitt första prov imorgon! önska mig lycka till, Puss och kram! //Linn 
 

Om oss

Lämnade trygga lilla Piteå i Augusti -12 för att flytta till USA och plugga på College (Universitet). Vi pluggade en termin i Santa Barbara, Kalifornien. VT-13 hade vi lyckan att bli tilldelade varsitt fotbollstipendium. Så vi flyttade till Thomasville, GA, för att studera och spela fotboll vid Thomas University. Vi dokumenterar våra händelser och upplevelser med hjälp av denna blogg. Roligt att du läser/följer!

Lokal Tid

Lokalt Väder

Find more about Weather in Thomasville, Georgia, United States Of America
Weather Forecast

Adress

2025 E. Pinetree Blvd. Apt #1E
Thomasville, GA, 31792
USA