Lingonsylt

Hejsan!
 
Vi kom just hem efter en plugg-stund på ARC. (Academic Resourse Center) Nu ska vi sätta oss framför datorn och kolla på det nys avsnittet av Rivieran från igår. Har hört rykten om att Robban ska dyka upp i rutan, spännande!!
 
Idag har vi varit på skolan hela dagen, från 9 till 5. Vi hade matte prov på morgonen och tror att vi båda gjorde det bra. Skrev på alla tal så det känns väldigt lugnt faktiskt. Sedan så drog vi vidare på träning kring 2. Vårat lag är nu indelat i två träningsgrupper som tränar efter varandra. Så i brist på annat så tränade jag med båda grupperna, sedan drog vi vidare till gymmet för ett intensivt pass med den berömda Dante!
 
Det har regnat ikväll, men ändå är det varmt i luften. Det var även åsk-varning så killarna fick träna inomhus. De var på gymmet medans vi var där och kan säga att jag var glad av att stå på sidan om att titta på. De sprang på löpband, cyklade och körde styrke. Och jag såg nog minst två stycken som jag trodde skulle falla av löpbandet utav utmattning. Det såg riktigt tufft ut. 
 
Fyndade dessa godingar idag! Palt och Lingonsylt here we go
 
Hittade även Wasa Hårdbröd!
 
Gjorde kakor ikväll :) kakmonstret i mig är framme.
 
 
 
HEJDÅ!

Bilder

Upptäckte att min kamera låg och skräpade i väskan idag så jag passade på att knäppa lite bilder från våran skola.
 
 
 
 
Skolans kafeteria, "Hawk's Nest".
 
Underbar plan..
 
 
 
Riktigt varmt och skönt idag!!
 
Imorgon: Matteprov
 
/Jocke

Trötter

Som rubriken lyder så var jag väldigt trött idag. Jäkla helg som tjorvar till sömnen.. Lyckades ändå göra ett bra pass i gymmet, men springningen gick mindre bra. Hade ingen kraft alls. Rätt mat, sömn och vätska fattades, inte optimalt. Hatar att vi inte har någon bil så att man inte kan sticka hem snabbt och äta bra mat inför träningar. Istället blir det skolans kafeteria som serverar mindre bra mat för träning.
Min rygg började spöka lite grand idag då jag körde benböj. Dum i skallen som jag är så kör jag tyngre än jag borde göra. Citerar Irre "skynda långsamt".
Blir ett besök till trainingroom imorgon innan skolan för att få lite behandling och övningar.
 
Passar på att gratta Pappa och Kaatari som fyller år idag (28e). Alla under 20 år i behov av alkohol kan numera ringa 0730948973.
 
Tränarna laddade upp en ny intro video om fotbollsprogrammet på TU. Se den så får ni se vad vi sysslar med, vårat fina gym, våran HELGALNA gymtränare (42 sekunder in i klippet), samt en pytteliten skymt av mig som statist (1 min och 8 sek in i klippet, längst bort), haha.
 
 
Vi fyndade denna sköna lilla "fåtölj" idag.
 
 
Det blev kyckling ute till middag idag eftersom det var erbjudande!
 
Det ska bli riktigt varmt här imorgon, 25-27 grader. Tydligen en typisk vårdag här. Glöm inte bort då att detta gränsar till Florida så luften kommer förmodligen vara mördande.  Tur vi bara har teknikträning imorgon!
 
Ha det bra!
 
//Jocke
 
 

Beautiful Day

Idag har det inte hänt så mycket, men vädret har varit underbart. Jag och Jocke har gjort bort det mesta av plugget idag. Jocke har även varit på studyhall med sitt lag, väl där var det enbart 5 st som dök up. Vi såg senare på herrlagets facebook sida att alla som inte deltog kommer att få straff genom att springa. Tur Joakim är duktig.
 
Hursomhellst, jag ska upp 5 imorgon för att styrketräna så ska försöka göra en tidig kväll. 
 
Detta är en bild från igår när jag och Hannah var i Florida. Det är Floridas rikshus skulle man kunna säga, där sitter alla politiker etc. och jobbar. 
 
Ödlan hälsade på igen!!
 
Detta är Hannahs lilla vovve Nike, väldigt lugn och snäll, påminner lite om Elton.
 
//Linn 
 
 
 
 

NHL och NBA

Jag bokade NHL biljetter idag, Tampa vs Jets. Det är i Mars då kaatari och co kommer! 500 spänn för fyra biljetter är ett ganska bra klipp! Visserligen inte de bästa platserna som går att få men ändå! Har ju tidigare även bokat NBA (basket) där vi ska se Orlando Magic. Längtar som tusan tills vi får besök!! Lär bli ett minne.
 
Linn åkte med Hanna å shoppade idag i Tallahassee. Jag kände att jag bara inte orkade gå med tjejer på stan så jag tog en välbehövlig sovmorgon.
 
Jag har dock inte slappat hela dagen utan var och lirade lite fotboll med några idag. Så kul att spela jämfört med att springa/vara i gymmet. 
 
Annars lagade vi (läs Linn) en skryt-middag i form av kött, strips och stekt potatis samt bea-sås och peppar-sås.
 
Dålig bild kanske men att det smakade kan jag lova!
 
 
Hatar att helgen lider mot sitt slut!
 
/Jocke

Biology

Denna fredag var jag uppe 8:00 på morgon för att dra iväg på träning. Även idag sprang vi. Först hade våran assisterande coach Eddie, satt upp en bana som vi skulle springa. Man skulle klara 10 varv på 20 minuter för att slippa straff. Jag och en till tjej sprang 13 varv. Sedan sprang vi intervaller som idag var extra tunga (varför vet jag inte) Och sedan spelade vi lite fotboll, bara latjade. Efter träningen drog jag hem, la mig i sängen och somande. Jocke tränade också i morse och även han kom hem helt slut. Det slutade med en lite för lång powernap. 
 
Ikväll har vi varit hos Hanna och sett en film. Och nu sitter vi och gör lite biologi. Imorgon ska jag nog följa Hanna och hennes kompis till Talahassee för att shoppa lite. Jag ska inte handla mycket, ifall jag hittar ska jag köpa mig ett par jeans, för den som ville veta :) Har även hunnit med att skypea med Mamma, Pappa, Eva-Britt och Börje idag, det var trevligt!
 
Annars så har vi ganska mycket med plugg i helgen, mest biologi. Men det ska nog gå bra. Vi är så trötta efter veckans träningar att vi helst bara vill sova på helgerna... haha. 
 
Annars så har planer börjats smidas inför springbreak och ankomsten av kära vänner och familj. Tror nog att den veckan kan bli en att minnas!
 
Här är en bild från förra terminens lag. Tagen från skolans hemsida.
(måste säga att dom har riktigt fina matchställ)
 
Det här är Hanna, min kompis, som har nämnts några gånger här på bloggen. Duktig är hon!!
Vi kommer ha riktigt kul på och utanför fotbollsplanen iår! 
 
Ha det bra gullisar! //Linn
 
 
 

You see me rolling

Det blev en lång dag på skolan idag, men som tur var fick jag sovmorgon! En ganska vanlig dag i form av två lektioner följt av en träning. Längtar så mkt tills vi börjar träna som vanligt med spel åså.
 
Som ni läste igår så passade Linns före detta coach att höja hennes stipendium. Inga siffror nämda men det är minst sagt ett fint stipendium och förmodligen höjs det ytterligare några steg till nästa termin. Känns inte rättvist längre att vi delar hyran på 50/50, ska se om vi kan komma överens om något.. :) Hatten av, imponerande.Luciano, killen som hjälpt oss hit berättade idag att fd. coachen var riktigt nöjd med Linn. Helt sjukt egentligen om man tänker efter vilka summor alla olika college lägger på stipendium och idrotten i allmänhet.
 
Igår på träningen hade vi styrka och springnig. Det var en sån typisk dag då man inte vill göra ett skit. Tyvär var inte styrketränarna nöjda med våran insats på gymmet samt att någon hoppade några reps. Så när passet var "slut" så  var det dags för bestraffning i form av magövningar. Och det var ingen lek, ville bokstavligt spy efteråt och det är sällan jag känner så då jag kör mage. När vi gjorde övningarna var vi också tvungna att räkna som ett lag tillsammans (1,2,3..55..78..90..99), samt att tränaren sprang och skrek citatliknande saker som på en film.
Helt död vidare till kondition. Vi körde först vanlig löpning i 20 min, för att sedan köra två löpövningar. Den första var 8 varv runt fotbollsplanen på 12 minuter och den andra var 4 varv runt planen på 6 minuter. Om det inte låter jobbigt så kan jag konstatera att det är väldigt jobbigt. Det är en ständig kamp mellan mig och en Amerikan. Både jag och han klarade 9 varv på första och bittert nog så tog han mig med 20 meter, jag drog de 7 första varven men sen drog han iväg och jag hade inte en chans. På andra lyckades jag dock få min revansch. Löpning är skit tråkigt! Speciellt om man inte har musik. Extra speciellt om man springer med andra, runt, runt. EXTRA LARGE SPECIELLT om man har träningsvärk dagen efter.
 
Till sist vill jag lyfta fram "Foam Roller".
Det är en mannick som är populär här i USA. Man rullar på den och kan både träna med den och "få" massage av den. Vi har den för massagebiten. Den är suverän. Det är samma koncept som massage. Den är även bra att använda om man är orörlig (läs mig). Skit bra att använda före eller efter träningar, eller bara när man känner för det. Tyvär TROR jag att den är onödigt dyr i Sverige (långt ifrån säker). Det var min lilla reklam idag.
 
//Jocke
 
PS. Jag har bokat NBA, Orlando Magic mot Indiana, tills då blåsten och the youngsters kommer.
 

Coach Chris

Igår kväll fick jag ett sms som sa att styrketräningen på morgonen efter var inställd och att vi istället skulle ha ett lagmöte i en av skolan byggnader. Ingen viste riktigt vad det handlade om, vissa var nervösa att vi var i trubbel, men så var inte fallet.. Våran tränare Chris meddelade att han fått ett jobberbjudande på en annan skola här i Georgia och att han igår accepterade, skolan ligger närmare hans hem och en bättre möjlighet för honom att göra sig ett namn som tränare. Detta kändes mycket tråkigt eftersom jag har verkligen fått ett bra intryck av honom, han är väldigt engagerad och han vill att vi ska bli så bra som möjligt. Han hade verkligen ambitioner för oss som spelare. Men hur som helst, vi ska få en ny tränare och de har redan börjat jobba på saken. Tror dock att dom kommer att hitta en riktigt bra ny tränare till oss och att träningskvaliteen inte kommer att gå ner det minsta. Vi kommer fortsätt att träna som vi gjort de senaste veckorna. De hade redan ett flertal kandidater som programmet är intresserade av, och den assisterande ska vara kvar. Även han är väldigt bra, engagerad och har höga mål.
 
Jag gick iaf till Chris för att höra lite om mitt stipendium jag fått var nedskrivet och klar så det inte skulle bli några missförstånd med den nya tränaren. Vi snackade ett tag och han berättade att han hade efter dessa veckor och gårdagens fotbollspass höjt mitt stipendium för iår och han har även gett mig ett väldigt bra stipendium till nästa termin. Han berättade att han va riktigt nöjd med mig hittills och blivit imponerad när han såg mig på gårdagens fotbollspass. Han tyckte även det var synd att han inte får coacha mig längre eftersom jag var enligt han den perfekta spelaren -styrka, kondition, teknik och öga för spelet. Det var bara att tacka och bocka med lite röd rosade kinder efter alla fina ord. Vi önskade varandra lycka till i framtiden och jag hoppas att jag kommer få samma fina kontakt med nästa tränare. 
 
Idag har Jocke tränat på eftermiddagen och det var tydligen ett till av de såkallade monsterpassen. I tisdags så gjorde vi ett fitnesstest i form av en övning som kallas Man United. Jag klarade det galant med 5 andra tjejer från laget. Vi tränade även samtidigt som Jockes lag tisdag eftermiddag och han var jätteduktig!! 
 
Just nu sitter vi och gör klart den sista läxan för att sedan göra en tidig kväll. Och jag ska även tillägga att jag är superglad över att vi får så många fina människor kommer på besök i mars! :)
 
 
Detta är våran lilla ödla som hänger på våran bro. Det ser ut som en liten krokodil.
 
 
Till sist, så fäller jag en tår och skickar iväg en tanke till Marcus och hans familj. 
 
Ha en trevlig dag. //Linn

JAA!!

Fantastiskt att Kaatari, Jens, Elin och Amanda äntligen BOKAT!! Dom kommer samtidigt som Irre och Gurra, alltså under Spring Break! Som jag förstod det på Kaatari så börjar deras resa den 27e Feb (ons) mot Sthlm för att sedan landa i Tallahassee på kvällen våran tid den 28e, sen är dom här till Måndag den 11e Mars. Minns inte exakt hur Irres datum såg ut men du får gärna kommentera eftersom att din dotter sover i skrivande stund.
 
Så det blir väll att smacka upp någon form av resplan inom kort. Bör även nämnas att Simon (simoneng.blogg.se) förhoppningsvis möter upp oss en helg om han lyckas komma loss borta i Seattle! Hade varit fett! Återigen ett stort leende på läpparna!
 
Idag var det som vanligt träning med försvararna och det gick bra förutom att min timing är riktigt usel just nu. Imorgon blir det förmodligen ett mördarpass i form av styrke och kondition.
 
Panama Beach under spring break. Ett av de populärare ställerna collegekidsen sticker till under Spring Break.
 
Från och med denna vecka har vi börjat med Study Hall i bägge lagen. Det innebär krav att plugga i x antal timmar på skolan. Man får timmar beroende på sina betyg. I och med att jag och Linn är Freshmen's så har jag 10h/veckan och hon 8h/veckan, trots att vi båda har ett snittbetyg på 4.0 av 4.0 från SBCC (som dom inte har en aning om). Varför jag har 10 beror på att våran tränare har andra krav. Lite jobbigt men samtidigt riktigt smart om man utnyttjar tiden. Det finns oftast tutors (hjälplärare) att tillgå. Samtidigt kunde det ha varit värre, de avstängda killarna i mitt lag har 15h/vecka.
 
Vill även dela med mig av en miss vi gjort. Vi hade sjukligt många tal att göra i våran läxa i Matte. Så vi har spenderat många timmar i helgen att göra bort dom. Så idag då vi fick hjälp av en kille i våran klass berättade han att man bara skulle göra alla tal med ojämna nr (vartannat). Så vi har alltså gjort dubbelt så mycket... Vill dock inte påstå att missen är vårat fel eftersom lektionen när läraren gav ut läxan så började han den 5 minuter tidigare vilket vi missade. Arrrghhh... Dock var det nödvändigt!
 
Nu: Läsa lite biologi för att sedan göra det bästa som finns. Sova!
 
//Jocke

TUMS

 
 
Rankade 14e i hela nationen bland NAIA-skolor (ca 200 lag) förra säsongen.

Islopisslo

Verkade som att routern hörde mig angående mitt arga inlägg. Av någon konstig anledning har det funkat galant hela dagen? *Peppar, Peppar*
 
Det var egentligen tänkt att idag skulle vara en pluggardag, men det blev en slappardag! Lite har vi dock ändå fått gjort. Lagkaptenen i Linns lag och en annan tjej var schyssta och kom förbi och hjälpte oss med matten. Det slog mig hur många olika nationaliteter/kulturer man stöter på. Tex. En av dom kommer från Tyskland medan den andra kommer från Israel. Förra måndagen gick jag ut och åt med några killar från laget och då satt vi sammanlagt 5 olika nationer i bordet; Brasilien, Jamaica, Mexico, USA (naturligtvis), och Sverige. Vet att det ytterligare finns minst 3 andra nationaliteter representerade i killaget. Liten onödig tanke, men man kan i alla fall lära sig en hel del.
 
Vi såg första Batman filmen idag för första gången. Jag har alltid varit extremt skeptiskt till den typen av filmer (Spiderman, Batman etc). Men den var sjukligt bra! 
 
Igår när vi var och handlade hittade vi köttbullar !!!! Inte nog med det, när vi öppnade förpackningen idag så såg dom också ut som svenska! Underbart. Så det blev köttbullar och spaghetti med gräddsås. Så nu blir det att leva på det resten av tiden här:)
 
Jag hade ett trevligt samtal med min kära vän Kaatari idag och jag håller alla tummar på att saker går i lås. AGERA!
 
Vi är lediga imorgon (måndag) pga att det är någon speciell dag här i USA. Skönt.
 
//Jocke

MammaPappa!

Mamma och Pappa, världens bästa! Älskar er så mycket.

Routers

JAG HATAR ROUTERS. OCH INTERNET FÖR DEN DELEN OCKSÅ..
 
Vi har sett bio tidigare ikväll. Gansta Squad, riktigt bra film!
 
Det får bli allt för idag är så fruktansvärt irriterad just nu................
 
Återigen jag HATAR ROUTERS.. Speciellt om den heter Netgear.
 
 
/Jouter

Farm

Hej!
Idag var det alltså den sista dagen på Hell Week! Vi började 7:30, ute på en gård (Farm) med att träna olika styrkeövningar två och två medans vi höll i en stock. Det var övningar som benböj, axelpress, utfall etc. vi sprang även lite intervaller med stocken. Sedan så sprang vi en 7.5 kilometers runda i skog och över ängar. Vi fick då se 3 hjortar på väldigt nära håll. När vi sprang skulle vi hålla kolla på saker runt om kring oss som var utsatta, det var tex bildäck, kedjor, tunnor, stolar osv. Efter springturen så återgick vi till samma styrkepass som vi startat med. Sedan så sprang vi intervaller i backe. Och som sista grej så skulle vi prata ihop oss, organisera och sedan springa ut för att hämta in alla saker som lagts ut. Dagen avslutades med utegrillade hamburgare och korv. 
 
Så, det känns skönt att hell week är över, mest för de tidiga mornarna. Men annars har det varit riktigt kul och det har gått väldigt bra. Känner mig redan mycket starkare och har defenitivt fått bättre kondition. 
 
I helgen så ska vi plugga plugga plugga. Och sova. 
 
Just det, Mamma har äntligen bokar biljett till USA och hon kommer hit i Mars. Jag längtar!! <3
 
Tyvärr inga bilder idag heller, jag håller på att somna, så orkar inte gå och hämta kabeln. 
 
GODNATT!! //Linn

Värk

Vaknade upp med träningsvärk i hela kroppen. Benen har känts som betong, i rörlighet och tyngdhet. Idag var det ett chill träningspass på fotbollsplanen som har magisk gräsmatta.
 
Efter det hade jag och Linn våran kommunikationsklass tillsammans. Där var det dags för det första speechet som gick ut på att man skulle hålla ett introduktionstal om sig själv inom tidsramen 2-3 minuter. Man var också ombedd att ta med sig tre saker som har en personlig betydelse till sig själv. Och jag skall faktiskt dela med mig av en bit från mitt tal som resulterade i en del skratt:
 

"The third and last object is my iPhone that I got for free from my uncle because it unluckily felled from his hands into the toilet. But the iPhone turned out to be a real survivor and the only thing that still makes my iPhone remember this trauma is that the button is not working as it should. And I can imagine what you all are thinking right now; and according to my uncle it was already flushed. I leave it there, because I don’t want to speculate in anything. I am using it on daily or hourly basis to check all the unnecessary things as my Mail, Facebook, Instagram, Newspaper, and Twitter. It is also great that I can use Skype on it to call my family and friends back home."

 

Thomas University.
 

Vi fick internet idag. Precis som pappa alltid säger så ska det naturligtvis tjorva. Jag upptäckte att routern som vi köpte ny (trodde vi) från Walmart var för det första redan använd, för det andra helt fel router mot den som kartongen visar, och för det tredje helt värdelös och omvandlar vårat internet till samma snabbhet som en snigel. Blir en tripp förbi där snarast!

Imorgon gör jag slut på denna träningsvecka med gym+kondition, medans Linn gör slut på "Hell Week" genom att fara ut med laget på en farm och mörda sina kroppar.

 

Idag har det varit en kall dag i Thomasville. 

 

Kommer vara inne på skype/datorn mycket oftare nu i och med att vi fått internet!

 

/J

 

Man Utd

Det överlägset tuffaste passet kom idag för min del. Vi började inne i gymmet där vi hade ett riktigt monsterpass i form av två amerikaner som stod och skrek på oss. En av dom är en före detta bodybuilder med likadan röst som tränaren i det kända klippet "Who Am I? -I am a Champion". Han var helt galen. När vi körde chins sprang han och hoppade upp på stången och matade ut allt vad han hade samtidigt som han skrek inspirerande ord. Haha, svårt att förklara men en upplevelse helt enkelt. Längesen mina ben var så döda.
Direkt efter gymmet stack vi till fotbollsplanen för att köra kondition. Det hela började med "Man United" som innebär 20 gånger på 20 minuter över planen (En gång är fram och tillbaka). Det låter kanske inte så tufft, men tro mig, det är det! Jag kom först. Hade dock tufft motstånd av två amerikaner som jag trodde skulle plocka mig, men jag lyckades få i en extra växel mot slutet. Så det var lite kul, fastän jag vet att det inte spelar någon roll. Jag känner dock att min fysik inte är på topp just nu, men förhoppningsvis börjar den gå i rätt riktning. De flesta av killarna här är riktigt vältränade.
Tränarna var dock inte nöjd med inställningen hos vissa, så vi fick springa ännu mer.
 
En tanke som slog mig är att engelskmäns mest använda ord måste vara fucking och cunt.
 
Annars så var det inga konstigheter gällande Linns träning som har gått excellento.
 
Vi spenderade kvällen i "study hall" för att göra klart lite läxa. Som freshmen i något av skollagen så måste man logga ett visst antal timmar per vecka där. Lite jobbigt, lite bra.
 
Nu blir det att göra lite goda bröd i ugnen för att sedan skriva klart mitt tal till kommunikationslektionen imorgon. Linns tränare var snäll och gav en "sovmorgon" till dom imorgon, istället för att börja 6 på morgonen så börjar dom 6:30. WOW!
 
Nytt pass imorgon, då med boll för att träna rensningar. Är inte så dåligt som det låter.
 
 
//Jocke

Hell Week Dag 2

Nu har jag överlevt 2 dagar av Hell Week och jag är helt slut. Hela kroppen gör ont. Jag har klivit upp 5 på morgonen för att vara på träning 5:45. Väl på träning har vi sprungit olika övningar i ungefär en och en halv timme. Sedan kl 3 på eftermiddag börjar fitness pass nr 2. Fitness passen innebär både löpning och styre. Ibland känns det som jag är med i militären med de olika övningar vi gör, som att flytta bil och traktor däck, springa med medicinbollar osv men mest har vi sprungit olika intervall former . Men det är roligt och tror det är nyttigt som ett lag att kämpa tillsammans. Första träningen i måndags på morgonen spydde två tjejer och en annan var väldigt nära... Men det har iaf gått väldigt bra dessa två dagar. Jag har vunnit staffetter och kommit i mål snabbast många gånger, har även fått beröm av tränaren flera gånger. Jag fick också bästa tiden på en hinderbana vi skulle springa, Stolt!! Nä, men dessa två dagar har gått bra, har verkligen tagit ut allt jag har i vissa övningar, så får se om jag orkar hålla på så hela veckan. Det var faktiskt en tjej som kom fram till mig idag på träning och sa att jag var den mest vältränade fotbollsspelaren hon hade sett! MEN vill själv inte hålla med på den punkten. haha.
 
Idag så stack jag och Hanna och köpte is för att ta ett isbad! det var skönt och behövligt!
 
Imorgon är det styrke på morgonen sedan ett fitnesspass på kvällen. Men nu ska jag göra klart läxan snabbt så jag kan gå och sova. Puss på er //Linn
 
 

First Practice

Ååå så underbart skönt det var att somna om efter att Linns klocka ringt 05:00, för att istället lite senare gå upp lagomt till klockan 8. Enligt jantelagen så får hon ju inte skriva att det gick väldigt bra på fitnessträningarna idag, så då skriver jag det istället!

Vi hade en ”University klass” som är riktigt chill och alla nya måste ta. Ett väldigt bra sätt, från skolans sida sett, att dra in lite extra pengar! Efter det var det dags för en matteklass som är riktigt svår. Vill inte låta bitter men att läraren är en arrogant typ som bryter på kinesiska gör inte det hela bättre. Tur att tutors finns att tillgå!
 
Efter den klassen skilldes min och Linns väg, eftersom att hon stack hem och jag till trainingroom för att få behandling för ryggeländet. Jag fick göra några övningar samt så fick jag ström. Det är så skönt att få ström, nästan som massage.
När det var klart så var det dags för första träningen som innebar gym+kondition med Coach Potter, styrketränaren för vårt lag. Ett tufft pass på cirka 2 timmar. Gillar verkligen proffsigheten och seriositeten här. Lite roligt att killarna tilltalar Coacherna med ”Coach” följt av deras efternamn. När styrketränaren körde med oss och sa något så svarade killarna ”YES SIR”. Samt när vi körde inne i gymmet så sa han att om han såg någon gå eller stå och hänga så skulle det innebära 50 armhävningar. Kommer ta sig ett tag innan man kan göra allt detta utan att det känns konstigt.
 
 
Imorgon har vi ”Extra technical work” där de har delat in keepers, försvarare och anfallare i tre grupper. För försvararna är det innebär det att träna på att få bort bollen med huvudet, fötterna osv. Dessa träningar är inte ledd av någon tränare efersom regler säger att ett collegelagen får bara träna x antal träningsveckor per år. Så som jag har förstått det så är det med andra ord  vissa utespelare (typ kapten) som fått instruktioner av tränarna vad som skall göras. Tränarna kommer dock ändå att vara där men inte coacha. Det har vi 2 gånger i veckan, sen har vi styrke+kondition 3 ggr i veckan. Inte riktigt lika mycket som Linns lag men det räcker nog ändå!
 

Nu ska jag ut och äta med några från laget. Det är något speciellt erbjudande på en kycklingresturang varje måndag, så då brukar laget samlas.

Ha det gott.

Jocke

 

Sunday

Hejsan Piteå!
 
Denna helg har varit bra. Vi har hunnit med en tripp till Florida som Jocke tidigare berättat om, även fixat till lite grejer till lägenheten, sett film och gjort bort lite läxa. Vi for en sväng och handlade mat till veckan som kommer, för det kommer nog behövas. Imorgon ska jag alltså upp tidigt för att träna fitness kl 6! Senare på dagen ska vi också träna kondition, och så kommer även resten av veckan se ut. Alltså två pass kondition. Veckan efter det så blir det styrke kl 6 på måndagar, onsdagar och torsdagar. Sedan fotbollsträning eller kondition på tisdag- och fredagmorgon kring 10 och alla eftermiddagar förutom fredag. Så vi har träningsfria helger och några fredagar här och där. Tufft! Men det känns kul, nu iaf... haha.
 
Sedan har alla i laget "study hall" timmar. Det menas alltså att jag måste vara och plugga på skolan 8 timmar i veckan, vilket just nu iaf känns bra för det känns som att man kan göra bort mycket läxa där så man är ledig på kvällarna. 
 
Idag ska ni även få lite bilder! :)
Våran mixer, brödrost och nya byrå.
 
Nypåfyllt kylskåp! 
 
Detta är mitt nya projekt. En scrapbook där jag ska sätta in bilder från min tid i USA . Kan bli riktigt kul att ha, men ni får inte se mer än såhär ;)
 
Nu är kl 9 så jag ska faktiskt gå och lägga mig. Önska mig lycka till inför Hell Week, vi får väll se om jag överlever. Godnatti //Linn
 

Kocken

Återigen en sväng till Florida. Denna gång i dagsljus. Vi stack till Tallahassee mall som är ett stort köpcentrum. Helt perfekt att ha en sån storstad mindre än en timme bort.
Tallahassee är huvudstaden i Florida.Det är en riktig studentstad i och med att Florida State University ligger där med dryga 40 000 studenter. Vill bara visa hur sjukt stor collegeidrotten är här:
 
FSU:s amerikanska fotbollslags hemmaarena som ligger PÅ campus. Tar över 80 000 pers och har ett snitt på 80k/match. Det är helt sjuk. Spelarna sitter i skolbänken på dagarna för att sedan lira matcher inför 80k pers. Många säger att de bästa collegelagen i amerikansk fotboll är lika bra som proffslagen. Och nej, den här skolan är inte unik - finns flera som har värre arenor. Reglerna och kraven (betygsmässigt) som gäller för mig och Linn är nästintill samma som gäller för dessa spelare.
 
Skolans arena för basketlaget. Tar 12 000 +

Att se en match är ett måste. Tyvärr så har amerikanska fotbollslaget just avslutat sin säsong.
 
Vi bjöd över Hannah på middag! Det var min tur idag att laga, blev burgare med strips samt beasås! För att vara pulver så blev bean riktigt bra!
 
 
Lägenheten vi bor i, Wyndom Ridge.
 
En liten löprunda idag och ryggen känns bättre. Dock så tror jag problemet är när man börjar sparka boll. Gymmet lär jag också få ta det lungt i.
 
Vill även tillägga att idag har vi varit i Thomasville i en hel vecka! 
 
//Jocke

Cribs

Som Linn skrev tidigare så blev det en tidig morgon. Så när vi kom hem från skolan efter testet så vilade vi vad som var tänkt att vara en timme, men blev 4 timmar för min del. Skönt som bara den efter denna tuffa vecka som tärt på en.
 
Vi stack sen till Wal Mart med Hannah. Synd att det inte finns i Sverige. Dom har allt. ALLT. Till och med vapen om man skulle bli osams med någon - för vapen löser ju alla problem, eller USA? Vi fyndade en Canon skrivare med scanner och kopiator för 250 svenska kr. Riktigt bra. Vi köpte även lite annat trams som behövdes, samt en bokhylla för 100 kr som såg bra ut!
 
Fick mina träningskläder idag! Har inte fått allt ännu, ska få ett par skor och lite mer kläder.
 
Eftersom vi har så lite möbler i lägenheten så gjorde jag en liten muppfilm på den! Notera att ett rum står tomt, se det som en hint att NI SKA KOMMA. 
 

Imorgon drar vi nog till Florida och Tallahassee för att besöka the mall. 
 
Vädret är jätte bra här just nu. Blir inte kallt om kvällarna eftersom luften är så varm.
 
//Jocke
 
 

Minst 9 Pass i Veckan

Kl 8:30 denna fredag var jag och jocke pa skolan for att gora ett hjarnskakningstest. Vilket innebar att far man en hjarnskakning ska man ta om detta test for att jamfora ifall hjarnan ar i sitt normala skick eller inte. Nu sitter vi pa skolan (darfor jag inte har tillgang till svensk tangentbord) och chillar for att sedan ta bussen hem. Vi far inte internet forrens nasta vecka vilket suger..
 
Hursomhellst, vi trivs valdigt bra. Och vi har traffat manga ur laget och alla ar supertrevliga. Har aven fatt varat schema for denna termin, och jag kommer trana 9 ggr i veckan + en valfri. Kan fixa senare sa ni far se hur schemat ser ut. Det ar tufft men det kanns hur kul som helst!! Ska aven fa testa trana som mittfaltare har, vilket blir intressant. Som Jocke tidigare skrivit sa har dom valdigt strikta regler har, vilket ar nytt for oss Svenskar. Gor man nogot misstag som komma for sent, missa traning, inte gor nog bra ifran sig pa traning, tappa bort grejer eller inte gora nog bra ifran sig i skolan sa blir man straffad, oftas med att fa springa.. Tjejernas reglar ar som tur var inte lika strickta som killarna, och tranaren verkar riktigt skon och VALDIGT engagerad. Men han ar valdigt hard pa att man ska kampa och aldrig ge upp (han snackar mycket om den mentala styrkan), Hans favorit lag ar Barcelona och tjejerna i laget sager att han vill att vi ska spela mycket boll, vilket later bra! Sa, kor man garnet hela tiden och ar koncentrerad ska nog allting ga bra.
 
Pa lordag ska nog mitt lag ha "After Christmas". Och det kommer inte vara samma party som ni i Sverige assosierar det med, utan typ mat och utbytning av presenter. Mysigt. Annars har vi nog inte sa mycket planer for i helgen, mest troligt forbi Wal-Mart for att handla det sista till lagenheten.
 
Vi har ju talat om tidigare hur snalla och hjalpsamma alla ar har, det visade de idag igen nar jag satt i bibblan och vantade pa joakim som var och hamtade ut sina traningsklader, tva stycken kom fram och fragade ifall jag behovde skjuts hem, fastan jag aldrig traffat dem tidigare. Aven Hanna, den svenska tjejen som spelar i laget har hjalp oss sjukt mycket, och vi har valdigt kul ihop!! TACK HANNA DU E GRYM. :)
 
Forlat for att det inte kom upp nogon bild, men lovar att det ska battras! Hoppas ni har det bra hemma, KRAM!
 
/Linn

Team Meeting

Sitter just nu med Linn i skolans biblotek och väntar på våran lektion "Oral Communication" som börjar om en och en halv timme. Jag har nyss varit på team meeting med hela laget i dryga 2 timmar. Vi fick presentera oss för laget genom att snabbt berätta vart vi kom ifrån, vad vi spelade, samt vad ens konstigaste personliga beteende var. Jag kom tyvärr inte på något att säga men fick snabb backup i den pinsamma tystnaden av den andra svensken i laget Eric som förslog "The fact that I'm not eating meatballs". Hade jag fått göra om det i efterhand hade jag sagt: att jag sätter mig i situationen som innebär pinsam tystnad, haha.
 
Som jag nämde tidigare är detta inget pojklag gällande disciplinen. En bit in på mötet gav huvudcoachen den assiterande ordet varpå han läste upp 7 namn som fick lämna rummet, och laget (tillfälligt) pga för dåliga betyg.
 
Dom gick igenom en massa saker samt visade hur vi kommer att träna. Kommer bli mycket styrke och konditionsträning nu i början. Huvudcoachen är förövrigt en sån som ni har sett i filmerna; langar upp tal efter tal som är typiskt amerikanskt-perfektionist-motiverande.
Som jag skrev snabbt i de tidigare inlägget så hade laget screwa upp det i slutet på förra terminen i samband med någon fest som dom ska få betala för imorgon. Som tur är så ska alla vi nya göra ett test med sjukgymnasterna för hjärnan, typ om man skulle få en smäll i huvudet eller något så kan dom checka. Sjukt skönt att jag slapp!
 
Bild på vårat omklädningrum!
 
Ryggen har varit riktigt dålig idag. Jag stack på morgonen till sjukgymnasten för att få behandling (ström) och lite övningar. Han tror dock att han skall kunna få bort det på 1,5-2 veckor. Går dock hyfsat bra att träna, men det är när musklerna blir trötta som det börjar göra ont. Tydligen (konstigt) är jag för stel i hamstring och höfterna. Alla dessa år utav fuska med stretchingen kommer tillbaks nu. Men det var det värt!
 
//Jocke

En sväng till Florida

Som tidigare nämt så hade jag ett möte med Head Coach Ricky Zambrano i måndags. Han var trevlig och berättade att hans dörr alltid stod öppen. Tydligen en STENHÅRD coach som man inte vill hamna i luven med. Dagen efter så hade vi alla nya i killaget ett möte gällande disciplin och regler med två av de assisterande coacherna. Kommer kunna säga att jag nästintill gjort lumpen gällande disciplin.
 
Igår stack vi också en snabbsväng på kvällen till Tallahassee, Florida för att gå på klubb. FSU ligger där som är ett väldigt stort Universitet vilket innebär en massa collegekids. Jag var inte alls sugen men följde med för att checka in. Det var bra drag ute på krogen där trots att det bara var Tisdag.
 
Vi fick ju som sagt en säng av Hannah's adoptifamilj. Inte nog med det, vi har också hunnit få ett köksbord av glas med 4 stolar samt en TV. Han jobbar tydligen på en soffa också, haha. Hur snällt som helst.
 
Läggan är riktigt stor, det är 2 sovrum och ett stort vardagsrum/kök. Jag och Linn betalar lika mycket för denna lägga som vi gjorde per person delat på 4 st i Santa Barbara (ett rum var). Ett riktigt kap. Internet får vi på nästa Torsdag vilket är lite drygt. Ni ska få bilder men har inte några bra just nu + att vi inte fått ordning på det hela.
 
Imorgon är det möte med hela laget, och vi börjar träna på måndag. Tyvär så hände något förra terminen som coachen ska straffa laget för nu på Fredag. Fick höra av ett kille att det innebär "You run until I say stop".
 
Jag var till skolans traningroom idag som är stället där sjukgymnasterna håller hus på. Allt är så professionellt. Varje lag har sin egna sjukgymnast och det är bara att droppa in då man har problem. Vilket tyvär jag har med min förbannade rygg. Fick ström och lite övningar, får se hur det blir, vill helst inte vara borta i början.
 
Vi var och lirade med lagen idag för skojjs skull. Linn med tjejerna och jag med killarna. Båda lagen har spelare som håller riktigt hög klass, speciellt killarna som har några ruggiga spelare. Lirade förövrigt i shorts och t-shirt och höll på att svettas ihjäl vid klockan 9 på kvällen. Varit 20 idag, utan sol. Luften är varm som bara den. Vill inte ens tänka mig under sommaren då!
 
Bildbomb:
 
Shuttlebussen vi åker med!
 
 
 
Trainingroom
 
Skolansgym för idrottarna, Nybyggt, jätte fräscht!. Verkar finnas lite cash?
 
 
Urklipp från reglerna som gäller för spelarna i mitt lag.
 
//Jocke
 
 
 
 

Första dagen på Thomas University

Hejsan,
 
Idag var de alltså våran första dag i skolan. Det gick väldigt bra och alla är verkligen hur trevliga som helst och det känns verkligen som det bryr sig om en och vill hjälpa vilket känns riktigt bra. idag hade jag enbart två lektioner, en klass som alla förstaåriga elever måste ta (typ en introduction till universitetet.) Sedan hade vi en matte lektion. Jag for sedan hem med Hanna, som följde mig och handlade lite grejer till lägenheten på Wall-Mart, där det finns riktigt allt och det är billigt. Jocke stannade på skolan för att ta ett engelska test för att få ta lite mer avancerade engelska kurser. Han klarade det såklart galant och snart har vi vårat schema spikat. Vi har alla lektioner tillsammans vilket kan vara bra när vi ska plugga osv. Jocke drog sedan vidare till ett möte med sina Coacher.
 
Medans Jocke var och tog test osv, fixade jag så att vi nu har fått våran lägenhet! Den är stor och fin och vill gärna ha besökare. Många och ofta. Vi fick även en säng och det kommer fler möbler imorgon av Hannas "Adoptiv" föräldrar, hur snällt som helst. Internet kommer att fixas innom närmaste dagarna så ni vet att vi inte har något just nu ifall någon vill få tag på oss.
 
Ikväll var några från skolans dam och herr lag och spelade lite fotboll på en plan här precis bakom våra lägenheter. Det var kul att träffa tjejerna i laget och som är enkla att få kontakt med vilket känns riktigt bra. Just nu sitter vi hos Hanna och beställer böcker. Hanna har varit underbar mot oss och hjälp oss med allting. Eftersom hon har tagit hand om oss så bra bjöd vi hon och hennes kille på middag ikväll, mysigt!!
 
Imorgon har vi en lektion, sedan ska jag dra vidare till en doktor som ska kolla så att jag är frisk och kry. Det ska alla nya atleter göra så att skolan vet säkert att man är i skick för att träna. Sedan ska jag nog träffa tränaren och snacka lite, han verkar väldigt engagerad och jag har fått ett bra intryck av honom. 
 
I veckan kommer vi inte ha några träningar eftersom vi ska komma in i skolan och allt annat som ska fixas. Men på måndag börjar såkallad "Hell Week".  Vi kommer träna två gånger per dag, springa och styrketräna. Fredagen ska avslutas med att vi ska ut på en farm och springa och lyfta massa skrot, tror det kommer vara någon slags tävling. Veckan efter Hell Week så ska alla i laget göra fys-tester. Jag har frågat runt lite och ser ut som att vi kommer att få springa som bara den. Jag är dock riktigt taggad till detta, att komma i form. Så jag kommer nog vara riktigt bra tränad tills jag kommer hem i sommar, vilket känns bra. 
 
Har tyvärr inga bilder än men det kommer att komma upp så fort som möjligt. Ni får ursäkta stavfel eller konstiga meningar i detta inlägg eftersom jag har inga glasögon på mig så jag ser knappt vad jag skriver, sedan är jag ganska jet-laggad och skulle kunna somna sittandes här och nu.
 
Men allting har börjat super här och vi hoppas det kommer fortsätta i denna stilen. Puss och kram på er där hemma. Hörs snart!! 

Lååång dag

URSÄKTA FÖR ETT LÅNGT INLÄGG MED MKT TEXT. SKALL INTE UPPREPAS!
 
Dagen började med att vi blev upphämtade av tjejlagets assisterande tränare och hans svenska tjej Jessica som spelar i golflaget på skolan. De bjöd oss på frukost på Waffle House. Jätte gott. De tog oss sedan vidare till en svensk tjej som spelar i Linns lag. Hon heter Hanna och bor på samma lägenhetskomplex som vi ska bo på.
 
Vi ska sova hos henne i natt för att sedan flytta in i våran lägenhet imorgon. Lägenheterna är RIKTIGT nice. Stor skillnad jämfört med den i Santa Barbara. Så ni som är sugna på att hälsa på, boendet kommer inte vara ett problem här i Thomasville!
 
Vi följde sedan med Hanna och hennes kille och åt för att sedan åka förbi hennes adoptifamilj. Adoptifamilj är något som många internationella / (nästan alla?) har här. Och konceptet är eneklt, du får en familj som du kan umgås med osv. Ett extra stöd typ, fira Thanksgiving med osv osv.
Hannas familj var riktigt trevliga och hade ett sjukt fint, stort och knösigt hus. Vi lirade lite biljard där. När vi sen skulle vara så frågade dom ruskigt trevliga "föräldrarna" om vi behövde någon hjälp imorgon då vi skulle flytta in. Vi svarade att det var lugnt med tanke på att vi ändå inte hade något att flytta då vi inte köpt möbler ännu. Så sa dom att de hade en dubbelsäng över som vi kunde få. Plus att dom började fundera om dom hade mer saker. Och att dom skulle fråga i kyrkan om någon där hade något, haha.
 
Minns att pappa sa att han var så imponerad över hur trevliga och gästvänliga Amerikanerna är. Och det är sant. Men tydligen så är dom det extra mycket här i Södern. (Och nej, det är inte Söder-Amerikan som sagt det till mig)
 
Och svar på nästa fråga, det verkar stämma att dom är extremt kristna här i The South's!
Det finns influenser av typiska-Alabama-dialekten hos folket här.
 
På kvällen kom Luciano, en svensk kille som hjälpt oss med nästan allt för att komma hit, och bjöd ut mig och Linn på en Italiensk resturang. Han har just lirat klart sina 4 år här på skolan. Det var riktigt trevligt. Ett stort tack till honom för all hjälp och support han gett oss!!
 
Efter det så drog vi hem till Hanna och såg en film (försökte). Ni som känner Linn kan gissa vad som hände med henne och varför hon inte skriver detta inlägg just nu. ZzZzZzZzZ
 
Thomasville verkar riktigt mysigt. Finns jätte många fina resturanger, och affärer som man behöver. Svårt att jämföra men det känns inte alls mindre än Piteåstad. Men då var de ju alla dessa byar..
 
Skolan börjar imorgon, så ska lägga mig nu på en gång. Fotbollen vet jag inte exakt när den börjar men Luciano trodde tjejerna börjar nu på Tisdag och killarna nästa vecka. Hoppas kunna bjuda på någon bild snart, men har ärligt talat inte tagit någon än.
 
Jag är helt slut pga alla nya intryck osv.
 
Natti Natti / Godermorgen
 
Jocke

Framme

Då var vi äntligen framme och befinner i de Förenta Staterna! Resan gick bra och vi båda sov nästan hela tiden. Linns Coach pickade upp oss på flygplatsen i Atlanta. Riktigt snällt eftersom det är 3 h enkel väg.
 
Coachen skjutsade oss till den assiterande coachen och hans svenska flickvän. Snällheten fortsatte och nu ligger ska vi sova i hennes lägenhet. Mer än man kan begära!
 
Imorgon ska vi upp och äta med dom. Förhoppningsvis får vi en liten tur också.
 
//Jocke

Thomas University

Hallå där!
 
Vi sitter just nu på Arlanda och har påbörjat våran resa tillbaka till Amerika! Det är otroligt jobbigt att lämna alla nära och kära, vänner/familj/släkt, där hemma. Citerar Eldkvarn "Hur lämnar man de(n)m man älskar? Jag kommer aldrig att förstå".

Som ni kanske har sett så har vi bytt skola och kommer därmed att hamna på andra sidan USA. Till den berömda södern. Skolan vi kommer att gå på är ett fyraårigt Universitet som heter Thomas University och ligger i staden Thomasville i delstaten Georgia.
 
Thomasville är en liten stad med strax över 18 000 invånare. Staden ligger 30 minuter från gränsen till Florida och 40 minuter från Floridas huvudstad, Tallahassee.
 
 
Attraktiva städer i närheten (USA mått mätt)
- 40 min från Tallahassee
- 2,5 h från Panama Beach
- 2,5 h från Jacksonville
- 3,5 h från Orlando
- 3,5 från Atlanta
 
Skolan är betydligt mindre än SBCC där det gick ca 20 000. På TU går det dryga 1 000 elever, varav många av dessa är idrottare. Vi båda har fått stipendium för att spela i fotbollslaget. Lagen på denna skola kommer bli ett lyft för oss båda, speciellt mig som inte lirade förra säsongen... :/ Fotbollsmässigt kommer det inte bara att vara bättre klass utan även seriositeten.
 
 
Klimatet i Thomasville och södern i allmänhet är dödande då den är som värst (sommaren). Thomasville har en högre snittemperatur än våran tidigare stad Santa Barbara. Inte nog med det, eftersom det är i Florida trakterna så är det luftfuktigt som bara den, vilket gör det ännu värre för en svensk från norr. Men jag ser fram emot det, speciellt nu när man kommer från minusgrader!
 
Vårat plan lämnar Arlanda 07:15 mot London för att sedan landa i Atlanta, Georgia 18:45 (deras tid). Numera ligger ni i Sverige endast 6 timmar bakom oss!
 
Vi är båda riktigt laddade inför vårat nya äventyr, det känns rätt. Bloggen kommer uppdateras ofta. Vi sätter målet till ett inlägg om dagen med bilder så ofta som möjligt. Steffe konstaterade att det inte uppfylldes senast, men nu är det ju ett nytt år och allt. Ge oss dock lite överseende första dagarna då det kommer att vara mycket som ska fixas + ingen aning hur vi kommer ha med internet.
 
Hoppas ni gillar den nya designen, samt att ni numera kan se väderet hos oss (till vänster)!
 
//Jocke

Om oss

Lämnade trygga lilla Piteå i Augusti -12 för att flytta till USA och plugga på College (Universitet). Vi pluggade en termin i Santa Barbara, Kalifornien. VT-13 hade vi lyckan att bli tilldelade varsitt fotbollstipendium. Så vi flyttade till Thomasville, GA, för att studera och spela fotboll vid Thomas University. Vi dokumenterar våra händelser och upplevelser med hjälp av denna blogg. Roligt att du läser/följer!

Lokal Tid

Lokalt Väder

Find more about Weather in Thomasville, Georgia, United States Of America
Weather Forecast

Adress

2025 E. Pinetree Blvd. Apt #1E
Thomasville, GA, 31792
USA