Hemma!

För en månad sedan bokade vi om vårat flyg så att vi fick komma hem den 16e istället för den 21a som först var tänkt! Den enda där hemma som vetat om det är Jens som också kom och hämta oss på Kallax.
 
Vi startade lördagmorgon i Santa Barbara där vi fick skjuss av Pontus och Gabby till LAX. Rutten vi flög var Los Angeles-Atlanta-Amsterdam-Sthlm-Luleå, och allt gick bra förutom att Linn bagage blev kvar i Amsterdam.
 
Överaskningen resulterade i minst sagt chockade ansikten! Jag drog med Kaatari, Pa och Opa på ett hederligt nattskrov!!
 
Hur det blir med framtiden vet vi inte än. Med största sannolikhet så byter vi skola till ett annat ställe i USA. Inget är dock klart, men det bör hända något inom den närmsta tiden. Vi åker alltså mest troligt inte tillbaka till Kalifornien och Santa Barbara. Tiden där har varit helt fantastiskt och vi båda är hur nöjda som helst, och man kommer nog alltid att sakna att bo där. Vi får dra något längre inlägg/sammanfattning senare.
 
Kändes jätte skönt att komma hem och det ska bli så kul att träffa alla möjliga männiksor! Dock lite kallt nu när man vant sig vid Kali, haha..
 
 
Bloggen lägger vi på is nu tills/om vi far tillbaka efter jul! Tack så mycket för alla som följt oss!!
 
//Jocke
 
 

Braveheart

Ett tag sen jag skrev nu!
 
I tisdags gjorde jag som tidigare nämt min Final i business. Jag vet helt ärligt inte hur det gick men det var minst 70 knepiga frågor. Kände mig osäker på många frågor så det kan gått åt skogen eller så gick det bra. Jag får mest troligt veta nu på tisdag vad jag fått för betyg i kursen. Terminen är nu över officielt, fastän det varit över för mig sen i tisdags och för Linn några dagar innan.
 
Vi har båda två i skrivande stund ett GPA (snittbetyg) på 4.0. Max är 4.0. Jag har ju dock inte fått mitt Business betyg ännu men!
 
Jag gissar att de flesta snappade upp det Facebook, att våran 3-årsdag var igår. Vi åt en bra lunch i form av Pasta Carbonara, och sedan blev det California Pizza Kitchen till middag som har riktigt bra mat. Vi såg sedan Braveheart som Linn tjatat att jag ska se i snart 2 år. Det var riktigt bra och jag gissar att de flesta som läser sett den.
 
 
 
Idag var vi ner en stund på State St och myste på!
 
I helgen ska vi nog vara med Pontus och Gabby, vi snackade om att kanske åka till LA över dagen på Söndag. Sjukt skönt att skolan är över!
 
Det är riktigt kallt nu om nätterna här!
 
För er som har Spotify: Lyssna på denna underbara låt!
 
Ganska precis en vecka nu tills vi är hemma i Piteå! Ska bli så skönt att komma hem och träffa alla!!
 
Jocke

Jordbävning

Hejsan! Klockan är nu kring halv ett på natten och Jocke ligger helt utslagen och sover. Han skrev sitt sista prov idag, så han är nu också helt klar med skolan. Idag har jag varit på stan med Gabby och Pontus, supertrevligt. Jag hittade lite julklappar, och även några till mig själv. Gillar att shoppa här, eftersom de flesta affärerna har vi inte i Piteå, och Sverige för den delen. Imorgon ska vi ta tag i lite pappersarbete som ska göras med skolan.
 
idag när vi var på stan kände jag av min första jordbävning. Det är jordbävningar lite då och då här men jag har aldrig känt av dem. Men idag när vi var inne på en affär började julpyntet skaka och jag kände verkligen marken skaka under oss. Det var faktiskt ganska coolt. Och lite läskigt.
 
 Annars så längtar jag efter julbordet!!!! OCH SVENSKT GODIS, falukorv och norrmejeriets diverse produkter. mumma.
 
 
God natt på er från oss (Jocke pratar i sömnen som vanligt) /Linn

Burken

Linn började morgonen med att sticka på Yoga och Pilates för första gången i hennes liv. Hon försökte släpa med sig mig men jag var lika med död. Hon var inte särskillt imponerad av Yogan eftersom instruktören överdrev, som de flesta Amerikaner gör (bitter-svensk-mentalitet-vi-vet-hur-man-ska-va), i form av att snacka som jordens undergång och att ta hjälp av yogan "vi måste vara lugna och redo!". Tur jag inte följde, även om min överdrivet stela kropp kanske skulle må bra av det.
 
I övrigt så har jag pluggat hela kvällen inför Businessprovet som är på Tisdag medans Linn sett film. Vi har också hunnit växla in våran burk som vi skaffade då vi kom hit där vi lagt alla mynt (man får onödigt mkt grus i USA) - Jag, Robin och Linn. Resultatet blev hela 150 dollar (1000 kr), som dock blev något decimerat i och med att maskinen tog ut en viss procent per dollar.
 
Jag är riktigt sugen att se Manchester City-Man United. Problemet är bara att matchen börjar 05:30 här, men som tur finns iPaden som gör att jag förhoppningsvis orkar se en stund.
 
Om det ändå var så här städat i vårat rum just nu:)
 
Precis som Linn skrev så har vi köpt julklappar. Jag har för första gången köpt julklappar till hela familjen plus 1-3 jokrar. Och tro det eller ej men Tim får den dyraste?!
 
 
 
Försöker även sälja min Gitarr på cragislist, har haft några som nappat men ingen som köpt den än. Det kommer.
 
/Jocke

Christmas Presents

Idag har Jag och Joakim spenderat dagen på stan och köpt julklappar. Vi är nu helt klara förutom till varandra. Jag fyndade även en nyårsklänning, glittrig och fin. När vi kom hem drog vi ut på en löptur. Sedan har vi gjort middag och nu sitter vi bara och chillar, jocke framför paddan och jag vid datan. Imorgon ska vi och handla mat, och även ut och träna, antingen gymmet eller ut och springa eftersom vi är lediga. Tyvärr har jag inga bilder att bjuda på, men ni får en låt istället som är bra. Det är en cover på en gammal Simon and Garfunkel låt, som min söta mamma brukar sjunga på. Men det kanske kommer upp några roliga bilder imorgon.
 
 
 
Personligt medelande till mamma: Gå nu inte och köp något på stan, eftersom det snart är jul!!!!
 
Tack och hej./Linn
 
 

A

Eftersom jag inte har någonting kvar i skolan nu så är dagarna lugna och sköna! Idag har jag pratat med mor och far i en ca en timme, tvättat och sprungit intervaller på La Playa, har även sett en film. Alltså, jag bara njuter nu. Imorgon ska jag ner på stan och köpa julklappar, sen ska jag även dra med Jocke på en löptur. jag har blivit hurtig, och ska försöka träna varje dag!!
 
Jo, jag klev upp tidigt imorse för att träffa min lärare och få reda på mitt betyg i min engelska läsa kurs, blev ett A, är väldigt nöjd :)
 
Jocke sitter nu och pluggar inför sitt sista business prov, han kommer säkert även denna gång klara det galant. Annars har det inte hänt så mycket jag kan rapportera till er.
 
 
Jag och Elton hade en pratstund.
 
En bild från Palm Desert.
 
 
Längtar efter att få träna med laget hemma, men den som väntar på något gott!!! /Linn

Alanya

Igår var jag rastlös så då slängde jag snabbt ihop en liten trailer från våran klassresa i Alanya! En av, om inte den roligaste veckan i mitt liv! Jag filmade väldigt mkt med min telefon då vi var där så förhoppningsvis efter Finals week så ska jag ta tag i den riktiga filmen!!
Irré: Ursäkta språket. Ja jag vet vi är unga med dåligt ordföråd!
 
 
Linn är nu HELT klar med skolan så hon njuter bara nu! Kan faktsikt intyga att hennes individuella träningskarriär har börjat bra. Återstår att se om den kan hållla i sig, vad tror ni?
 
Jag själv är nästan helt klar med alla lektioner. MEN, jag har min Final (prov) i Business nästa tisdag och jag har inte pluggat mkt än, så det lär ta mkt av min tid. Jag har även en Final i en av mina engelska klasser till imorgon som jag håller på med just nu, det är dock en take-home vilket gör att det inte är så hemskt dramatiskt.
 
Ha d bra
Jocke

ZOO

Halloja!
 
Nu börjar det närma sig tills vi kommer hem! Den 22 Dec är vi på Piteansk mark (Förutsatt att inget oväntat händer). Ska bli jätte skönt att komma hem å träffa alla igen! Längtar, men samtidigt passar man på att njuta av tiden här i SB som kanske blir den sista för den här gången. Vi har lite planer på G och om det går i lås så blir det fortsatt på Amerikansk mark, men inte här. Mer om det när vi vet mer!
 
Vi kände på lördagskvällen att vi åstadkommit alldeles under helgen så vi bestämde oss att kommande dag sticka på Santa Barbara Zoo, som ligger 10 min från oss. Vädret var ingen höjdare, men vi klarade oss från regnet precis! Det fanns ändå hyfsat många coola djur som Lejon, Leopard, Giraff, Elefant, Apor, Aligator och även en Gorilla som  tyvär var inne ! Om man vill ha "top notch" som dom så fint säger i Solsidan så ska man dock sticka till San Diego Zoo som tydligen skall vara häftigt.
 
 
 
 
 
 
 
Pappa var där! Riktigt kul att träffa han för andra gången här i SB
 
 
 
Jocke

TACK

Jag ska börja med att tacka så väldigt mycket för alla fina kommentarer och gratulationer!! Jag blir så glad av att läsa dem och veta att ni stöttar mig! <3
 
Det har varit en lugn dag idag, eftersom de regnat har vi inte velat gå ut! Men imorgon ska vi nog bege oss till Santa Barbaras zoo, och förhoppningsvis få se lejon!! Annars så är jag på slutsprurten när det gäller plugget. Sista uppsatsen ska skrivas imorgon och lämnas in på måndag, sen är jag klar! Känns underbart :) 
 
Hur som helst, så fick jag mig dagens skratt när jag hittar ett Facebook meddeland jag fått för ett tag sen men inte upptäckt. Kolla in, haha
 
// nybliven straffkung

Om oss

Lämnade trygga lilla Piteå i Augusti -12 för att flytta till USA och plugga på College (Universitet). Vi pluggade en termin i Santa Barbara, Kalifornien. VT-13 hade vi lyckan att bli tilldelade varsitt fotbollstipendium. Så vi flyttade till Thomasville, GA, för att studera och spela fotboll vid Thomas University. Vi dokumenterar våra händelser och upplevelser med hjälp av denna blogg. Roligt att du läser/följer!

Lokal Tid

Lokalt Väder

Find more about Weather in Thomasville, Georgia, United States Of America
Weather Forecast

Adress

2025 E. Pinetree Blvd. Apt #1E
Thomasville, GA, 31792
USA