Första målet och Las Vegas imorgon

"SBCC made it 4-1 in the 72nd minute on another header off a corner kick. Defender Linn Viklund got the goal on as assist from Justina Silva."
 

Ännu en vecka i skolan är förbi och det har varit en hel del plugg i veckan för oss båda.
 
 
Ikväll var jag och såg Linns match som var deras första Conference game (serien). Dom mötte Cuesta College som kommer från San Luis Obispo. Det var minst sagt skillnad från senaste matchen jag såg dom spela, och  idag spelade SBCC mycket bättre än senast. Linn var bokstavligt talat exceptionell. Hon gjorde faktiskt två mål, ett i eget och ett i motståndarnas. Jag lyckades i alla fall få med det hon gjorde i motståndarnas mål på film och ni kan se det längre ner. På självmålet var det inte så mycket att göra något åt och det var inte hennes fel annant än att hon höfta in den, en typisk situation som vi alla är med om då och då, man bara står där och kan egentligen inte göra något men ändå ser man så dum ut. Men det spelade inte så stor roll i och med att hon, enligt mig, varit överlägset bäst bland backarna och mittfältarna innan + att det redan stod 3-0. Sprialen bara fortsatte uppåt och några minuter senare blev hon uppflyttad på mittfältet för att sedan hamna på +/- 0 igen genom att, som tidigare nämt, skalla in en hörna. Så jag påstår på fullaste allvar att hon ännu inte har gjort sitt första collegemål om man ser till statistiken. Skämt åsido.
 
Alltid nationalsången innan match
 
Jag tror det var den bästa matchen jag sett hon spela. Motståndet var ju inte det bästa precis, men jag vill inte säga att dom vann idag pga att motståndet var kasst. Dom vann för att dom spelade riktigt bra och allting var av mer kvalitet än det jag sett tidigare. Dom tog över mer och mer ju längre matchen gick och i slutet så var det kattens lek med råttan. Laget har några riktigt vassa lirare framåt, samt så hade Linns mittbackskompis kunna spela högt upp i Sverige. Så om dom kan fortsätta spela så här bra och kanske lite bättre så blir det garanterat många vinster i framtiden.
 
 
Efter matchen så ville ett helt flicklag i 8-årsåldern som tittade på matchen ha autografer från spelarna. Linn fick också bra kritik av bägge tränarna efter matchen, och det ska man ta till sig av med tanke på att båda två har spelat i Engelska Premier League som enligt mig är världens bästa fotbollsliga.
Det var faktiskt lite kyligt att se matchen idag.
 
 
 
I natt sticker vi till Las Vegas för att se Blink-182. Vi ska bo på ett 5 stjärnigt hotell och själva konserten är på ett annat hotell. Det är inga små hotell som sagt och lär bli en minst sagt cool upplevelse! Speciellt för mig som får se mitt absoluta favoritband live. Det som suger är att vi inte är 21. Men samtidigt så räcker det för mig att se dessa herrar som var ett av mina mål att uppnå då det blev klart att jag skulle flytta hit! Linn är mest förberedd av oss alla i och med att hon har en T-Shirt med bandet. (Hon fick den av mig i 18 års present)
Resan till Las Vegas tar ca. 6 timmar med bil och det kan bli både mer eller mindre beroende på trafiken. För er som inte vet det så ligger Las Vegas i en annan delstat som heter Nevada och är granne med Kalifornien.
 
 
Återigen, skitkul med kommentarer och vi läser alltid ALLA
 
Och självklart så svarar jag/vi på frågor mer än gärna.
Anonym
Jag har en fråga angående vädret i USA. Hur är det? Ser ju att ni har sommar nu typ men är det så i januari-mars också? Verkar ju vara kanon att bo där! Bra blogg och tack för ett svar:)):))
2012-09-26 @ 23:35:34
 
Svar: Det har varit ca 4-5 dagar som varit "dåliga" sen vi kom hit varav två då det har regnat (läs duggat). Det är kallt på morgnarna och kvällarna, så en tjocktröja är skönt att ha på sig då. På dagarna "klarnar" det alltid upp och blir riktigt varmt. Santa Barbara ligger vid kusten vilket gör att det är lite mildare här än om du åker i i Kalifornien tex. Los Angeles, då är värmen mördande. Här i Santa Barbara så ligger snittvärmen strax under 20 grader under vintermånaderna, vissa dagar är det en bra bit över 20 medans vissa är det en bra bit under 20. Det är i alla fall så som jag har förstått det. Vädret och vyerna man har här är helt fantastiska.
 
 
Jocke

Mini pig rescues baby goat

Klockan är 11 här, så ni där hemma börjar kanske vakna. Godmorgon på er! Idag har varit en lugn dag. Jag hade lektion kl 8, sen fick vi faktiskt ledigt från träningen för att hinna ikapp med skolarbete osv. Vi klarade oss faktiskt från bestraffning efter våran förlust i fredags, vi behövde varken springa eller fick oss en utskällning. Vilket killaget har fått flera gånger efter deras förluster. Så vi fick ledigt istället, dom måste ju älska oss, därför kunde vi ha en lag-lunch på stranden. Vi hade planerat att sola också men det blåste lite kallt så det fick vara. Så jag har hunnit jobbat på min läxa idag, bakat chokladbollar och så gjorde jag och Jocke lax till middag. Mums.
 
Jocke hade 3 lektioner idag, och även han har gjort bort läxa. Eftersom vi drar på äventyr till Las Vegas på fredag för att se Blink 182 så vill vi ha gjort bort allt som har med skolan att göra. Längtar faktiskt grymt mycket, det blir nog en upplevelse. 
 
Annars så har vi det bra, det är fortfarande riktigt varmt här på dagarna. Men tro det eller ej så saknar jag den svenska hösten lite, ibland. Det är så fint!
 
 
Tyvärr är detta enda bilden från idag, men det är ändå en fin en! Men för att förgylla eran morgon ber jag er titta på videon nedanför. Jag har sett den typ 70 gånger och blir lika glad varje gång. Vem har sagt att en gris inte kan fixa det! Älskar den så mycket att jag nästan blir tårögd. Lilla grisen!!
 
 
 
Ha en bra dag, pussar //Linn
 

PALT

Nu är det dålig uppdatering här, kan inte annat än be om ursäkt!
 
Snabb summering av helgen.. Vi var och såg fotbollsmatchen på andra skolan som hade derby mot UCLA. Det var 7 500 åskådare där vilket var bra. Denna gången hade vi med oss tortillas som kastas där när det blir mål av tradition. Det var roligare än att se matchen, som för övrigt slutade 1-1. Bra stämning var det och motståndarspelarna hade det inte lätt då de skulle driva bollen i närheten av hemmaklacken som såg till att det blev ett regn av tortillas mot dom.
 
 
 
Efter matchen drog vi hem till Tobbe och Lindes lägenhet som ligger på IV där vi spelade lite amerikanska ölspel för att sedan dra ner till DP, en lång gata med massa hus och lägenheter som alla festar i. Jag säger bara stackars alla som vill fokusera på att plugga och bor där..
Trevligt var det!
 
 
Lördagen blev en så lugn dag att den som gillar att ta det lungt hade tyckt det var för lungt. Jag och Linn drog ner på State St och prövade för första gången Yoghurtland. Det är en youghurtbar där du får välja bland massa olika frysta yoghurtsmaker samt blanda i frukter och snacks, skit gott och Linn kanske måste bindas fast så att hon inte köper upp alla sina pengar där alternativt sprängs. 
 
 
Idag söndag så började dagen med match med Deportivo Gallardo och vi förlorade med 6-2, mer behöver inte sägas!! :)
 
 
Jag och Linn har även hunnit med att sola på stranden någon timme, då det var JÄTTE varmt här idag (som alla andra dagar). Det är tydligen ovanligt varmt här nu för att vara i September, men vi klagar absolut inte annat än att vi gärna skulle haft en AC i lägenheten!
 
 
Kvällen avrundades med att göra palt. Ett kärt återseende med andra ord. Usch så gott! Dom smakade riktigt bra och vi körde bacon istället för fläsk. Det är något vi verkligen kommer att se till att ha i lager i framtiden.
 
 
 
 
 
 
Vi hade tyvär slut mjölk så de är förklaringen till att vi körde på cola..
 
 

L.A. Pierce

Just nu sitter jag hemma själv i en tyst lägenhet och har ägnat mig åt min nya drog, desperate housewives. Jocke är på partaj med några kompisar och jag kom just hem från match i LA. Ja, vad ska jag säga om matchen, vet inte ens om jag vågar skriva reslutatet... 6-2 förlorade vi med. Men är ändå inte ledsen fastän laget spelade skit och vi förlorade med pinsamma siffror så gick det faktiskt riktigt bra för mig, nog en av de bättre matcherna jag gjort här och jag fick pröva spela i mitten på mittfältet de sista 20 minuterna. Men vi spelade som sagt dåligt och 4 av målen var tabbar från våran sida så vi skulle om vi hade spelat som vi gör när vi är som bäst hade vi lätt spöat dom. Nästan match är på tisdag, hemma. Då börjar matcherna i serien, så då ska vi se till att börja vinna igen. Så den som är välidgt morgonpigg kan kika på den live eftersom vi spelar 7 på kvällen här. Men den går att se på efterhand. Våra nästa 5 matcher är hemma vilket är kul.
 
Som vanligt var det väldigt varmt idag på matchen. Denna match är nog topp två värmemässigt och jag sitter fortfarande och hinkar i mig vatten. Blev även rejält spämplad på matchen så har foten inlindad i is.. synd om mig...
 
Annars så har dagen erbjudit en tidig morgon, hade min första lektion kl 8, sen kl 10 sen samling 12 till matchen, match kl 3 och sen en bussresa hem. Så jag är ganska så slut och sängen ska bli min bästa vän strax. 
 
 
 
 
 
Ja vad händer annars då? Har fått hårda påpekningar från mitt lag att jag är väldigt vit.. Och kan ju inte annat än hålla med när jag jämnför mig med dem som ser solen året runt. Hoppas ni har det bra där hemma i kylan för än njuter vi av riktig sommarvärme. Pusss //Linn
 

Derby

Imorgon är sista gången som jag har lektion på fredagar, skönt!
 
Linn sticker direkt efter lektionen imorgon till Los Angels för match mot L.A. Pierce. För egen del så är vi ett gäng som ska spela lite beachvolley och sedan eventuellt grilla ute. Efter det ska vi dra bort till UCSB för att se dom ta emot sina största rivaler: UCLA. En skola som ofta är med filmer och som är framgångrik i alla sporter dom har på skolan.
Lite cool fakta om UCLA:s amerikanska fotbollslag vars hemmaarena är den berömda "Rose Bowl" som tar nästan 100 000 åskådare. Jag var tvungen att checka in och kolla hur mkt publik dom hade på sin senaste match som förövrigt bara var en vanlig seriematch. 71 530 på läktaren. Det är skilda världar jämfört med Sverige. Tänk att det inte är proffs som spelar utan studenter. Dock så är nivån säkert densamma som proffs men det är ändå ganska fascinerande. Bör tilläggas är att man får inte tjäna en enda krona annat än stipendier som täcker skolavgifter, boende, mat och böcker då man idrottar på college.
 
Blanda inte ihop det jag skrev, matchen vi ska se imorgon är VANLIG fotboll. Jag ser framemot matchen och vi ska självklart inhandla tortillabröd att kasta in om det blir mål. Det kommer förmodligen vara ruskigt mycket publik. När lagen möttes förra gången så slogs faktiskt rekordet gällande publik inom collegesoccer:n i USA. över 16 000 fanns på läktaren då. IFK Göteborg hade 14 000 i sin senaste match mot Elfsborg som är en hyfsat attrativ match i Allsvenskan.
 
Se filmen då lagen möttes åt senaste. Imorgon är det samma lag, samma arena.
 
Efter matchen blir det mest troligt att partajja lite i Isla Vista.
Isla Vista är en del här i Santa Barbara och närmare bestämt en liten yta där det enbart bor studenter. Det ligger väldigt nära till UCSB där går det 20 000 studenter. IV är som en liten stad för studenter och det festas en hel del där. Faktiskt så konsumeras det MEST alkohol per kvadratkilometer i hela USA på Isla Vista. Av förklarliga själ så ligger UCSB i topp på listan av de bästa party-skolorna i USA (tro mig det finns listor för allt möjligt). Det är fest i husen längs den berömda gatan Del Playa. Halloween är de största som händer på hela året i IV och alla är där!
Inte bästa stället att bo på om du vill satsa fullt på skolan. Husen/Lägenheterna på huvudstället där ska tydligen vara riktigt snuskiga, då alla bara klampar in till höger och vänster.
 
 
Jag och Linn åt middag på en sushi resturang idag med hennes lagkompis Gabby och en svensk kille. Om jag åt Sushi? Kommer aldrig hända. Linn gjorde dock sin debut och gilla det.
 
Hade tänkt knäppa lite bilder imorgon..
 
//jocke

Lugnt

Här borta rullar det på och det senaste dagarna har inte varit särskillt märkvärdiga. Vi går i skolan, kommer hem, gör läxor, tar det lugnt.
Idag/kväll drog jag och Linn in till State Street för att käka på en resturang som har riktigt god pasta. Tyvär så var det inte lika gott idag eftersom vi provade en ny rätt. Det är dock ett riktigt bra ställe med ett bra koncept, man delar på en halvportion på två personer och det blir ändå kvar mat, fri refill är det också. Allt det för ett bra pris.
 
Gasen är tillbaka vilket innebär att vi har varmvatten igen + gas naturligtvis. Riktigt skönt, men det fanns naturligtvis baksidor med det också; vi fick helt enkelt ta tag i vårat diskberg på en gång. Tur var det i alla fall att inte någon av er veteraner i området såg detta berg, för då skulle ni svimma. Men problemet är löst och vi passade på att rengöra spisen och diskbänken då vi ändå var igång. Så nu blir det att återigen börja laga mat på spisen och spara lite pengar. Vi har faktiskt tänkt kasta oss på palten i helgen och göra ett tappert försök.
 
Man får ganska så mycket läxor här, och man får verkligen inte hamna efter. Business klassen är riktigt intressant och jag säger det igen, professorn kan sin sak. Jag måste dock börja lägga mer energi på den utanför själva klasserna. I och med att man aldrig får någon läxa i den annat än att man ska komma förberred och läst på, så blir det att man prioriterar läxorna i andra ämnen som man fått på papper att du ska göra si och så. Det också ett litet annat upplägg här borta. Betyget grundas oftast ca. 40 % på närvaro och det man gör i klassen, 30% Mid-Term, och 30 % på Finals. Mid-Term är ett stort prov som är under ett visst datum i mitten på terminen och Finals är slutprovet i ämnet. Om man tycker detta system är bra eller dåligt är upp till en själv men så är det i alla fall. Det som kan bli lite jobbigt är ju att man har oftast flera Mid-Terms/Finals samma vecka i och med att man har andra ämnen.
 
Det var 14 grader då vi vaknade runt 7 i morse och man har ju blivit rätt anpassad till värme så varenda hår på kroppen stod. Som tur är så kommer graderna över 20 nånstans runt 8:30-9:30.
 
 
 
Jocke

Starbucks

Vi kom precis hem från en kväll på Starbucks. Vi for dit för att plugga, vilket är väldigt skönt. Där är det lungt och det  finns mindre saker som kan distrahera en från läxan där än vad det finns hemma. Så vi har gjort oss var sin varmt macka sen ska vi krypa ner i sängen eftersom klockan här börjar bli mycket. 
 
Idag har Jocke haft match med sitt lag Deportivo Gallardo. Deras motsånd sägs vara de bästa i serien och matchen slutade 4-3 till dom andra. Matchen började kl 11 och Jag och Sam skulle åka buss till matchen men det kom inte någon buss så vi gick dit istället. Det gjorde att vi missade stor del av första halvlek, resultatet var då 2-1! Matchen bestod av vågade tacklingar, ett rött kort, två gula, en ribbträff, ett missat friläge, en räddad straff och ett bråk som slutade med en nedknuffad anfallare. Som ni ser så var matchen ganska händelserik för oss åskådare, däremot var kanske inte spelet det bästa idag men det var trevligt iaf. Sedan fick vi skjuts hem av en lagkamrat till Jocke. Denna match var en träningsmatch och nästa söndag så drar allvaret igång. 
 
Det har varit varmt idag här i Santa Barbara och tydligen är det någon slags värmebölja som har träffat Kalifornien, det brukar inte vara såhär varmt i september. Därför funderar jag och jocke på att inskaffa en AC i vårat rum. Det skulle vara skönt. 
 
Imorgon är det skola och jag har två lektioner och träning. Jocke har en lektion. Imorgon får vi också tillbaka gasen i våran lägenhet eftersom den varit borta i några dar. 
 


 
 
 
 
 
Här är en bild från i fredags då jag var på party med några brudar från laget, det var riktigt kul!!
 
Såhär kan det se ut på gatorna på Del Playa, Isla Vista. Tydligen var det mindre folk än vanligt. haha.
 
Jag vill avsluta med denna bild, eftersom vi ser ut att ha riktigt kul! Men vi ser bara inte ut att ha kul utan vi har det!! Puss på er //Linn
 

8056377815

Det blev första förlusten för iår i fredags. Såhär sa våran tränare om matchen på skolans hemsida: 
 
 
 “I thought the PK call was very harsh,” said coach John Sisterson. “We felt Brianna put her hand right on top of the ball (before they collided).”
 Santa Barbara outshot the Rams 13-3 in the second half, including 5-2 in shots on goal. Brandie Harris hit the crossbar in the 77th minute. Three minutes later, Murray converted a left-footed shot from 15 yards to make it 2-0.
 “I thought we knocked the ball around pretty well,” said Sisterson, whose team is 0-1-2 in its last three games. “Brandie hit the bar twice and we hit the post a few times. With a little luck, it could have been a different result.
 “San Francisco was a Final Four team last year and they came back with a lot of sophomores. I really felt like we outplayed them.” 
 
Har inte så mycket att säga om matchen, för min egen del så gick det helt ok, men jag vet att jag kan bättre. Det var sjukt varmt som vanligt. Men på tisdag börjar serien, alla matcher vi spelat har varit försäsong. Det är hemma match så det går att se den matchen online på länken som Jocke lagt upp. 
 
Idag så har jag och Jocke haft en heldag på stan. Vi gjorde många fynd och jag gillar verkligen shoppingen här!! 
Imorgon har Jocke match här i närheten. Ska se till att vara där och fixa några fina bilder. 







Dagens inköp! Mössan och det halsbandet längst till vänster fick jag i present av Jocke, gulliga han! Jocke köpte också men tyvärr så har jag inga bilder på det.
 
Nu har jag fixat min telefon och har därför ett nytt nunmer, ett amerikanskt. Det kostar ca 3kr att smsa till det, Men då vet ni att jag inte kan nås på mitt vanliga nummer längre. 
 
Nummret är: 8056377815
Jockes nummer är: 8056377813
 
Nu ska jag krypa ner i sängen, det ska bli skönt! Puss på er //Linn

LA Galaxy

Igår Fredag (för oss) stack jag, Robin, Sam och två andra svenskar, Tobbe och Linde, till Los Angeles så fort min och Robins lektion slutat. Vi såg Los Angeles Galaxy som förra året vann MLS (USA:s bästa fotbollsliga). Galaxy har spelare som David Beckham, Landon Donavon (USA:s största spelare), Robbie Keane och nyinköpte Christian "Chippen" Wilhelmsson.
 
Det var ruskigt med trafik och SJUKT varmt. Vi har tur att Santa Barbara ligger vid kusten som därmed innebär att det aldrig blir monster-varmt. Eller ja föresten, för en svensk så är det ofta "moster-varmt".
Så fort man rör sig inåt landet i Kalifornien så är det helt galet varmt. Det var närmare 40 än det var 30 i Los Angeles denna dag.
 
Vi kom fram i god tid så vi åkte därför och checkade in den berömda gatan "Hollywood Boulevard". Det är bland annat där i krokarna Hollywood-skylten ligger och efter gatan vi gick fanns alla stjärnor i marken.
 
Jag investerade ett par nya converse för 250kr, hemma hade det blivit minst 700.
 
Vi käkade på "Hooters" och för er som inte vet vad det är, prova googla! Jätte coolt var det, not. Maten var inte bra men gick ner. Efter det så gick vi på Vaxmuseumet som ligger efter gatan. Skit coolt var det och alla var SJUKT verkliga. Man ryckte till flera gånger för man trodde det var en riktig person.
 
Vi fick oss en skymt av skylten i alla fall. Det får bli att försöka ta sig närmare en annan gång!
 
Jag visste sen innan att Petter är duktig men att han jag skulle se han här trodde jag inte.. Känns kul att lillebror finns med bland stjärnorna i Hollywood!
 
 
 
 
Jag och Forest Gump med sin chokladask
 
Fanns en vaxdocka på PV också!
 
Jag och Morgan Freeman
 
Britney ville ta ett kort också!
 
Jolie och Brad !
 
 
Sen stack vi till matchen och det var skit mycket trafik så vi kom precis då den började. Beckham var tyvär skadad vilket var riktigt tråkigt. Men vi fick i alla fall se Chippen göra sin debut och även ett mål för sin nya klubb. Matchen var ingen jättehöjdare men helt ok! Galaxy vann med 2-0 över Colorado.
 
 
Chippen intervjuade efter matchen
 
Vi stack sedan hem och det tog hyfsat länge! LA är helt sjukt stort och det tar jätte länge att köra igenom. Vi var hemma runt halv 2 på natten, lokal tid.
 
Något som måste upprepas, framför allt för att få se Beckham in action!
 
Imorgon Söndag så har vi match mot det laget som vann högsta divisionen i Sunday League ifjol. Ska bli riktigt kul. Vamos Gallardo
 
Jocke

Santa Barbara City College

Ett litet fakta inlägg om skolan och vad vi sysslar med..
 
College eller University är raka motsvarigheten till det vi i Sverige kallar för Universitet, rätt så uppenbart men jag vet att vissa tror att College är som gymnasiet i Sverige.
 
Det finns över 4000 universitet och colleges i USA. I Sverige finns det hela 61 Universitet och högskolor. Det finns 1721 Community Colleges i hela USA. Santa Barbara City College är rankat som ett av de 10:e bästa Community College:et i hela landet!
 
Vad är skillnaden mellan College och University?
Skillnaden är inte mycket mer än att på Universities så finns det generellt mer professorer och mer forskning bedrivs där.
 
Vi går ju som sagt på ett Community College, vad är det?
Community college är två-åriga universitet som man kan läsa början av sin utbildning på. Varför man väljer ett CC sitter mestadels i pengar, de är mycket billigare. Men det kan även sitta i att du har för dåliga betyg för skolan man vill gå på, då är det ett utmärkt läge att gå på ett CC och få bra betyg för att sedan transfera till skolan du vill till. Det är oftast lättare att få bra betyg på ett CC, därmed ej sagt att kvaliteten är sämre.
 
De olika examerna som finns här i USA:
Associate Degree, 2 år (Denna tar man på ett CC för att sedan byta till ett 4 årigt universitet)
Bachelor Degree, 4 år (Kandidatexamen)
Master's Degree, 2 år efter BA (Högt värderat)
Doctorade Degree (Exremt högt värderat)
 
Santa Barbara City College klassas som ett "medium" i storleken här i USA gällande antal studenter - 19140 studenter studerar på skolan.

Det kryllar av svenskar här! (På gott och ont)
Som det ser ut just nu så är min Major (inriktning); Business Administration: Management. Jag läser för tillfället en kurs relaterat till det, och de är introduktionskursen där man lär sig väldigt brett och generellt om business. Det handlar mycket om hur det fungerar i business-branschen och hur det är att vara en ledare/entreprenur inom den. Det är riktigt intressant och min professor är verkligen professionell rakt igenom, "Han har varit med förr". Dock så försöker han gång på gång trycka dit Sverige om att det är dåligt att vi har höga skatter och att vi är socialister. Tyvär så lyckats han inte fullt ut eftersom det alltid är någon svensk som äger ut honom genom att använda exempel som han tyvär inte kan kontra på eftersom det inte finns något att kontra tillbaka med.
 
Som ni även ser så läser vi båda mycket engelska. Man blir rekommenderad att göra så sin första semester för att logiskt sett så om du är bättre på engelska så fattar du förmodligen mer också och därmed får du högre betyg. Dessutom måste man läsa upp till ett visst antal engelska kurser så det är inget vi gör bara för skojs skull.
 
 
Nu slut på det vetenskapliga, förlåt!
 
Två dagar som bestått av skola, läxa och fotboll. Vi har ingen gas fram till måndag så vi kan inte göra mat på spisen, vilket gör att vi har ovanligt stor dispens då det gäller att käka ute. Tyvär så har vi inget varmvatten heller i och med gasen. Men mentalträning får man då i alla fall när man duschar!
 
Imorgon sticker jag och 4 svenska killar och ser LA Galaxy (Beckhams lag).
 
Linn har match så passa på att hejja på hon genom att se den LIVE på datan hemma!! Matchen börjar klockan 23:00 för er i Sverige, och dom möter en skola från San Francisco.
 
Länken: http://client.stretchinternet.com/client/sbcc.portal#
 
Lite kul är att det är ett lag som tydligen ska vara riktigt bra! Anledning? Jo dom har nämligen en kille som inte var riktigt nöjd med sitt kön och gjorde ett byte för att dominera bland damerna. Bara det gör det värt att se!
 
Nu ska jag sluta tjata..
Jock
 
 
 
 
 
 

Våra scheman

Våra scheman är spikade och här kan ni se dom. Vi är båda nöjda med dom. Framför allt Jocke som hade en gymkurs som var två gånger i veckan på Mån och Ons morgon, för att få tillgång till skolans gym. Men det visade sig att man fick det i alla Physical Education kurser som fotbollskursen klassas som. Så två flugor i en smäll: Gym och sovmorgon!

 Jocke
Måndag och Onsdag
13.00-15:20, English 70 (Reading) 
 
Tisdag och Torsdag
08:00-09:20, Adanced Soccer 
11:10-12:30, Introduction To Business
14:00-16:20, English 80 (Writing) 
 
Fredag
10:00-11:30, Orientation to College International Students (2 gånger till sen har jag inget alls på fredagar)
 
Units: 13,5
 

Linn
Måndag
08:00-09:25, English 103 (Reading)
14:00-16:00, Fotbollsträning
17:00-19:20, English 80 (Writing) (Endast måndagar)
 
Tisdag
08:00-09:15, College Success Athletes
14:00-16:00, Fotbollsträning
 
Onsdag
08:00-09:25, English 103 (Reading)
14:00-16:00, Fotbollsträning
 
Torsdag
08:00-09:15, College Success Athletes
14:00-16:00, Fotbollsträning
 
Fredag
08:00-09:25, English 103 (Reading)
10:00-11:30, Orientation to College International Students (2 gånger till sen har jag inget alls på fredagar)
14:00-16:00, Fotbollsträning
 
Units: 13,5
 
 

Se Linns matcher LIVE (och i efterhand)

Här har ni länken som ni kan se Linn hemmamatcher LIVE / i efterhand: 
 
http://client.stretchinternet.com/client/sbcc.portal#
 
För att se Live så går man självklart in på sidan under den utsatta tiden så kan man välja matchen under "Live events". Om ni vill se matcher i efterhand så trycker ni på filken "On Demand" för att sedan välja matchen.
 
Den senaste matchen är alltså "Santa Barbara City College Women's soccer vs Chaffey College".
 
Lycka till!

VIP ENTRANCE

Idag har jag varit på en morgonlektion och träning. Sen var jag och jocke och fixade gas till lägenheten, så vi kommer vara utan några dagar tills de har kommit hit och fixat det. Annars så har Jocke varit på träning med sitt nya lag och jag har gjort bort lite läxa. Så det har varit en skön och varm dag! 
 
Igår hade jag match i LA. Matchen slutade 1-1 vilket var ett ganska så rättvist resultat eftersom dom var bättre i första och vi i andra, med tycker vi skulle ha kunnat klämma in ett mål i slutet. Men för mig gick det helt ok och som lag spelade vi bättre än sist. Våran nästa match är på fredag, och den kommer vara tillgällig för er där hemma att se ifall ni vill. Den ska live-streamas på skolans hemsida, men jag ska kolla upp var man hittar det och så skriver jag här. Vi spelar matchen kl 2 här, så tiden hemma blir då 11 på kvällen. 
 
Såg idag att ena dubben på min fotbollsko har lossnat... :´(
 
Idag är det ju den 11 september. Så idag när jag och jocke cyklade vid stranden såg vi några soldater av något slag som spelade säckpipa, och backom dem var det uppställt massor med små amerikanska flaggor för att hedra alla dem som dog den dagen. 
 
 




 
 
 
 
 
 
Ville bara visa den fina ballongen Jocke överaskade och köpte till mig igår. Han är så gullig.
 
Hejdåååååååååååååå //Linn

Plugg plugg plugg

Ursäkta att det inte kom något inlägg under gårdagen! Fullt upp skyller jag på.
 
Jag hade ju som sagt match igår med Deportivo Gallardo och vi mötte laget som varit i final 3 år i rad i den högsta divisionen. Vi är nu 4 svenskar i laget. Jag och Robin åså två andra killar som vi träffade på tryouten. Vi kommer ha ett bra lag i år är något som är säkert. Laget vi mötte hade en massa ex-collegespelare samt Linns målvaktstränare i målet. Dom hade krigat bra i toppen av Div. 4 hemma är jag säker på.
 
Matchen? Jag startade på högerbacken och vi stod upp bra. Dom hade så klart mer boll men vi hade det under kontroll. Vårat egna lag blir bara bättre och bättre för varje gång och mittbackarna spelade riktigt bra denna gången.  DÄREMOT! Vad är felet? Återigen två fel inkast jag fattar det inte.. Känner mig som ett riktigt åtlöje. 0-0 slutade matchen. Sammanlagt blev det 4 röda kort varav 3 var till vårat lag. Det låter dock värre än det var och matchen var inte jätte ful, bara några fula situationer.
Coachen gjorde skit många byten i och med att det är många nya och jag lirade ungefär en halvlek. Min egna insats var helt ok.
Efter matchen snackade Linn lite med hennes lags målvaktstränare som berättade att "de saknade sin bästa". Yeye, klassika bitterheten. För övrigt så var det han som tipsade mig om detta!
 
 
Dessa förbannade inkast.. Har skrapat ihop till fler felinkast på två matcher än hela min 11-manna karriär. Men alla är inte rätt dömda enligt mig, men ändå inte ok.
 
 
 
Efter matchen for jag och Linn å pluggade på Starbucks hela kvällen. Riktigt mysigt och skönt, kommer upprepas.
 
Idag stack Linn på match till Los Angeles tror jag och hon bör komma hem snart och får lov att göra ett inlägg då om hur det gått. Jag själv har varit på en lektion för att sedan klippa mig och inhandla två par nya skor och en börs.
 
700 kr sammanlagt för allt detta (det kostar minst enbart de skorna till vänster hemma i Sverige). Ska testa springa i dessa berömda tåskor. Klippning var också sjukt billigt, 100 kr och då är det inte en turk som klipper som i Piteå för det priset.
 
Nu blir det plugg hela kvällen!
 
9/11 imorn för oss. Lär säkert märkas med tanke på att vi är i USA.
 
Samt så hoppas jag att ni alla ser programmet "Underbart är kort" som går på måndagar (vet ej tid) på 4an, där min fd. underbara klasskompis Karl Jakob Häll är med. Surt som bara den att jag inte kan se det på Tv4 play i och med att jag är i USA (rättigheter).
 
PS. Relaterat till Six flags inlägget! De här var den sista vi åkte. Den bästa karusellen jag nånsin åkt!
 
 
So looong
Jocke

Magic Mountains

Blev precis klart med ett inlägg om dagen som jag skrivit i 30 minuter, så när jag publicerar det så kraschar det utan att lämna kvar någon backup. Fruktansvärt irriterande men bara börja om på nytt....
 
Trots att det var lördag så ringde väckaren 8 på morgonen. Vi stack med bil till Santa Clarita och närmare bestämt Six Flags Magic Mountains, ca. 1,5 h bort från SB. I Santa Clarita var värmen mördande eftersom det ligger in i Kalifornien och inte på kusten som SB. Jag skojar inte då det var en BRA bit över 30 grader.
 
Six Flags är vad jag tror USA:s "kändaste" nöjesfält. De har flest berg- o dalbanor i världen, hela 17 stycken. Och då är det inte larven precis - 4 st av deras attraktioner sitter på världsrekord. Världens högsta frittfall, världens högsta dropp/stup i en berg o dalbana, världens högsta och snabbaste stående-berg o dalbana samt världens största och minsta loop på en av b-banorna (alla dessa är olika attraktioner). Vi åkte alla förutom en av dessa, dock ej på grund av att vi fegade ur, utan för att tiden inte var på våran sida.
 
Bilen vi hyrde för ett bra pris, Cheva (billigaste som fanns men var mer än godkänd).
 
Nöjesfältet låg mitt ute i ingenstans och det var sjukt stort. Både kvalitets- och storleksmässigt så kan Liseberg och grönan slänga sig i väggen.
 
 
 
Man kunde köpa en refillmugg för typ 150 svenska kr som innebar att man får ta hur mkt dricka man vill. Jag tänkte att det inte var värt eftersom jag inte skulle dricka för så mycket. Några timmar senare när vi lämnade så var dom där 150 kronorna passerade med stora marginaler om man säger så, det var snuskigt varmt. Nästa gång tvekar jag inte.
 
 
Jag är ju som sagt exremt höjdrädd och hade tänkt ut redan innan att jag skulle skippa de två högsta attraktionerna. Det gick inte riktigt enligt planen och jag åkte båda och tyckte dessutom dom var riktigt bra!
 
Världens högsta frittfall (125m). Tro mig, man är inte kaxig då man är högst upp och jag visste exakt hur många sekunder det tog från att vi lämnade marken tills vi skulle bli släppta, 40 st. Brevid frittfallet i samma ställning ser ni i filmen en annan attraktion. Superman. Den var galet kul. Det börjar med att man sitter baklänges i en vagn längst bak på en lång raksträcka. Sen accelererar den från 0 till väldigt, väldigt snabbt, så åker man i full fart baklänges för att sedan plötsligt åka rätt upp i luften med ögonen ner mot marken nästan högst upp i tornet åså sen ner igen. Grym som bara den!
 
Denna filmen är från berg- o dalbana "Goliath" som har världsrekordet i världens högsta stup. Se den för att få en uppfattning! Grymt rolig var den.
 
 
 
 
 
Det var en lång dag som var riktigt lyckad! Vi var där från när dom öppnade till stängning kl 9. Vi var riktigt nöjda och alla karuseller höll en riktigt bra klass. Adrenalinet flödar hela tiden..
 
Nu måste jag skynda mig att sova eftersom jag är på övertid, då jag borde sovit för nån timme sen. Match imorn mot ett bra lag i Sunday League.
 
Och föresten, detta är ett givet besök för alla som hälsar på!
 
Bjuder på den. Sista och kanske roligaste åket.
 
/Jocke

Six Flags

hejsan hopsan!
 
Idag hade jag somsagt match, första hemmamatchen. Motståndarlaget var nog de bästa vi mött såhär långt så vet inte om vi blev chockade eller vad som hände men de gjorde iaf två snabba mål i början på matchen... Men vi lyckades vända och spelade lika, 2-2! aget spelade riktigt dåligt och för min egen del gick de inte heller speciellt bra, var för passiv och kom inte riktigt in i spelet. Men en nick på hörna blev de iaf som med lite bättre sikte kunnat gå in. Men de är bara bryta ihop och komma igen som pappa brukar säga, får ta ut mina aggressioner nästa match! Jocke fick sig en släng av dålig-förlorare-Linn efter matchen också.
 
Annars så blev jag väldigt glatt överaskad när Jocke, Robin och Samuel berättat att imorgon bär det av till Six Flags, de hade redan fixat bil. Six Flags är ett nöjesfält här i närheten. Den har de högsta fritt fall i hela världen!!! Det kommer nog bli sjukt kul!!!! 
 
Men nu är det helg och det är sjukt skönt. Även att det är två dar till nästa match. Känner mig sliten och det kommer sitta fint med lite vila. Det är skitkul att spela det är inte det, men det är svårt att tagga upp till varje match när det är 48 timmar till nästa. Men det är väll en vanesak. Men som sagt så ska jag ta ut min revanch i nästa match som är i LA på måndag, de tuffaste motståndet enligt rykterna. 
 
En viktig sak också som ni inte får glömma. De kommer gå att se våra hemmamatcher live på skolans hemsida. http://www.facebook.com/pages/Santa-Barbara-City-College-Athletics-Vaqueros/277121848967030 
Om ni gillar den sidan på facebook så kan ni få liverapporter från matcher och tror även de länkar var ni kan se live-streamen. Dock är det en sida för alla atleter på skolan, så kolla efter Women´s Soccer.
 
Just nu så spelar boysen fifa, jag ser på desperate housewives, fredagsmys!
 
Min namnskylt på mitt skåp.
 
 
 
 
 
Före matchen blev startelvan uppropade och man fick då springa in mot mittplan. Måste ge ett tack till mina troga supporters som jublade fint när mitt namn ropades upp. Sedan fick vi vända oss om mot den Amerikanska flaggan medans de spelade nationalsången. Det var faktiskt lite coolt.
 
Hejdåå, hörs! //Linn

Det går bra nu

"Marissa Fontanes and Linn Viklund have been outstanding on defense in front of Robinson." står det på hemsidan till SBCC tjejlag. http://www.sbcc.cc.ca.us/womenssoccer/2012_season_preview.php
 
Jag fick ju som sagt fotbollskursen som innebär två träningar i veckan på skolan med assisterande tränaren för kill o tjejlaget, Paul Hart. Han verkar vara en riktigt bra coach och extremt kunnig. Han har ganska imponerade meriter i form av att ha stått målis i Queens Park Rangers i Premier League (!).
Han kom fram på fotbollsträningen idag och sa: "Linn is playing really well right now, we are pleased with her". Så nu återstår de att se om detta verkligen stämmer, första hemmamatchen för dom imorn!
 
När vi ändå är inne på stjärnan så gjorde hon tydligen sin livs träning idag med bollbanor som Ronaldo, skott i kryssen, samt ett erkännande från tidigare nämda Paul i stil med "Du är nästan lika bra som mig nu bara det att du inte är lika snygg".
 
Berömmelser, folk som tvättar träningsklädera åt henne, till och med en pojkvän som står på kvällen och förbereder en matlåda(kycklingpasta) medans hon sover för att hon ska slippa äta i skolans kafeteria. Vad kommer här näst?
 
För att lämna glamouren en stund och övergå till mina mexikanska vänner. Seg träning ikväll med sämre tempo än gårdagen. Just ja föresten! Jag har ju faktiskt privatchaufför till träningara! Han är dock för skön ägaren, jag berättade att min familj mest troligt kommer om ett tag och då sa han så klart att dom måste komma å titta på en match, samt att dom skulle fixa BBQ-Party då. Jag skrattade till lite, då tittade han på mig med en seriös blick ch sa: "No, I'm serious". Så då vet ni vad som väntar.
 
Annars har inte mycket hänt idag, åter "dåligt" väder med några droppar regn, men ändå en bit över 20 grader.
 
 
I brist på bilder så får ni se hur nära det är från oss till skolan. Krysset längst till vänster är La Brezza och det andra krysset är där de mördande trapporna upp till campus är.
 
Nu ska jag sova för att sedan ha en lektion imorgon för att sedan se Linns match.
 
PS: Tack farmor och Steffe för eran hjälp (speciellt steffe), men jag behöver en komplettering från farmor som gärna får nämna vikt på potatiserna eftersom att dom är JÄTTAR här!

Blink 182

We're goin' to Vegas!

Den 28e september spelar mitt absoluta favoritband, Blink 182, i Las Vegas. Att se dom, var inte en sak jag ville när vi for hit till USA, utan en sak jag skulle!
Linn var inget fan precis av dom förr, men hon har inte haft mycket till val och nu är dom till och med riktigt bra enligt henne. Blink 182 är ett av världens största punk-rock band.
Som det ser ut nu så kommer vi hyra en bil och köra dit (tar 5-6 timmar). Vi hittade ett hotell som låg på "The Strip" (20 av världens 30 största hotell ligger på den gatan som är 7 km) för ett bra pris 500 kr per person för en natt. Så de kommer förmodligen bli riktigt grymt och biljetterna är bokade! Vi far hela lägenheten.
 
Hotellet
 
 
Blink 182
 
En av mina favoritlåtar med dom (Har för många för att välja en)
 
Linns favoritlåt med dom
 
IRENÉ BLUNDA!
 
Och som ni kanske läste på facebook så ska jag, Robin, Sam och två andra svenska killar nästa helg till Los Angeles för att se LA Galaxy möta Colorado. För er som inte vet så spelar David Beckham, Landon Donavon, Robbie Keane och nu senast Chippen Wilhelmsson där, så det kommer bli riktigt kul! Linn kan inte följa i och med att hon har match då.
 
Jag var också och tränade igår med laget och dom blir bara bättre och bättre för varje gång! Vi har match på söndag mot ett av de bästa lagen i hela Sunday League så det ska bli kul.
 
Min engelska lärare har 3 (!) olika Masters Degree's från ett väldigt bra universitet här i USA. För er som inte fattar vad det betyder så kan jag bara säga att en sådan värderas väldigt högt! Trots detta så frågar hon idag på lektionen om potatis är en frukt. Suck. Inte nog med det så fortsätter hon och säger att tomaten också är en frukt. Det löste sig trots allt till slut, men kom igen för fan!
 
Idag var också första dagen som det regnade (läs duggade) sen vi kom. Samt så var det lite kallare (läs perfekt i Sverige). Det tog alltså nästan en hel månad! Vi passade på att städa lägenheten och rummet med tanke på detta.
 
Linn bjöd för en stund sen på klassikern lax och potatis, väldigt gott!
Ni får gärna kommentera recept och hur man gör följande saker/rätter: Palt (om du läser farmor), gräddsås (Till pastan) och hur man gör något så enkelt som stekt potatis(vet faktiskt inte det). Samt om ni har något annat gott och lätt på hjärtat vore det perfekt. (Jag vet att allt detta går att kolla upp enkelt, men personliga recept är alltid bäst)
 
Jag fick just veta att jag tagit in mig på fotbollskursen på skolan och första träningen är imorgonbitti!
 
Nu blir det plugg hela kvällen!
 
Jocke

Taft

Äntligen kom vi hem med ännu en seger i bagaget. Idag spelade vi match i Taft mot Taft, hehe. Vi vann med 3-0 fastän vi spelade dåligt. För min egen del gick det helt ok och fick beröm av tränaren efter matchen. Ska även tillägga att staden vi spelade är känd för att vara varm, och det viste jag innan vi for men jag kunde inte tänkta mig att det skulle vara så varmt... Upp mot 40 grader med gassande sol. Den lilla vind som blåste känndes som när man öppnar en ugn. Har aldrig spelat i sådan värme och det var fler än jag som hade problem med den, därför blev spelet dåligt eftersom det var jobbigt att springa. Tränaren  Paul frågade mig i paus om vi hade sådant väder hemma i Svergie, och mitt svar blev såklart nej. Då log han och sa "Welcome to the desert". Och han prickade verkligen mitt i prick med de orden, den enda gräsplätten vi hittade i stan var fotbollsplanen som var torr som snus. Annars var det sand, torr sand och utorkade växter. Nästan så det rullade omkring sånna risbollar man ser på film...
 
Så, det har varit en riktig heldag med fotboll idag och det ska bli skönt att gå och sova nu eftersom jag ska upp imorgon på lektion. På fredag har vi våran första hemmamatch vilket jag ser fram emot riktigt mycket! 
 
Här är lite bilder från dagen: 
 


 
 
 
 
 
Jag och Gabby!
 
Pratade precis med min far om hur matchen gick och så! Snart pappa får du komma över och titta på en live!:)
 
Pusspuss //Linn

Matchreferat

 
Ännu inget mål insläppt på 4 matcher med Linn i backlinjen, imponerande!

Labours Day

Vi kom precis hem från vårat andra besök på McDonalds idag... Till vårat försvar så har dom "Bigmac Monday" där man får ett Bigmac, pommes och en dricka för ca. 26 kr. 
 
Idag har vi varit lediga eftersom det är labours day här i USA. Det är en dag för alla arbetare och nästan alla är lediga. Stan har fortfarande öppet och så men skolan har stängt osv. Vi tog därför en välbehövd sovmorgon till ca ett, drog sedan ner till stan. Annars har vi tvättat och gjort läxa, en väldigt lung dag som ni ser.
 
Imorgon har jag match, bussen får 7,30 från skolan och sedan väntar en 3 timmar lång bussresa till Taft. Ingen aning vart det ligger, men hoppas vi får komma hem med en till vinst. Så imorgon blir det en riktig heldag och vi kommer nog komma hem riktigt sen ifall killarnas fotbollslag också ska spela.. Men det blir nog riktigt kul förutom att jag måste göra läxa på bussen, hade hellre sovit... 
 
Igår så var Jocke som han skrev i inlägget nedanför och spelade match. Det gick riktigt bra för honom i första halvlek sedan i andra så var spelet på en planhalva så det hände inte så mycket för backlinjen. Det var mysigt att sitta och fota i solen, och att vi blev bjudna på tacos efteråt var ett riktigt plus i kanten. 
 
 




 
 
Bilden är tagen typ förra veckan, men vill visa att vi inte bara äter skräpmat!!
 
Gå sedan in på denna länk;http://www.sbcc.cc.ca.us/womenssoccer/2012_roster.php
Där kan ni se att jag nu är på SBCC Women's Soccer hemsida, coolt! Är dock lite besviken på deras stavning av Piteå. 
 
Byebye, //Linn
 
 

Deportivo Gallardo

Vaknade upp av de obehagliga och exremt ledsamma nyheterna om Victor Brännström. Minns bara hur coolt jag tyckte det var då jag en träning fick hoppa upp och spela brevid honom i anfallet då A-laget behövde statister från juniorlaget. Nyheterna resulterade i att matchen man varit taggad att spela inte alls kändes lika rolig att gå till.
 
Klockan 2 kom "Tino", ägaren för Deportivo Gallardo och picka upp mig, Robin och Linn (låter skit proffsigt). Matchen var borta i Goleta som ligger 10-15 min bort med bil.
Det var nu mycket mer spelare än träningen som jag var på i torsdags. Och.. jag måste ta tillbaka det jag sa tidigare, dom håller faktiskt en bra klass! Många bra tekniska spelare, toppat med en engelsk bulldozer, samt en som lirat i reservlaget till en av Mexicos största klubbar, Chivas (han gjorde en hattrick idag). Snart kommer det också två colombianer som tidigare lirat på ett bra college här.
Deportivo Gallardo vann för någon vecka sedan andra divisonens final och gick upp till den högsta.
 
Idag så mötte vi ett lag som spelar i andra divisionen och som Dep. Gallardo aldrig tidigare vunnit mot. Slutresultatet blev 6-1 till oss och jag lirade nästan hela matchen på vänsterbacken. Värmen var så klart jobbig, jag gjorde inte min bästa match precis men en stabil insats blev det i alla fall. Robin (roommaten) kom in och frälste med 1 mål! Han gjorde en bra match och det fanns bud på mer.
 
Längre ner kan ni se hur ribban stoppar mig från ett mål i debuten. Robin får bollen på kanten och jag springer upp i boxen från backen och han knackar in ett stenhårt inlägg till killen bakom mig, men jag är så målkåt så jag klipper till den på ett konstigt sätt med klacken från sämsta vinkeln någonsin. Linn förväntade sig självklart inte detta och plockade upp kameran i samma ögonblick som hon hör mig skrika efter bollen, hon hann i alla fall få med lite av det hela! (Titta även på min älgkliv hemmåt sen)
 
Nästa söndag möter vi ett lag som har varit i final 3 år i rad i den högsta divisionen i Sunday League, bla. Linns målvaktstränare. Ska bli kul att se hur bra dom är.
 
 
Möter media efter att jag skrivit på för Deportivo Gallardo. Nr 17
 
 
 
 
Frälsaren och Bossen "Tino" Gallardo
 
 
Hade ingen bra dag gällande inkasten då jag fick 2 fel av 3 möjliga. Frågar du mig så var det ju självklart domaren som gjorde fel, trots att både Robin och Linn är på domarens sida
 
Endast jag och Texas Johansson
 
Rutinerad supporter som har med sig stol till matcherna
 
 
Efter matchen fick vi skjuss av Tino och han berättade då att laget tyckte att jag och Robin spelade bra! Halvvägs hem så frågar han om vi vill komma och äta på hans sons 5-årskalas, så vi säger naturligtvis varför inte! Så han körde till en park där det var fullt med folk och uppdukade bord. Det bjöds naturligtvis på tacos eftersom att alla är mexare. Skit gott var det och många från laget var också där. En cool upplevelse och eftersom vi var på ett barnkalas så fanns såklart en Pinata fylld med godis som barnen fick slå sönder.
Det är en sak som vi all har märkt här i USA, alla är så sjukligt gästvänliga. Om man frågar på stan om hur man hittar något så är det nästan så att dom följer med en för att visa.
 
 
 
 
 
Jocke
 
 
 

Ventura

Kom precis hem från en tennismatch mot Jocke. Han vann. men kaxig som han är så fick han ta all disk över helgen eftersom han trodde inte jag kunde vinna två av 5 set eller game eller vad de nu heter. mohahah!
 
Idag så har vi spelat match nr 3 och sista för veckan! Är ganska sliten och ska ta en riktig sovmorgon imorgon. Men iaf, vi spelade i Ventura som ligger ca 30 min bort. Vi spelade bra och motståndarna lånade inte bollen mycket i andra halvlek, vi vann med 3-0 och skulle kunna vunnit med mer. Men dom hade några bra spelare så det var inte en dans på rosor ändå. Första kvarten gick inte så bra, var lite vimsig i skallen men skärpte till mig och resten av match gick helt ok särskilt andra halvlek. Fick mig en riktig glidtackling också, inte helt schysst så fick frispark, men ett blåmärke på höften och lite snurrig i skallen blev jag. haha. Vi spelar nästa match på tisdag, det blir en riktig heldag och vi startar 7.30 och sedan en 3 timmar bilfärd till matchen. Hoppas bara inte killarna också ska spela för då kommer vi aldrig att komma hem... Men det är riktigt roligt och vi har inte släppt in ett mål än, vilket är kul! Vi har ett riktigt bra försvar så det kan nog bli en rolig säsong. 
 
 

Här är jag med två tjejer från laget och som också bor granne med mig. Gabby och Taylor, väldigt trevliga och söta tjejer! Gabby tycker jag ser väldigt svensk ut, vilket jag inte säger emot eftersom jag är lätt blekast i laget, haha och alltid håller på att dö av värmen för att jag inte är van. Men det finns många svenskar här i Santa Barbara och de tycker att Svenskar har väldigt fina kläder, särskilt killarna sa dem. Här även presenterat Jocke för några fotbollstjejerna och allas reaktion var; ooh, my god he is so cute!!! 
 
Annars så ska jag sätta mig ner och läsa böcker. Eftersom jag nu har  bytt lektion till en mer avancerad engelska så är jag en vecka efter de andra som redan hunnit läsa och skriva ganska mycket så får nog ta morgondagen till en pluggdag. Vi är lediga nu på måndag eftersom det är labours-day här i USA, hoppas vädret är bra så jag kan börja jobba bort min fotbollsbränna. 
 
Jo, igår var jag på pastaparty med fotbollslaget, det var mysigt. Sedan for vi och såg på skollagets Amerikanska fotbollsmatch, det var faktiskt riktigt kul att se på och säkert roligare att se på bättre lag, 
 


 
Här är en film från matchen, när båda lagen gör entre. Missade när det var som värst men dom stod och skrek och hoppa och höll på mot varandra när de fick förbi. Lite coolt faktiskt. 
 
 
Imorgon ska Jocke spela sin första match i sunday league, ägaren av laget ska komma och hämta upp honom och om det är möjligt ska jag fösöka följa med så ni får se lite kort på Jocke i action. Hoppas det går bra för honom och det tror jag det kommer att göra också. 
 

Var tvungen att lägga upp denna bild som maja skickade till mig idag, den e så fin!
 
Hörrni vi hörs! 
//Linn
 
 
 
 
 
 
 

American Football

Idag har vi varit och sett på två matcher! Den första var vanlig fotboll för oss, och det var killarna på skolan som lirade.
Dom spelade inte bra alltså men lyckades ändå vinna med 2-1. Jag tror dom kan mycket mer!
En liten rolig sak med collegefotboll är att det är fria byten, så killarna böt sina forwardspar väldigt ofta, de satt då minst på bänken 3 gånger var.
 
 
 
 
Det var som vanligt riktigt varmt idag! Tjejen brevid Linn, Gaby, spelar i hennes lag.
 
Sen stack Linn med sitt lag på "pastaparty" hemma hos någon.
 
Vid 7 tiden var det dax för match nr 2, skolans amerikanska fotbollslag hade sin första hemmamatch. Det var både min och Linns första match och det var coolt! Man förstår ju inte reglerna till 100% men det är ändå en kul sport. Dock, så är skolans fotbollslag RIKTIGT dåliga i jämförelse med de andra, förra året vann dom tydligen inte ens en match. Laget dom mötte idag fick dom tydligen väldigt mycket pisk av förra året också.

Dom stod dock upp bra idag och ledde faktiskt några gånger, men jag tror dom förlorade med udda poängen (vi stack då det var en kvart kvar). Annars så var det ett coolt event och det var mycket folk i och med att det var första matchen för säsongen, 3000. Dock så var det inget om man skulle jämföra med dom största skolorna här i USA, där vissa drar 60-100 tusen pers på sina matcher.
 
 
 
 
 
De smäller ganska bra om man säger så och en fick åka ambulans.
 
Linn har match imorgon 30 min bort.
 
Jocke
 
 

Om oss

Lämnade trygga lilla Piteå i Augusti -12 för att flytta till USA och plugga på College (Universitet). Vi pluggade en termin i Santa Barbara, Kalifornien. VT-13 hade vi lyckan att bli tilldelade varsitt fotbollstipendium. Så vi flyttade till Thomasville, GA, för att studera och spela fotboll vid Thomas University. Vi dokumenterar våra händelser och upplevelser med hjälp av denna blogg. Roligt att du läser/följer!

Lokal Tid

Lokalt Väder

Find more about Weather in Thomasville, Georgia, United States Of America
Weather Forecast

Adress

2025 E. Pinetree Blvd. Apt #1E
Thomasville, GA, 31792
USA