Math Final

Idag har jag och Jocke skrivit det sista matte provet, så nu är det inte mycket kvar. Det regnade idag på eftermiddagen så det förstörde våra planer att gå ut och sola. Imorgon hade jag tänkt dra på gymmet och sedan ska vi nog vara ute i det förhoppningsvis fina vädret. 
 
Bild från senaste matchen, jag till vänster. 
 
Hoppas ni sovit gott! /Linn

Sola och Bada

Vädret var underbart idag så vi drog ner till en pool här i närheten och solade några timmar med Hannah och Bradley. Vi har även hunnit med att spela lite fotboll. Väldigt bra dag!
 
 
Puss! /Linn
 

Till mina kusiner

 Teo blir en baseballer, medans kusin X eventuellt blir nya Bruce Wayne (överklass på utsidan med Ralph Lauren osv, men Batman på insidan..)
 
Från mig och Linn.

Last Practice

Våran Champions League tunering blev inställd idag pga att coachen var arg för att några få skippat gymmet som var på morgonen dagen innan. Istället fick vi springa. Kollektiv bestraffning FUCK YOU! Egentligen var det tänkt att vi skulle springa imorgon (fredag) också, men en liten revolution i laget fixade detta. Sista gym- och fotbollsträningen imorgon för denna termin.
Nästa vecka är finals-week, vilket innebär slutprov. Som tur var har vi inte så många finals kvar.. Skönt att vara freshmen... Dock så kommer nog nästa vecka ändå inte var lugn för oss då det är en hel del som ska fixas med lägenhet osv osv osv.
 
Sommarprogrammet från gymcoachen.
 
//Jocke

Sverige

Idag kom ett efterlängtat packet. Mina fotbollsskor som jag väntat på i ca tre veckor. Synd bara att fotbollsträningarna är slut, men jag ska ut och testa dem snarast!! Jag har köpt dem från adidas, där man får designa sin egen sko. 
 
Imorgon skriver jag och Joakim engelska prov och idag avslutades en av våra kurser och vi båda inkasserade ett A. Nu börjar läxorna ta slut, vilket är hur skönt som hellst. Vi har kvar ett tal, lite biologi och ett matteprov. Talet ska handla om en känd människa som fortfarande lever, några förslag?
 
Idag knåpade laget ihop denna till en tjej från Sverige (en gammal spelare till våran coach) som har en vän som  råkat ut för en olycka. Mitt bidrag är högst upp i vänstra hörnet. 
 
 
HEIDO /Linn
 
 

Bulldogs

Idag har jag varit med några andra från både tjej- och killaget i Tallahassee och agerat tränare. Det var ca 60 barn i olika åldrar som vi skulle hålla ett träningspass med, Jag hamnade med 9 små pojkar. Det var roligare än väntat, och en kille som hade släkt i Sverige hade koll på både Zlatan och olika Allsvenska lag. Riktigt söta var dom, och vissa duktigt också!
 
När jag kom hem stack jag vidare till ett av Thomasvilles high school, där vi såg derby mellan grannskolorna. Spännande match där bortalaget vände underläge från 1-3 till 3-3. Det var riktigt stämning också på matchen. Tänk dig den värsta fotbollsmamman och fotbollspappan, som skriker på domaren och allt som händer på planen, och tänkt dig 250st av dem. Haha. Vi fick även höra att vid förra derbyt hade dom varit tvungna att avbryta matchen för att vissa föräldrar hade blivit för hetsiga. 
 
Inatt så ska det tydligen ske ett meteoritregn vid ca 4 tiden. Jag hade tänkt ställa en klocka för att kliva upp och se. Det ska tydligen vara värt det. 
 
Från dagens match
 
Joakim i bussen
 
Jag och Hannah från helgen.
 
HEIDO /Linn
 
 
 

Coliseum

Ni behöver inte vara oroliga, vi lever! Hoppas ni har överseende för att vi är lite lata med bloggen nu så här innan vi ska fara hem!
 
I Fredags spelade vi softball med mitt lag, Amerikanerna mot Europeerna. Softball är alltså tjej-varianten av baseball. Konstigt nog vann vi Europeer. Haha, pinsamt Amerikat att förlora i sin egna sport...
 
I Lördags blev det utgång för typ hela herr- och damlaget i Tallahassee. Klubben vi gick på var Coliseum och det var grymt fett.
 
 
 
Sista träningsveckan nu. Idag är det exakt 2 veckor till vi åker härifrån.
 
//Jocke

Vi bodde i detta underbara stället i 5 månader

Bokat!

Idag passade vi på att boka biljetten hem från Stockholm till Luleå. Inte nog med det, vi bokade även biljetter till IFK Göteborg mot AIK på Friends Arena, där vi även får uppslutning av Maja. Så vi åker från USA den 5e maj och landar i Stockholm den 6e, samma kväll är matchen i Sthlm. Dagen efter, den 7e, landar vi i Luleå 12:40.
 
 
Veckan har varit lugn. Vi har både fått tillbaka matteprov och sista engelska uppsatsen. Båda två fick bra resultat på bägge sakerna.
Vi började se "112 Aina" på tv6 play och det var ganska roligt, även om det är lite för mycket ibland.
 
Felix Om: Matcher
Hej! Ville bara säga att det är riktigt kul att läsa om ert liv i staterna! Hoppas ni fortsätter med er bra och roliga uppdatering:) ska själv börja på ett litet college i Tennessee till hösten. Något bra tips man bör tänka på? 
Återigen riktigt rolig läsning!
 
Svar: Roligt att du läser och att du gillar det! Tennessee låter nice. Angående tips så är väll det hetaste att se till att allt med papper och sånt är klart. Se till att komma "redo" för att spela/träna mycket i fruktansvärd värme (Augusti, Sep).Ta med dig svensk choklad och såser. Bara att fråga om du har något specifikt du undrar över!

 //Jocke

Skelleftå vinner SM guld.

Läxorna börjar sakta med säkert minska, så ikväll har jag och jocke bara tagit det lugnt. Men tidigare idag stack jag iväg med Sverige tjejerna och åt Wings. Trevligt!! 
 
Det var SJUKT varmt att träna idag, nästan så att man fick panik när man stannade upp och inte kände någon svalkande vind. Det går inte att beskriva hur det är när luftfuktigheten är kring 100%. Ifall man är inne där det finns AC, och går ut, är det som att gå in i en vägg. Perfekt väder för en dag på stranden dock.
 
Jocke hade max tester på gymmet idag. Vi hade en rolig träning med mycket spel.
 
Ni kanske har hört att det har bombats här i USA idag. Vi har inte hört någon orsak till detta än, men det kommer väll på nyheterna snart.
 
En bild från i helgen. Carina, Hannah och Jag.
 
//Grisen

PV

Världens bästa fyller 11 idag!! Tråkigt att jag är i USA då..
 
 
I mina ögon kommer du alltid att vara 5.
Älskar dig!!
//Linn

Wedding

Linn avgjorde en av sina två matcher igår. 2-1 blev den första, och den andra förlorade dom med 3-1. 
 
Vårat lag vann. Vi mötte inget jätte bra lag, och jag minns ärligt talat inte vad vi vann med. typ 5-1! Jag spelade hela  på vänsterbacken.
Efter matchen så stack vi direkt till brölloppet vi skulle jobba på. Stället var precis som en film.. Själva ceremonin ägde rum nere vid vattnet med stolar utställda osv.. Vi jobbade som servitriser i ett stort tält där de alla åt. Det var över 300 pers. Dom verkade inte ha lite pengar dom som gifte sig! Efter vi jobbat färdigt så stack vi till en fest i en lägenhet där massor från både kill och tjejlaget var. Det var kul.
 
En sak jag la märke till på brölloppet: Nästan alla körde bil dit, för att sedan köra hem. Och nej, det var inget bröllop utan alkohol - snarare tvärtom. Det är en helt annan värld när det kommer till att köra full här i USA.
 
Idag regnar det massor, så det blir en chill dag.
 
//Jocke

Matcher

Nu har det varit dålig uppdatering, skämmes!
Idag Fredag hade vi våran sista vanliga fotbollsträning för denna terminen. Nästa vecka kommer att bestå av fystester inom kondition, styrka och snabbhet. Veckan därefter är sista veckan här och då är det Champions League hela veckan (allsvenskan). Kul!
Imorgon har vi båda match, jag har hemmamatch och Linn har borta match. Efter min match så skall jag och några lagkompisar jobba på ett brölopp för att få in pengar till laget. Så jag har lånat till mig finskor och finbyxor!
 
En uppdatering kommer imorgon hur det gått.
 
//Jocke

Matteprov

Kvällen har spenderats med matteplugg inför det sista provet som vi har imorgon i matte. Iofs har vi en final på alla kapitel men läraren sa att den inte kan sänka betyget utan istället bara höja. Det vi har just nu i matte känns bara som grymt onödig och svår hobbymatte. Med det menar jag att vissa saker i matte, som att räkna grader osv, kan självklart vara bra om man skall konstruera/bygga något osv... Men att räkna matte med fler bokstäver och regler än vanliga siffror är bara totalt meningslöst, om man nu inte är ett mattefreak som har matte som ett fredagsnöje.
 
Thomasville bjuder på en otroligt skön värme. Tyvärr fungerar inte våran air-condition som den ska, så vi har i skrivande stund ca 28 grader i läggan. Dom lovade dock att skicka någon snubbe idag då Linn var och betalade hyran. För annars smälter vi.
 
IFK Göteborg möter AIK i Stockholm samma dag som vi landar, så vi funderade eventuellt på att stanna och se den matchen, och sedan ta morgonflyget hem till Piteå dagen efter.
 
Nu gör vi kvällsbaugetter i ugnen. Lite mer matteplugg sen godnatt (om man somnar i värmen). Tur vi har fläkt iaf.
 
//Jocke

27 Dagar Kvar i Värmen

 
Jag har åkt på en förkylning och har därför hoppat dagens träningar. Det känns då iaf bättre idag och hoppas på att kunna träna imorgon.
 
Nu sitter jag och Jocke och ser college finalen i basket, jämn och spännande match. Våra grannar har också fått för sig att spela hög musik ikväll. så att hela golvet skakar.
 
För någon vecka sedan talade Terry om för oss att efter påsk, det är då det börjat bli varmt här i Thomasville. Och så sant som det var sagt, idag har det varit sol och värme. I veckan bjuds det på 30 grader nästan varje dag. Vi klagar inte!!
 
Annars så vill jag tacka Carin som verkligen gav Joakim en kommentar att tänka på efter hans utspel emot mig. Måste erkänna att i de flesta fallen stämmer anklagelserna, jag har en tendens att hitta ursäkter, men till mitt försvar, för att skydda mitt självförtroende är det lättare att skylla på dåliga planer och kassa domare. MEN i många av fallen så är det inte någonting jag hittar på. Klart man spelar bättre på en perfekt plan med pumpade bollar och en domare som inte har flaskbottnar till glasögon.. Det måste ju till och med Joakim hålla med om. 
 
Ta hand om er! /Linn

Touchdown

Min match slutade 3-2. Vi mötte ett klubblag från Tallahassee med unga spelare. Vi gjorde ingen bra match alls och Coach var inte särskillt glad. För egen del gick det hyfsat bra på högerbacken.
Blev dock lite smått chockad då assisterande coachen skrev i min logg på facebook!
 
I övrigt har inte mkt hänt idag. Linn är lite små krasslig så hon fick skippa gym klockan 6 imorgon på morgonen! Inte alltid dåligt att vara sjuk.
 
Såg denna på facebook. Riktigt rörande. En liten kille som kämpar mot cancer får göra en touchdown med sina idoler!
 
//Jocke

BSTL

Linns lag stack runt 10 imorse och kom hem nyss (midnatt). De spelade två oavgjorda matcher. Enligt Linn så gick det helt ok för hon och laget men dom kan mer! Denna gången var det planens fel för att den var för dålig och bollarna för att dom var för mjuka. Fascinerande att ändå sedan jag lärde att känna Linn så har hon/hennes lag aldrig förlorat pga att hon/dom helt enkelt varit för dåliga eller moståndarna för bra, utan istället är det minst alltid 10 andra orsaker som dom INTE kunde kontrollera.
 
Topp 3 orsaker till att laget Linn spelar i förlorar eller spelar oavgjort:

Domaren (Han har 99,9% något emot Linns lag och speciellt Linn när de/hon förlorat.. Kan det vara hennes hår ?)
Planen (Alla lagen fruktar Linns lag och framförallt Linn så dom tar en traktor inför varje match mot dom och kör tuktar planen i delar)
Bollarna (Ett smart sätt av motståndarna, eftersom det drabbar ju bara Linns lag, det är ju verkligen inte lika åt bägge håll)
 
Även om detta är ett halvt hån, så måste jag ändå säga att jag är beundrar detta på något sätt! Vinnarskalle eller extremt dålig förlorare? Både och? Kanske? I alla fall en väldigt duktig fotbollsspelare som min fd. assisterande tränare öste beröm om för någon dag sen. Något i stil med "Din flickvän är en riktig lirare" osv.
 
Jag har match imorgon. Hemma. Men innan dess ska jag upp klockan 9 och se IFK Göteborgs hemmapremiär. Och underbart att Luleå gick till final.
 
B.S.T.L
 
//Jocke

Matcher i helgen

Både jag och Linn har match i helgen. Tjejerna har 2 bortamatcher (60 minuters) i St Augustine, Florida. Vi killar har hemmamatch mot jag minns inte vilka.. Det är ju som sagt off-season här just nu så man spelar bara några få träningsmatcher. Höst-terminen är alltid säsong i collegesoccer, och då är det full fart med en intensiv säsong med ca 18-25 matcher på några få månader.
Bådas träning blev idag flyttade till gymmet eftersom att planerna var avstängda pga regnet igår. Det var en konstig känsla att träna igår då det bokstavligt talat spöade i backen samtidigt som luften var hur varm som helst. Lite skönt faktiskt.
Linn bjöd på en fantastiskt god pannkaka idag. Fast det hon mästare på är att göra köttfärsås och spaghetti!
 
 
Skrivet av jocke.

Joakim pekar ut alla fel på Amerikas sjukvårdssystem.

Förlåt för dålig update på bloggen. Det är nämligen så att vi sitter och skriver klart den sista Engelska uppsatsen för denna termin och den ska in imorgon. 
 
Väderprognos: spöregnat idag. Kul att träna i dock, men mindre kul annars. 
 
Övrigt: Har beställt ett par riktigt feta fotbollskor som kanske invigs på ett par veckor. 
 
Hoppas ni lever och mår! /Linn

Solskyddsfaktor 30

Idag har det varit en VARM dag. Nästan sådär varmt att det är jobbigt men vi överlevde dagens träning iaf. Det gäller att dricka mycket vatten och använda solskydd, annars är det nästan kört! Annars har det inte hänt så mycket, det har varit en lugn dag.
 
Vi var och handlade idag, då en ung kvinna med sin familj stannade mig och frågade var jag kommer ifrån. Jag svarade att jag är Svensk. Då säger hon: You are very pretty! Första gången det händer, och kanske även den sista. Hon måste ju sett dragen från mina snygga föräldrar. 
 
Jag och mor på Universal i Orlando. Bilden är tagen från Elin!
 
Sovgott //Linn 

Underbar dag i sportväg

Vaknade klockan 9 för att se mitt kära IFK Göteborg spela sin första match i allsvenskan. Det gick som smort 3-0. I år då jäklar!!
Inte nog med det så vann ju även Luleå (såg dock inte matchen).
Senare på kvällen såg jag slutspelet i collegebasketen! Basket är riktigt roligt att se. En kille bröt benet i matchen då han hoppade, se video längst ner (ej för känsliga).
 
 
 
En vanlig vecka väntas med träning varje dag. Vi vann också 1 milljon dollar på amerikanska motsvarigheten av trisslott idag. Kul!
//Jocke

Om oss

Lämnade trygga lilla Piteå i Augusti -12 för att flytta till USA och plugga på College (Universitet). Vi pluggade en termin i Santa Barbara, Kalifornien. VT-13 hade vi lyckan att bli tilldelade varsitt fotbollstipendium. Så vi flyttade till Thomasville, GA, för att studera och spela fotboll vid Thomas University. Vi dokumenterar våra händelser och upplevelser med hjälp av denna blogg. Roligt att du läser/följer!

Lokal Tid

Lokalt Väder

Find more about Weather in Thomasville, Georgia, United States Of America
Weather Forecast

Adress

2025 E. Pinetree Blvd. Apt #1E
Thomasville, GA, 31792
USA