Se Linns Match LIVE!

Som rubriken lyder, Linns match i Miami sänds Live på webben (Lördag). Matchen börjar klockan 13 lokal tid enligt Linns tränare, men 13:45 enligt streamen. Om matchen börjar som Linn sa så är det klockan 19 svensk tid, annars om det är tiden som står på streamen så är det 19:45.
Länk för att se matchen: http://new.livestream.com/stusports/events/2361416
Jag kommer att sitta bänkad framför datan, hoppas ni också gör det och supportar henne!! (Hon har lovat att vinka)
Dubbelträning idag. Som tur var meddelade tränaren att Lördagsträningen klockan 10 blir inställd. Med tur menar jag inte att jag vill slippa träna, men min ljumske behöver all vila den kan få om jag ska kunna spela match på Onsdag.
Jag passade på att fixa den nya reg-plåten till bilen idag. Där fick välja mellan två alternativ av text där nere, County eller "In God We Trust".
-Jocke

Yoburst

Ikväll drog jag, Joakim och Hannah till Yoburst för lite frosen yoghurt, mumma.
Idag har vi tränat och haft lektion. Vädret har varit toppen i veckan, sol, värme och inget regn.
Imorgon åker jag och laget till Miami för match. En natt på hotell blir det och förhoppningsvis en vinst. Matchen är ganska viktig inte bara för poängen, utan också för att våran Coach Julie var den som startade både dam fotbollslaget samt softball laget på denna skola 1992 när hon själv studerade sin masters degree på skolan. Så hon berättade idag att hon ville vinna extra mycket. Det ska bli superkul!
Det är även sista matchen jag måste ha på mig min mask. Så. Skönt. Det har varit 2 lååånga varma månader...Förra matchen frågade en motståndare en tjej i mitt lag varför jag hade på min en mask, hon svarade då att jag hade ett dåligt självförtroende och masken var till för att bota det! Roligt!
Ha en bra helg! 
-Linn

Vaknade Upp Av Fantastiska Nyheter

+kusin på kontot.
-Jocke

Bildbomb

Preseason Camp
Lagkapterna i tjejernas lag - Linn och Carina
Lagets största stjärna Rowan (England), Eric (SVERIGE, Gbg), OSS, och lagkapten för herrarna Steve (Irland) innan en middag i dorms.
Sist men inte minst, en bild från Survivor förra året. Survivor är en sak som anordnas en gång i veckan för TU studenter av en kristen förening. Där bjuds det på mat helt gratis, plus olika aktiviteter. Imorgon är premiären för denna termin. Brukar oftast vara en trevlig timme! En eloge räcker inte för gänget med Mr Rainey i spetsen som fixar allt detta. (Även dom som låg bakom 1,5 vecka med gratis lunch och middag till bägge fotbollslagen under preseason)
-Jocke

Pärlan

Bilen går riktigt bra (peppar peppar). Dock tur att bensinen är billig här för den drar ganska mycket besin i och med att det är en V6.
Träningsfri dag för min del idag eftersom att vi hade match igår. Linn skrev aldrig hur det gick, men vi förlorade i alla fall. Gick dock helt ok för min del och jag startade på högerbacken. Skönt att komma igång med matcher igen, känns som det var en evighet sen jag senast spelade en match.
-Jocke

Nr 44

Hemma efter två matcher som tyvärr blev två förluster..
Första matchen spelade vi emot en skolan som var rankade 9 i landet förra året, och jag kan säga att det märktes. Två läskigt bra forwards och en klassmålvakt. Men vi stog upp bra och måste säga att jag är nöjd med min insats den matchen. Dag 2 spelade vi emot AUM som också anses vara en bra skola. Vi förlorade denna match också men måste få säga att vi skulle ha vunnit. Coach Julie var inte nöjd med mångas insats och några fick en rejäl utskällning. För min egen del gick det inte så bra fotbollsmässigt men tog på mig blåstället och sprang istället och var helt slut efter matchen, nästa jagmåstespy-slut. Julie kom iaf fram och gav mig en kram och sa att jag gjort det bra! Så trots två förluster så är jag nöjd med helgen och det var sjuk roligt med allt vad den innehöll. Skratt, fotboll, god mat och fint hotell. 
När jag kom hem idag för att lämna min packning för sedan dra vidare till Joakims match så fick jag bekräftelse på hur underbar pojkvän jag har. Han har i helgen städat hela lägenheten, damsugit, hängt upp kläder(mina), organiserat skor, papper, tvätt, och ett skinande kök. Han är ju bara bäst. 
Här har vi Joakim efter dagens match, men en ispåse på ljumsken.
Tack och hej!
-Linn
 
 

Saturday

Linns lag åkte på en stor förlust igår. Linn berättade att det var ett grymt bra lag dom mött. Jag såg även nyss att dom förlorade andra matchen med 3-0. Attans! Tur det inte är Conferencematcher i alla fall.
Referat - http://www.aumathletics.com/article/1423.php
Detaljerad statistik från matchen på spelarna och lagen (ganska coolt) - http://www.aumathletics.com/stats/2013-14/wsoccer/AUM2.html
Jag har haft en chill dag men ändå varit rätt så produktiv.
  • Träning 7.00
  • Fått behandling för min onda ljumske
  • Sett serier
  • Vilat middag x2
  • McDonalds
  • Läxa
  • Städat hela lägenheten (när man damsuger heltäckningsmatta-golv inser man hur snuskigt det är)
  • Druckit vatten
  • Walmart
Sen hade jag tacokväll med mig själv. Citron i Cola är underbart! 4 olika ostar och lite köttfärs är allt jag behöver för att vara nöjd med min taco. Dock saknade jag Linns tacoköttfärs som generellt blir hundra gånger godare..
Vatten är något som går åt om man tränar och lever i södra Georgia. Så senast när vi handlade överdrev vi lite och köpte 65 liter vatten. Miljötänk..? Njaa, men vad är vitsen om 365 miljoner Amerikaner inte vet vad det är.
Match imorgon. Riktigt sugen!
-Jocke

Skicka brev till oss!

Min träning imorse som var tänkt att vara en lugn träning blev motsatsen. En del spelare kom sent och detta resulterade då i att vi fick springa hela träningen. Toppen - ljumsken som blivit mycket bättre blev genast mycket sämre. Kollektiv bestraffning, you gotta love it.
Jag är ensam hela helgen eftersom Linn i Alabama för matcher. Helgen blir väldigt lugn eftersom att vi har träning imorgon Lördag klockan 7.00 på morgonen, samt match på Söndag.
Jag åkte förbi Post Office idag och plockade upp våra nycklar till brevlådan. I brevlådan väntade mitt körkort på mig. Jag har även, som ni kan se, uppdaterat vår adress i boxen till höger. Så nu är det fritt fram att skicka saker till oss. Förslagsvis godis och såser (grädd-, brun-, och beasås på pulver), men brev är också ok.
Idag var det "derby" i Amerikansk fotboll mellan de två High School's (gymnasie) här i Thomasville. Jag hade tänkt fara och titta men blev för lat. Tydligen ska det vara sjukt mycket publik på just dessa matcherna. Någonstans mellan 5-8000 har jag hört. Tänk er, det är få proffsevenemang i Sverige som har över 8000 på sina matcher (och då är Thomasville en liten stad också). Bägge lagen håller en hög klass i Nationen. Det märks att staden brinner för detta. När jag körde i stan såg jag flera bilar med flaggor osv.
Linns lag spelar just nu. Jag har försökt få fram något resultat, men utan framgång. Detta är iaf senaste livstecknet från henne:
..Och den här arenan spelar dom på.
Nu blir det i säng med en klocka ställd på 5.30. ZzzZzzZ
-Jocke
 

Hello Alabama

Imorgon bär det av mot Alabama. Två matcher i helgen, och förhoppningsvis poäng.
Idag på träningen fick jag veta att jag blivit vald som lagkapten här i Thomas Universitys damlag. I USA kör dem med flera lagkaptener (två/tre) motför i Sverige där det vanligtvis är en. Superkul, spännande och lite läskigt!

Önska mig lycka till, puss på er!
-Linn

TU vs William Carey University

De senaste två dagarna har värmen verkligen tagit på mig. Nästan varje eftermiddag har det åskat här, men förmiddagarna har bjudit på sol och värme. Det är underbart när man inte tränar i det! Idag fick vi sovmorgon, en lektion, sen drog vi vidare på treatment. Mitt lag hann träna idag, men Joakims träning blev inställd eftersom åsklarmet gick.
Ska faktiskt göra detta inlägg väldigt kort eftersom jag ska upp om några timmar och gymma.
Detta fick jag göra idag på treatment. Fodralet fylls med luft och bildar ett tryck mot benet. Detta ska då trycka ut svullnader och andra små knutar osv i ben/fot. Är inte skadad eller någonting utan jag sa att jag kände mig lite trött i benen och fick då pröva på detta.Fick även ismassage för mina benhinnor. Älskar att man blir erbjuden sånhär lyx varje dag!
Detta är planeringen inför helgens seriepremiär! Både Fredag och Lördag ska vi spela i Alabama. Laget vi möter på fredag är rankade top 15 i landet! Det ska bli superkul! Allting känns så proffsigt. 
Godnatt!
-Linn 

Plättar

Fick ett mail idag om att jag och Linn fått 100 euro i respengar med Delta Airlines! Anledningen var att på flygresan hit fungerade inte TVn i stolen framför mig som den skulle. Jag var inte den enda, så dom ropade i högtalarna att man skulle skriva till deras kundservice. Så jag såg min chans och knapprade ihop ett mail om hur "missnöjd" jag hade blivit osv (jag nämde dock aldrig att jag hade alla filmer jag behövde på min iPad). Hur som helst så fick vi 50 Euro i resepengar var eftersom vi var bokade på samma biljett. Värt att näma är att Linns TV inte krånglade något alls! Men man tackar och tar emot!
På tal om resor så längtar jag så otroligt mycket tills Mamma, Pappa, Tim, Petter, och Mattias kommer på besök över Jul. En Florida tripp väntas. Inte nog med det, med största sannolikhet kommer ett stor gäng av underbara vänner hit över Spring Break (Mars). Ett tag kvar, men jag ler när jag tänker tanken av bägge besöken.
Jag stod för maten idag. Plättar! Usch så gott det är. Som ni ser så blev det en del. När jag hade gjort en stor smet redan, tänkte jag att det är lika bra att använda upp resten av mjölken. Så nu har vi plättar i kylskåpet för resten av veckan(/månaden)..
-Jocke
 

Humidity

Vädret är grymt lurigt här just nu. Idag på träningen var det så varmt att jag på riktigt trodde att jag skulle kollapsa. Linn kände samma sak på sin träning och var faktiskt tvungen att hoppa av i slutet pga för hög puls.
Nu mot kvällen har vädret slagit om till blixtrar och dunder.
Två vackra flaggor pryder väggarna!
En posebild påväg mot en fantastiskt god Sundae glass på Burger King!
Ikväll har vi har hunnit med lite läxa och ett timmes långt samtal med Kaatari.
Imorgon väntar en tuff dag för oss båda. 3 Lektioner, 1 fotbollspass, 1 gympass och lite läxa.

#7

I fredags efter träningen missade vi att ta in en boll som senare återfanns av killarnas assisterande coach. Detta får inte hända eftersom våran tränare har märkt upp alla våra bollar från nr 1-24. Tappas en boll bort kommer vi att få springa så många såkallades "120" (uttalas: one twenties) som står på bollen. Om bollen är borta under två träningar kommer vi få springa det dubbla nummret osv, tills bollen återfunnits eller ersatts. I detta fall hade vi tappat bort boll nr 22. Det innbar att vi skulle springa över en full plan, kortsida till kortsida, på 19 sekunder. Sedan hinna tillbaka till den kortsida man startade på, inom 41 sekunder. Alltså en "120" tar en minut. Låter inte så farligt men vi skulle springa 22 st. Och för att slänga lite extra salt på såren så räknades inte intervallen ifall någon i laget inte hann in på 19 sekunder eller hann tillbaka under minuten... så jag vill egentligen inte veta hur många vi sprang. Några tjejer grät av uttmattning, själv klarade jag och många andra alla sprinter utan större problem. 
Jag har även fått mig ett nytt nummer, nr 7! Och fått mig en plats i omklädningsrummet som ni kan se på bilden nedanför. 
Puss på er !!
- Linn

Thunder

Det var jobbigt att kliva upp halv 7 imorse för att sticka till skolan och få ström i ljumsken. Det var spö i backen när jag körde till campus, så jag hade vissa aningar om att morgonträningen skulle bli flyttad till gymmet. Eftersom jag ändå inte skulle få träna så var det skönt när Coach gav oss ledigt från morgonträningen eftersom han tyckte våra kroppar behövde det. Ljumsken känns mycket bättre än igår och jag kunde delta på andra passet som avbröts av ett åsklarm. När detta larm går är det bara att springa av planen och ta skydd (pga försäkringsgrejer om man skulle bli träffad). Detta resulterade även i att Linns match blev inställd precis innan uppvärmningen. Linn berättade att när dom suttit i omklädningsrummet hade det skakat rejält i väggarna av åskan.
Det regnade EXTREMT mycket idag.
På tal om något helt annat så måste jag nämna en sak.. Det senaste läsåret 2012-13 hade mitt fotbollslag bäst betyg i hela USA bland alla herrfotbollslag inom NAIA.
NAIA är divisionen våran skola ligger i. Det finns 199 skolor med men's soccer inom NAIA. Dock som ni säkert kan räkna ut är inte en skola som Harvard med i NAIA. NAIA består generellt av mindre och privata skolor med allt från 1000-10000 studenter. Men lite coolt var det ändå.
Jag och Linn fick varsitt sånt här på posten efter förra terminen.
Betyg är något våran coach tar stenhårt på. A och B är dom enda betygen som godtas hos honom. Om man inte uppnår detta så får man fysiska straff och avdrag på sitt stipendium.
 Vill också bara meddela att jag försvarade den svenska flaggan i bordtennis idag! Jag som vanligtvis är en usel racketspelare formtoppade mot England, Amerika och Gabon.
-Jocke

Internet

Nu har vi äntligen fått Internet till lägenheten. Skönt att börja kunna kommunicera med alla er där hemma. I och med detta återupptar vi den regelbundna uppdatering här.
Det har varit fullt upp här så jag vet inte riktigt var jag ska börja. Det är preseason för både mig och Linn just nu. Minst en träning per dag, men väldigt ofta två per dag. Båda lagen har dessutom blivit serverade lunch och middag i en vecka. Allt är så proffsigt. Efter varje träning under preseason är det obligatoriskt att bada isbad i minst 10 minuter (I syfte att återhämta musklerna). Det är som tidigare nämt heltidsanställda coacher för alla olika lag på skolan. Varje lag har även en heltidsanställd sjukgymast som är med på träningarna och som man kan gå till innan eller efter för behandling. Inte nog med det, skolan har även 2 idrottspsykologer och 2 styrketränare på heltid. Det satsas lite mer pengar på idrott i detta land. Det gillas!
Linn har match imorgon mot ett U-14 pojklag. Samma lag som dom mötte förra helgen, men Linn kunde inte spela då pga papperstrul av NAIA. En sak som inte gillas med detta land. Men imorgon är hon i alla fall ready to go.
För mig själv har det gått bra på träningar och tester så här långt. Dock sitter jag tyvärr med en stor ispåse på min ljumske just nu. Lite surt med tanke på att vi har match på söndag. Jag var tyvärr tvungen att stå över dagens andra pass pga denna ljumske. Jag får se hur det känns imorgon efter lite ström.
I Onsdags började skolan här. Det kommer förhoppningsvis bli en tuff men lärorik termin. Vi läser 18 credits denna semester, vilket generellt är max för en heltidsstudent.
Kurserna vi tar denna termin är: Principles of Financial Accounting, Principles of Macroeconomics, Microcomputer Applications, Composition II, United States History and Government, Introduction to Statistics.
Kvällen spenderades i Terrys poolhouse där man fick uppleva ett riktig Sweet 16 Party. Och svar ja, hon fick en bil. En splitterny KIA som skulle ha klassats som en väldigt fin familjebil i Sverige.
Har inga färska bilder att bjuda på just nu men det kommer!
-Jocke

Jag lever

Hallå där, länge sen sist.
Orsaken till att jag varit väldigt inaktiv på bloggen denna vecka är för att vi har tränat två ggr per dag, en morgonträning och en eftermiddagsträning, och även blivit bjudna på både lunch och middag av olika kyrkor/organisationer. Så det har varit ganska fullt upp men helt sjukt roligt!
Träningarna har gått ganska bra, kämpar på med min fina mask (nässkydd) i värmen. Jag viste ju innan jag kom hit att det skulle vara varmt, och det har det verkligen varit också. Men det är ju underbart att kunna träna i shorts och t-shirt ända in i december!!
Hur som helst, allting är bra med oss och vi ska höra av oss oftare så fort vi får internet som blir installerat på fredag. Just nu sitter vi utanför campus för Wifi. 
Skolan börjar på onsdag, det blir spännande eftersom vi har många businessklasser denna termin.
Hoppas alla där hemma mår bra, vi saknar er! 
Ps. Grattis Tapio på födelsedagen, skickar en kram till dig! Ds.
- Linn

Driver's License

Imorse stack jag till DDS i hopp om att skaffa mig ett amerikanskt körkort. Efter att ha väntat lite drygt en timme fick jag skriva teoriprovet. 40 frågor, max 10 fel. Har man klarat det svenska teoriprovet så klarar man det amerikanska, busenkelt. Jag fixade det med god marginal. Tyvärr så var uppkörningarna fullbokade hela dagen. Jag valde iaf att stanna kvar och vänta som en walk-on. Turligt nog fick dom en lucka så jag fick köra upp. Här kör man upp i sin egna bil. Uppkörningskvinnan var så stor att hon knappt höll på att få plats i passagerarsätet i vår bil. Uppkörningen tog cirka 20 min, och var även den mycket enklare än den svenska. You passed, var orden jag fick höra när jag klev ur bilen. Skönt.
Mitt provosoriska körkort. Att dom låter mig ha den där bilden är en stor fråga. Jag ser både hög och konstig ut. Fast iof kanske det var dom som var höga eftersom dom stavade Leif lite konstigt.
Jag skulle även vilja passa på att hylla mig själv för en sak: Två körkort, ett svenskt och ett Amerikanskt - Total utgift för allt=20 dollar. Kanske borde jag bli affärsman?
Imorgon har vi första mötet med laget. Ser fram emot det!
-Jocke
 

AC

Idag löste vi försäkringen. I och med det blev även den första riktiga premiärturen av. Bilen går riktigt fint. Som tur är funkar AC:n väldigt bra. Kan inte annat än hålla med det Terry sa till mig då vi flyttade möblerna: "En bil här utan AC är inte värd ett enda öre".
Jag skaffade ett nytt Amerikanskt nummer idag. 229 200 7101. Inkluderat i min deal var gratis SMS till Sverige. Woho. Vi åkte även ner och fixade elen och internet. Tyvärr så får vi inte internet i läggan förens nästa vecka på Fredag. Arrghh...
Linn är just nu på middag med laget. De får mat gratis hela veckan, middag och lunch. Idag hade dom endast vattengympa på morgonen, annars är det två pass om dagen.
Jag gav mig ut på en ganska hård löprunda igår i 30+ grader. Det kändes.
Imorgon tänkte jag sticka och höra om Amerikanskt körkort. Vi måste skaffa det innan nästa månad för att få en mycket billigare försäkring. Det bör inte vara några större problem.
Nu ska jag börja bege mig hem (sitter för tillfället i bilen på campus och snyltar internet).
Ha det bra alla.
-Jocke

Bilägare

Pontiac Grand AM -02
Vi har inte hunnit köra den själva ännu, annat än en liten testkörning igår, pga försäkring. Det är lite för mycket saker som behöver fixas just nu. Att inte kunna köra bilen och ej ha tillgång till internet är två stora handikapp när saker behövs fixas i en stad som Thomasville. Förhoppningsvis löser vi försäkringen inom de närmsta dagarna!
-Jocke

Stateside

Tillbaka i USA! Resan gick smärtfritt. När vi skulle hoppa på USA-flyget till Atlanta så frågade dom i högtalarna om någon kunde tänka sig stå över just den flighten i utbyte mot 800 euro + ombokning av en ny resa så fort som möjligt. Om de inte vore för att vi hade skjuss väntades i Tallahassee hade jag inte tvekat en sekund (Visserligen tror jag det hade blivit konkurrens av många andra som inte tvekade).
När vi klev av flyget i Tallahasse, Florida möttes vi av extrem värme. Vi båda fick oss en tankeställare om hur detta ska gå att träna/spela i. Som en bastu bokstavligt talat. Imorgon såg jag att det skulle vara 36 grader här i Thomasville.
Linn hoppar direkt in i hetluften och börjar träna imorgonbitti med laget. Jag har semester fram till Lördag. Imorgon blir det dock full fart med att skaffa läggan, hämta möblerna, och ett eventuellt bilköp. Den som lever får se.
-Jocke
 

Arlanda

Det är ganska precis ett år sedan vi befann oss här på Rest and Fly. Då påväg mot Kalifornien och Santa Barbara. Nu om några timmar lyfter vi återigen mot USA. Förutsatt att allt går som det ska så landar vi i Tallahassee klockan 18.31 lokal tid (00.31 swetid). Där får vi sedan skjuss av min coach till Thomasville!
 Det var som alltid jobbigt att ta farväl av vänner och familj. Jag brukar tänka ibland vilken idiot jag är som åker iväg från alla som verkligen betyder något. Samtidigt ger det ganska bra perspektiv som får mig att inse hur stolt och nöjd jag ska vara över att jag har de människorna som jag har runt omrking mig - mina underbara boys, vänner, släkt, och framförallt min familj.
 Sommaren har varit kanon, men gått på tok för snabbt. Så många roliga stunder.. Spanienresan, boysen, samkvämen, FIFA kvällarna, festligheterna..
 I och med att vi nu flyttar tillbaka så är det läge att ta upp bloggandet. Det lär dock vara lite dåligt uppdatering de närmsta dagarna pga. att det är en hel del saker som ska fixas och att vi inte har något internet. Så håll ut!
Hoppas föresten ni gillar den nya designen! Måste nämna att jag är mästerfotografen som knäppt omslagsbilden!
 -Jocke

Om oss

Lämnade trygga lilla Piteå i Augusti -12 för att flytta till USA och plugga på College (Universitet). Vi pluggade en termin i Santa Barbara, Kalifornien. VT-13 hade vi lyckan att bli tilldelade varsitt fotbollstipendium. Så vi flyttade till Thomasville, GA, för att studera och spela fotboll vid Thomas University. Vi dokumenterar våra händelser och upplevelser med hjälp av denna blogg. Roligt att du läser/följer!

Lokal Tid

Lokalt Väder

Find more about Weather in Thomasville, Georgia, United States Of America
Weather Forecast

Adress

2025 E. Pinetree Blvd. Apt #1E
Thomasville, GA, 31792
USA