Roses

Fick en överraskning idag av Jocke, dessa underbara. Han e ju bara bäst
-Linn
 

Nighthawks Basketball

Idag var det första hemmamatchen någonsin för Thomas University's basketlag! Slutrestultatet blev 82-71, som innebar att första segern var bärgad. Det var GRYM stämning i våran lilla baskethall som tar 700 pers. Det kommer att bli riktigt roligt att följa laget den här säsongen. Jag hoppas verkligen att dom håller mot lagen i serien, då det antagligen inte är så lätt de första säsonge(rna)n. Det verkade dock finnas talang i laget, och framförallt en kille var ruskigt bra!
Presidenten för vår skola.
Två filmer:
-Jocke

Cinema

Ikväll såg vi Captain Phillips på bio. Riktigt bra film! Såg att den går på bio3an just nu, så jag rekommenderar er starkt att se den! Något som är underbart med landet där filmerna skapas är att det finns ett sånt stort utbud av filmer på bio. Samt att det kommer nya filmer (som håller klass) varje vecka. Till skillnad från Bio3an där filmerna går typ 2 månader.
Trailer till filmen:
-Jocke
 
 

Chock

Idag när jag klev upp så var det en aning kallt i lägenheten. Det värsta jag vet är att frysa när jag är trött, så jag tänkte starta värmen på air-conditionen. Jag fick mig ett rejält uppvaknande när två brandvarnare i lägenheten gick igång nästan direkt, plus att det stank väldigt mycket bränt. Lite panikartat sprang jag runt i lägenheten och kollade om det fanns något tecken på brand. Turen var med denna gång! Jag läste och hörde att det var ganska vanligt att det blir så när värmen inte varit igång på länge. Dock blir det inte att ta några risker, landlorden får ta att komma och titta över det!
Vidare till nästa och lite mer positiva överaskning. Idag på Engelska klassen fick vi veta betyg på våran senaste uppsats. Jag kunde inte tro min öron när professorn visade att jag fått 98% av 100. Ett tecken på utveckling i skrivandet inom Engelska. Detta är min 3e skrivkurs, och innan denna kurs hade jag aldrig fått ett A på en Essay (90%).
Och inte nog med det, Linn fick exakt detsamma. Extra roligt är att det inte är vilken lärare som helst. Hon är faktiskt poet och har släppt flera böcker, samt att hon skriver för flera kända tidningar/magasin här i USA.
-Jocke

Big Double V

Min match idag slutade med en riktigt tung vinst mot Middle Georgia! Samma College som vi  tidigare förlorade mot.
Tiden går riktigt fort. I alla fall om man tittar framåt, snart November! Annat är det om man tittar bakåt. Det känns som en evighet sedan jag och gubbarna åt på Pentryt en sista gång innan jag for. Saknar dom bästa vännerna där hemma varje dag, och jag kan knappt vänta på att det ska bli Mars! En hel veckas reunion! För att inte glömma familljen.. Jag vet inte hur jag ska orka vänta till dom kommer.. Inser att det är exakt 2 månader idag tills dom befinner sig här i U.S! Problemet med mig är att när jag vill ha saker så är det N-U. Jag väntar ju på något gott, men jag tycker att jag väntat på tok för länge nu!
Skolans basketlag har sin första hemmamatch på söndag. Ska bli grymt roligt att se! Speciellt eftersom att detta är första säsongen någonsin skolan har basket. Hoppas dom är grymma på en gång! Av att dömma på hur dom ser ut fysiskt så ser det lovande ut. Vissa är riktiga monster.
Min dator eller blogg.se vill inte att jag ska ladda upp någon bild idag, så tyvärr!
Ha de gött!
-Jocke

Pappi

Helgens matcher blev bokstavligt talat en enkel match. Vi vann första med 6-1 och den andra med 9-0. Finns inte så mycket mer att säga. Jag spelade ingenting eftersom foten fortfarande är jobbig med mig. I helgen spelar vi sista seriematchen innan slutspelet börjar. Vi spelar mot skolan som är rankade nr.1, jag hoppas att jag kan spela!
Idag har jag haft ledigt från träning, men jocke har tränat. Eftermiddagen bestod av ett långt skype-samtal med min kära far. Saknar dig pappa!
Jocke har gått och blivit PS3 beroende och har beslutsångest över ifall han ska spela GTA, FIFA eller FM. Måste dock försvara honom med att det nya GTA är riktgt roligt, och det kommer från en som aldirg varit ett fan av tv eller data spel.
Nu är det sängen som gäller,
Linn                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Släktträff

Var på lilla julafton hos Farmor och Farfar idag med en del av släkten. Eftersom att jag med familj minus Jens inte kommer fira jul hemma i år så passade dom på att ha det nu! Väl tidigt kanske! Mitt julbord bestod i alla fall av en Big Mac meny. Det funkade alldeles utmärkt!
Lill-Theo håller på att bli stor. Tillräckligt stor för att säga Jocke, dessvärre inte stor nog för att förstå att även om suget ropar går det inte att ta mina strips genom telefonskärmen.
Jag försökte få honom att bjuda tillbaka med glass. Men den ville han inte gå på.. Tur för ägaren av telefonen.
Farmor och Farfar!
<3
Sist och minst(fysiskt), fick jag träffa min nytillkomna kusin som jag för tillfället tycker liknar mer en utomjording än människa. Men ack så fin!
Vilken sport Lilla Axel än börjar hålla på med lär innebära att han blir en jobbig spelare för moståndarna att möta eftersom att han redan börjat "gå" mycket Axel-mot-Axel.
Det har blivit en hel del GTA lirande idag. Äckligt roligt spel.
-Jocke

Orange

Ser att ni fått snö hemma. Kyla är faktiskt inget jag saknar. Speciellt inte nu när graderna börjat bli något mer normala. Jag kan inte minnas senast det regnade eller var dåligt väder här (typ). I min bok är det perfekt väder här just nu, 25-30+ sol på dagarna och runt 18-22+ på kvällarna. Bör tilläggas att jag menar perfekt väder att leva i. Alltså inte att träna i!
Vinst igår med 6-0! Var inte alls nöjd med min egna insats trots detta..
En dag full av lektioner och träning. Linn är för tillfället i Lakeland, Florida, där de lirat match. Vinst 6-1. Tyvärr, som tidigare nämnt, kunde hon inte lira pga foten. Synd att dom är så få i sitt lag och att hon är lagkapten, eftersom att hon var tvungen att följa med i allafall :( Dom blir borta till Lördag. Om jag inte missminner mig är detta deras två sista matcher innan slutspel i Conferencen.
Var på ett extra-credit event ikväll på Campus. Det var för vår Engelska klass där skolan fixat hit två riktiga poeter som läste upp sina dikter. Jag kan då i allafall säga att dikter å sånt skit är inget för mig!
Måste bara avsluta med att visa färgen på Fantan här. Bilden är orginal. Den ska väll vara gul?!
Fredag imorgon innebär Gym och fotbollsträning. På gympasset ska vi maxa i benböj!
-Jocke

Game

Jag satt uppe till klockan tre igår natt för att göra klart min uppsats i Engelska. Detta resulterade självklart i att jag har varit en zombie idag som är den jobbigaste dagen, bestående av 3 lektioner, fotbollsträning, och gym. Väl när jag ska lämna in uppsatsen säger läraren att med tanke på att vi ligger så bra till schemamässigt i klassen så har hon bestämt sig för att förlänga deadlinen till nästa lektion. Arrrgghh. Du kunde inte skickat ut ett mail om detta igårkväll kanske? Aja, om man ska se det positiva så får jag en chans lämna in det till en tutor för hjälp med grammatiken.
Linn ska till doktorn imorgon och kolla upp foten. Det verkar som att det är något som inte står riktigt rätt till. Håller tummarna att hon ska kunna spela mer innan säsongen är slut!
Imorgon har jag hemmamatch. Ser fram emot detta. Fast för och främst ser jag fram emot en sovmorgon till klockan 10:30!
Så här ser det ut när vi badar isbad/bubbelpool. 
Tittade igenom lite gamla bilder så därför avlustar jag med lite idolbilder från min debut här på TU i Mars förra året.
-Jocke

100/100

Hade väldigt svårt att sova inatt pga foten. Som Joakim sa så gjorde jag någon konstig vändning på matchen och gjorde illa foten. Idag var jag hos sjukgymnasten och de tror att benet som är kopplat med min stortå är ur led. På onsdag ska jag dock till läkaren och hoppas att det är något annat mindre farligt. Men foten är iaf svullen och blå... Tråkigt eftersom vi bara har några matcher kvar denna säsong och vill ju spela alla!!
Idag skrev vi prov! Det gick bra för oss båda, men speciellt för Joakim! Han spikade provet 100/100. Riktigt bra gjort, stolt över min pojke!
-Linn

L

Linns lag förlorade idag sin första match i Conferencen. Som jag nämnde tidigare så mötte dom Northwood som är en väldigt bra lag. Speakern hade en tung dag på jobbet när han skulle presentera Northwoods lineup eftersom den nästan bara som bestod av svenska namn. Haha. En stor del av killarna i mitt lag berättade för mig att dom nu har bestämt sig för att resa till Sverige efter ha sett alla svenska flickorna idag. Håller vi högst klass i världen när det kommer till utseende på tjejer?
Det måste vara det mest svensk representerade collegelaget i USA. Jag tycker synd om alla utlänningar i det laget med tanke på att jag hörde mer svenska från planen än engelska. Jag vet själv hur irriterad jag blir när någon halv-mexare/colombian snackar spanska på planen även fast dom inte snackar med mig. Utan att tänka språket och de blonda håren så kunde man se att många spelare i Northwood var från Sverige - Jämna spelare som är riktigt duktiga taktiskt i form av press och positionsspel osv.. samt väldigt mogna i sitt spel som antagligen kommer från seniorfotboll (tjuvknep åsånt), men kanske viktigaste av allt, snacket. Alla dessa ingridienser skulle jag vilja påstå att många amerikaner saknar när det kommer till fotboll. Dock så kompenserar många upp det väldigt bra i form fysik, teknik, och vinnarskalle. Matchen slutade 1-3. Släkten är värst. Linn och gänget hade inte särskillt mycket att komma med. Hon blev tyvärr skadad tidigt in på matchen varav hon först trodde hon brytit tån. Hon kunde dock spela hela andra halvlek, fast nu hoppar hon omkring med en pjäxa.
Linn drog ut i Tallahasse med hela laget. Ni hör hur seriös hon är. En söndag.. Dagen innan en stor midterm... Med ond tå.. Tur att en annan är seriös i alla fall och sitter och pluggar accounting! Anledningen till att dom gick ut idag är för att det var senior-day idag för tjejerna, vilket innebär att man tackar av alla seniors i laget.
Midterm imorgon som sagt.. Avslutar detta ointressanta inlägg med ett citat från låten Reckless Abandon -- "Not sure if I fail or pass".
-Jocke

GTA och matcher

Anledningen till dålig uppdatering är för min del att jag köpt detta (tack mamma och pappa för att ni valde att köpa lite aktier i detta):
Min match i Onsdags slutade 1-1. Vi hade ledning väldigt länge men dom kvitterade i slutet. Riktigt tråkigt. Jag lirade högerback nästan hela matchen.
Linns match idag slutade med övertygande 4-0. Laget dom mötte var inget att hänga i julgranen och det borde blivit mer! På söndag ställs dom dock på rejält på prov då dom möter Northwood som är rankade 5a i nationen. Värt att tillägga är att det är ett väldigt svenskbetonat-lag. Ska bli kul att se!
Linns lag visade sitt stöd gentemot bröstcancer inför dagens match.
Avslutningsvis grattis till Oskar på 20 år dagen. En dag som denna man önskade att man kunde delta på festligheter med sina vänner.
-Jocke

#top24

Idag fick vi veta att vi har blivit rankade som den 24:e bästa skolan i damfotboll bland NAIA skolor i hela USA. Fortsätter det att gå bra kan vi klättra i tabellen. Det är första gången sen 2004 tjej-fotbollslaget på Thomas blivit rankade i top 25. Väljer att inte se detta som en tillfällighet ;) haha. Skämt å sido. Sjukt kul iaf men vi har fortfarade en lååång bit kvar innan Coach Julie är nöjd med säsongen!
Ikväll har jag och Joakim sett sista av de nya Wallander filmerna, sevärda. Imorgon sticker Joakim på bortamatch i Alabama över dagen. Önska honom lycka till. Puss och Kram
-Linn

Fall Break

Hejsan hejsan! 
Igår kom jag hem efter en helg med fotboll. Första matchen vann vi med 2-0. Laget vi spelade mot var inte så duktiga fotbollsmässigt men stora som djur och spelade hårt och fult. Stämningen på och av plan blev riktigt obehaglig i slutet av matchen när en lite förfriskad supporter skrek ut kommentarer till både domare, spelade och till våran tränare. Det hettade även till när jag blev nerdragen i backen efter avblåsning samt nedsparkad i situationen innan. Det resulterade dock i två gula kort. Hur som helst, en sån grisig match som är skön att vinna.
Andra matchen viste vi skulle bli tuffare, eftersom laget vi mötte är rankade mycket bättre. Skolan vi mötte heter SCAD. Det blev en riktigt rysare faktiskt. Vi ledde länge med 1-0, men när det var ca tio minuter kvar på klockan låg vi under med 2-1.. I slutminuterna lyckades vi dock få in ett mål, en riktig fullträff av våran ytterback, och matchen gick till förlängning. två 10 minuters halvlekar, golden goal. I 14 minuten kom vårat mål!! SJUKT NICE! alltså vinst med 3-2. Tror vi alla skrek oss hesa. Bussresan hem blev inte jobbig alls efter en sån vinst. Även att laget fick ge igen eftersom det var SCAD som avslutade slutspelet och säsongen for TU förra året.
Idag började Fall Break vilket betyder ledigt i en vecka från skolan. Vi firade genom en morgon utan väckarklocka, lunch på go restaurang samt en mjukglass och en Wallanderfilm.
Score-board 
Godnatti
-Linn

NHL

Idag bokade jag biljetter till NHL. Florida Panthers vs. Detroit Red Wings, den 28e December, 20 minuter utanför Miami. Förhoppningsvis får vi se en grym match. Blir en ny upplevelse för familjen som förmodligen tycker att Coop Arena är stor (6,300 pers) kontra BB&T Center (19,250 pers). Förhoppningsvis är det en hel del tillresta och galna Kanadensare på plats, som vi alla vet är värst när det gäller hockey. De ska bli grymt häftigt att se Zäta och svenskgänget live!
Linn kommer hem imorgon efter sin match. Dom möter ett bra lag som är stor rival till våran skola. Tror tyvärr inte att matchen sänds live.
-Jocke

FSU

Vill börja med att påpeka att det är jag som har tagit omslagsbilden! Det är från de underbart vackra bergen i Santa Barbara. Att äga ett av husen där uppe skulle vara bättre än en bra dröm. Jag vet inte varför men bergen runt SB är något jag aldrig kunde/kan få nog av att titta på. Jag kommer aldrig att glömma chocken jag fick första morgonen jag och Linn klev ut från vandrarhemmet och såg dessa massiva och vackra berg.
Idag efter min träning fick jag välja mellan McDonalds eller att betala för att se Linns match. Det blev de sistnämnda. Tyvärr somnade jag i första halvlek för att jag var så trött. Dom vann med stabila 2-0 mot ett lag som inte hade mycket att komma med. En stabil insats från Linn! Kommentatorn väckte upp mig från mitt slumrande när han sa något i stil med "Lynn ViCKluand talks to the ref after every situation.. She's a very nice player... She transfered from Santa Barbara City College to Thomas..".
Träning imorgon klockan 8.00 (lördag). Efter det får vi se vad som händer. FSU möter Maryland imorgon i Amerikansk fotboll. Några från laget skulle kanske dit, så får se om jag kanske hakar med. FSU är för närvarande rankade 8a i hela landet i den bästa divisionen i college. Folket i Tallahassee brinner för FSU. Jag har nämt det tidigare och jag nämner det igen, hur sjukt är det inte att skolarenan som ligger på campus tar 80 000+? Värt att tillägga är att merpartern av skolorna i högsta divisionen har liknande arenor (större och mindre).
-Jocke

Midterm

Imorgon är det dax för terminens första Midterm, i Statistics. Klassen har hittills gått över förväntan, och det känns som vi har kontroll på läget. Vi är inne i perioden av midterms just nu. Som tur är har vi inte våran midterm i Accounting förens efter lovet som börjar nu på måndag. Där kommer det att krävas lite mer plugg.
Linn bjöd på magiska biffar + hemmagjort potatismos. Inte nog med det, vi köpte importerad Felix lingonsylt idag från en naturaffär här i Thomasville. MMMM säger jag bara. Farmor får nästan ta sig en lektion av Linn när vi kommer hem.
Annars är allt bra med oss. Vädret har blivit behagligare med stabila 30 grader på dagarna, och runt 20 grader om kvällarna/nätterna. Självklart är detta inte behagligt att träna i, men samtidigt har man vant sig hyfsat.
-Jocke

#plugga

Efter en riktigt rolig och lyckad helg/vecka med 3 matcher och tre vinster är kroppen helt slut. Vi fick ledigt idag från träning, vilket resulterade i en lång pn efter lektion. Imorgon börjar vi dock om med morgongym sedan en lättare eftermiddagsträning. Tror vi även ska se lite klipp från helgens matcher.
Nästa vecka har vi lov från skolan, ska bli grymt skönt. Vi jobbar på med läxor som ska in före lovet och vi börjar se slutet på tunneln. Kvällen har bestått av plugg så vi belönade oss med en milkshake.
På torsdag drar jag på bortamatch, och blir borta tills på söndag! Två matcher, förhoppningsvis visas någon live. Återkommer med det.
ni kanske ser på mig hur kul jag tyckte de var att spela i helgen. Vädret var liiiite mer behagligt, matcherna gick bra och killarnas hejarklack gjorde stämningen 1000 ggr bättre!
Avslutar detta inlägg med en bild på världens bästa pojkvän. Min bättre hälft. Älskar dig Joakim
-Linn

Om oss

Lämnade trygga lilla Piteå i Augusti -12 för att flytta till USA och plugga på College (Universitet). Vi pluggade en termin i Santa Barbara, Kalifornien. VT-13 hade vi lyckan att bli tilldelade varsitt fotbollstipendium. Så vi flyttade till Thomasville, GA, för att studera och spela fotboll vid Thomas University. Vi dokumenterar våra händelser och upplevelser med hjälp av denna blogg. Roligt att du läser/följer!

Lokal Tid

Lokalt Väder

Find more about Weather in Thomasville, Georgia, United States Of America
Weather Forecast

Adress

2025 E. Pinetree Blvd. Apt #1E
Thomasville, GA, 31792
USA