Thanksgiving

Även om Thanksgiving inte är särskillt stort för mig så kan jag väll passa på att tacka min underbara familj, släkt och mina underbara vänner för att dom finns i mitt liv!
Gårdagen var riktigt bra. Vi stack till Katie's föräldrars hus runt halv 2 och kom hem vid 8 på kvällen. Det bjöds på riktigt god mat i form av kalkon (naturligtvis), pulled pork, mashed potatoes, corn-stew, sweets + en massa mer. Eftersom att jag inte är särskillt exotisk så får jag väll erkänna att jag bara åt de tre första sakerna. Efter maten var det ju naturligtvis dax för de obligatoriska efterrätterna. Där vill jag lyfta fram bananpuddingen som Katie's syrra bakar.. Helt magisk. Annars tog vid det lugnt framför en brasa (det var hyfsat nära 0 gradigt igår), och lirade även lite corn-ball. Corn-hole är deras svar på kubb. Inte för att det är särskillt likt kubb, men dock samma funktion - man lirar det när man har folk över på middag eller så.
Vid midnatt rullade vi mot Tallahassee för att shoppa lite. Oväntat nog var det hyfsat lite folk på mall trots att det var Black Friday. Förra året i Palm Desert var det kaos trots att dom inte slog upp dörrarna förens 3 på natten. Vi fick dock höra att mall:et hade öppnat redan klockan 8 på kvällen, så förhoppningsvis var det mycket folk då. Mot alla odds gick Linn hem tomhänt, medans jag lyckades klippa 5 plagg från Hollister och American Eagle för 900 kr. Det får ses lite som ett kap eftersom att dom hade 50% på hela butiken. Jag vågar dock inte ens tänka vad jag hade fått betala för dessa kläder i Schweden.
-Jocke

Last day of Regular Classes

Som rubriken lyder så var idag våran sista dag med vanliga lektioner. Nu är vi lediga fram till måndag då Finals week börjar (slutprov i alla kurser). Så riktigt lediga kommer vi ju inte att vara, men det är i alla fall skönt att slippa ha någon lektion/träning inför denna vecka.
Nu på torsdag är det dags för Thanksgiving. Högtiden som får hela USA att stängas av för en stund. Tätt följt av Black Friday som innebär att affärerna öppnar upp portarna vid midnatt med galna reor! Black Friday innebär samtidigt att folk förvandlas till hyenor och dödsfall/mord förekommer vanligare än vad man tror i och med detta. Hittade denna sida med ett google-sök för er som skulle vilja fördjupa er i ämnet (Ranking 1-15 värsta skadorna/dödsfall under Black Friday genom åren): http://www.ranker.com/list/13-most-brutal-black-friday-injuries-and-deaths/john-barryman?format=SLIDESHOW&page=1
Detta är ju lite av ett helvete, men något man ändå måste gå på. Tyvärr så tror jag unge herr Kaataris favoritreplik "Snålheten bedrar visheten" aldrig kommit till bättre nytta. Vi har planerat att åka till Tallahassee på mall och kolla runt. Elektronik är framförallt snuskigt billigt under denna dag.
Vi är bjuda på Thanksgiving middag med våra adoptive-parents Katie och Roger, varav vi ska äta och vara hos Katie's mor och far. Alla där är riktigt trevliga, så det blir roligt. Det är verkligen ett typiskt amerikanskt hem. Är det något som inte snålas på vid Thanksgiving så är det maten..
Trogna läsare kanske minns att vi spenderade förra årets Thanksgiving i Palm Desert som ligger i Coachella öknen i Kalifornien, hos familjen Baez. Det är ett underbart minne, och det var så fint där! En plats som utan tvekan kommer att besökas i framtiden. Lite bilder från ifjol: http://jockelinnusa.blogg.se/2012/november/familjen-baez.html
Och jag snickrade ju faktiskt ihop en liten film: 
Någon film blir det nog dock inte i år, men förhoppningsvis någon bild!
Med idag räknat är det endast 28 dagar kvar till familjen (-Jens) + Mattias befinner sig i Jacksonville för att göra en förmodligen helt fantastiskt resa. Håller på att längta ihjäl mig.
-Jocke

Funderingar och tankar

Det blev ett biobesök idag med ett storgäng! The Hunger Games 2 var rullen, och varken jag eller Linn var imponerade. Jag är ju "tyvärr" inte mycket för sådana filmer.
Påtal om Bio.. Det är faktiskt lagligt att ta med sig vapen till bion på majoriteten av biograferna här i Georgia. Jag har ingen riktig fakta men vad jag tror så gäller det även hela USA (även om jag vet att många biografer har metalldetektorer). Hur som helst detta leder till nästa sak, för någon dag sen när jag åkte med två lagkompisar hem från en träning kom vapen på tal. Båda var helt lyriska över att deras 21-årsdag var snart, för då skulle de kunna skaffa sig ett vapen. Värt att nämna är att detta inte var några rednecks, utan två vanliga killar från södra Florida. Jag orkade inte ens börja diskutera när en av dom skrek ut att han inte kan förstå hur folk kan anse att vapen borde förbjudas. Han relaterade naturligtvis direkt till det klassiska citatet som de som är för vapen använder: "Guns don't kill people, People kill people". Han hävdade sedan starkt att fler vapen gör samhället säkrare osv..
Sen berätta han att killen som gjorde massakern på Batman premiären i Colorado gick till 2 filmer innan han gick till den tredje och utförde massakern. Anledningen till att han inte utförde massakern på någon av de 2 filmerna innan var pga att dom tillät vapen bland åskadarna, vilket den biografen där massakern utspelade sig på inte gjorde. Ni hör att det låter helt sjukt. Värt att nämna är att även om vi som svenskar/europeer ser personerna med denna mentalitet som helt hjärntvättade, så bör det tilläggas att det faktiskt finns flertalet studier som visar att fler vapen ökar säkerheten. Och jag är rätt så säker på att om du frågar en kriminologi-professor får du ett svar som du helst inte vill ha i detta ämnet. Dock, för mig finns det inga studier eller argument som kan övertala mig i detta ämnet. Jag är nöjd min svenska mentalitet att vapen nog mest skapar problem.Absolut vanlig mentalitet att leva med i Södern av USA, där det är mer en ovanlighet att folk inte har vapen i sina hem. Fast lite är det ju faktiskt så att vapen inte dödar människor utan människor dödar människor. Men det jag vill tillägga i den mening är att vapen gör det helvetes mycket enklare.
Tillbaka till lagkompisen, så berättade han om hur hans far har ett fodral för sin pistol som sitter fast i sängbordet ifall det skulle bli inbrott. Tyvärr så tror jag att han är långt ifrån den enda. Jag gillar Michael Moores slutsats gällande detta, att amerikaner är ett folk i rädsla. Därför avslutar jag att lägga upp en kort video som förklarar anledning till detta på ett roligt, men förmodligen ganska sant sätt:
Jag kan verkligen rekommendera dokumentären "Bowling for Columbine" av Michael Moore om någon skulle vara intresserad att se mer i detta ämne. Här kan man se den gratis: http://www.swefilmer.com/bowling-for-columbine-2002/bowling-for-columbine-2002-video_639440298.html En riktigt bra dokumentär.
Jag vill dock tillägga att man får inte låta sig avskräckas av USA pga detta, för det är ett helt FANTASTISKT land och folk. Dagen jag flyttar hem är jag helt säker på att jag kommer att sakna landet förevigt...
Blev ett litet akademiskt inlägg. Var tvungen att dela med mig av lite tankar.
-Jocke

House

Jag blev helt såld på detta nomadhus som en lagkompis delat på Facebook. Det har tydligen nyss kommit till Kanada som en lösning på dyra bostäder. En liten sommarstuga för sig själv nånstans? Man får ju dock inte ha cellskräck,
-Jocke

.22 Rifle

Jocke funderar på att sälja sitt PS3 och la därför ut det på en likande blocket sida som finns här i USA som kallas craigslist. Han fick några bud på spelet, men det mest intressanta måste vara detta:
Han ville alltså byta Jockes PS3 mot ett av hans gevär, haha. Det är ju för underbart, kan bara hända här i USA.
En bild från Jag och Jocke på FSU matchen
Nu blir det pangbom i säng, är ganska slut efter gårdagen.
HEJDÅÅÅÅÅÅ
-Linn

Saknar tangenter

Hej pa er!
Sitter i skrivande stund i skolans bibliotek och gor lite laxa. Ni for usrakta detta inlagg, vara tre sista bokstavar finns tyvarr inte med pa tangentborden.. Jocke hade vall hittat nagon vag att andra spraket pa tangenbordet till svenska, men riktigt sa duktig ar jag inte pa datorer. Det far helt enkelt bli lite hjarngympa.
Vi satt uppe lange igar och skrev klart en presentation till varan datakurs. Sedan gick jag upp tidigt for att kolla pa nar laget sprang beep-test.(vilar foten) Sedan har vi haft tre lektioner, och nu vantar jag pa att Jocke ska komma och hamta mig sa vi kan aka hem och se Sverige matchen!! Ska halla hart i varan Sverigeflagga och be till fotbollsgudarna.
Annars sa har det inte hant sa mycket. FSU matchen som Jocke skrev om var riktigt kul. Jag har ju aldrig riktigt varit pa en match pa en sadan stor fullsatt arena. Maktigt var det!
Pa sondag ar det bara 30 dagar kvar innan vi far besok!! Vi langtar sa mycket efter er!!!
I brist pa annan bild sa far ni denna, en av mina favoriter fran Spring Break forra aret!
HEJJA ZLATAN!
-Linn
 

Birgers

Idag tog min skjuta-på-saker ut sig på ett dåligt sätt. Jag latade mig hela dagen och planerade att skriva min uppsats på kvällen eftersom att den skulle vara inne midnatt. Synd bara att nästan hela laget kom på att de skulle ut i Tallahassee. Jajemän en söndagkväll. Jag får helt enkelt skylla mig själv att jag sitter här hemma just nu och har just skrivit klart min uppsats. Ibland önsakde jag att jag var lite mer självdisciplinerad när det kommer till att göra bort läxor. Fast samtidigt så får jag ju in alla uppgifter/läxor i tid, och jag är betydligt mer disciplinerad än i gymnasiet.
Nu klockan 00:05 lagar vi (läs Linn) hamburgare och strips. Jag saltade dock stripsen och stoppade in dom i ugnen! Vår matrytm brukar bli lite konstig på helgerna, dock är detta ett extremfall.
Tre filmer som Linn filmade igår:
-Jocke

College Football

Det blev en heldagsutflykt till Florida och Tallahassee! Matchen var aldrig riktigt spännande då FSU vann med hela 58-3 mot stackars Syracuse. Det var 75,000 på läktaren. Jäklar vilket drag det var på FSU:s massiva campus innan matchen. Det var fest överallt och det var precis som en collegefilm, fast värre.
Bildbomb-
Det kryllade om studentföreningshus på FSU:s campus (de ni har sett i filmerna, BETA house etc..).
-Jocke

Fakta

I morse hade våran gymträning blivit inställd utan min vetskap. Men när jag ändå var där som ett fån så kunde jag väll lika gärna köra ett pass istället för att åka hem igen och snosa två timmar till.
Vi beställde hem varsin Dominos-pasta och såg landslaget lira. Så sjukt onödigt att släppa in målet i slutet alltså. Tyvärr så blir det nog inget Rio för oss, men större skrällar har ju skett.
Ikvällst såg vi basketlaget krossa en annan skola. Sporten blir bara roligare och roligare att titta på...
Imorgon hade vi tänkt rulla mot Tallahassee för att äntligen se FSU:s amerikanska fotbollslag lira. Dom möter den klassiska skolan Syracuse från New York (är med i en del sportfilmer).
Jag hittade en lista i en tidning om hur mycket huvudcoacherna tjänar på dom bästa skolorna i den högsta collegedivisionen NCAA D1:
(Alla siffror är deras årslöndock är inte potentiella bonusar inräknade (6-5 siffriga belopp)
College Basket
1. Mike Krzyzewski (Duke) - $7,233,976 ca. 48 miljoner svenska kronor
2. Rick Pitino (Louisville) - $4,973,343 ca 33 miljoner SEK
3. Bill Self (Kansas) - $4,960,763 ca 33 miljoner SEK
10. Jay Wright (Villanova) - $2,290,346 ca 15.1 miljoner SEK
College Amerikansk fotboll
1. Nick Saban (Alabama) - $5,545,852 ca 36.7 miljoner SEK
2. Mack Brown (Texas) - $5,453,750 ca 36.1 miljoner SEK
3. Bret Bielema (Arkansas) - $5,158,863 ca 34.2 miljoner SEK
10. Charlie Strong (Louisville) - $3,738,500 ca 24.7 miljoner SEK
Helt sjuka siffror! Tänk er att detta är coacher för skollag, där spelarna enligt reglerna inte får tjäna en enda krona bortsett från sina stipendium. Helt ofattbart men samtidigt helt underbart.
Som jag har nämnt tidigare så föredrar en stor del av folket här att titta på college framför proffslagen. En egen uppfattning är också att det är mycket mer passion och hjärta från supportrarna till collegelagen. Ett exempel är här i Georgia där alla är helt galna i University of Georgia (när det kommer till amerikansk fotboll). Trots att det "bara" är en skola och att den ligger 4 timmar bort så vet jag inte hur många gånger varje dag jag ser deras logo här i Thomasville på folks kläder, bilar, brevlådor osv.. I Tallahassee så brinner verkligen staden för FSU, så det blir förhoppningsvis en kul upplevelse imorgon. Inte nog med det, så ska vi även mest troligt och se deras basketlag lira på söndag. Jag vet egentligen inte om detta är särskillt intressant för er att läsa om, men det tycker ja, haha.
Avslutningsvis så slänger jag upp en rörande nyhet om en 5 årig kille med cancer här i USA vars största dröm var att få vara batman. San Fransisco förvandlades till Gotham för en dag: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17853152.ab
Gymmet på skolan är helt fantastiskt. En riktig skam att man inte utnyttjar det oftare på fritiden.
-Jocke

Basketball

Vi har en sjukt tuff dag alltså... 9:30 till 12:30 på skolan. Därefter hem för powernap från 13:30 till 16:30. Sen snabbt till McDonalds och Chick Fil-A för att få i sig en middag innan herr och tjej-basketlagen spelar! 20:30 hem igen för att se två avsnitt Walking Dead. 22:30 Statistikläxa, och sedan äntligen sova för att orka upp imorgon till lektionen som börjar klockan 11. Som ni kan se, ett väldigt tufft liv! Eller?
Basket är en riktigt rolig sport att titta på alltså! Ser fram emot de två NBA matcherna jag ska se senare i år. Killarna fick tyvärr stryk mot en skola som var lite bättre. Efter deras match hade tjejlaget sin första hemmamatch någonsin. Vi såg inte hela matchen, men dom vann iallafall. Jag trodde faktiskt att tjejbasketen skulle vara tråkig att kolla på (med tanke på den atletiska statusen på vissa), men det visade sig faktiskt vara riktigt kul att titta på också!
Som ni kan se så får nog presidenten satsa på att lira med tjejerna istället med tanke på längden.
-Jocke
 

Post Season

I lördags slutade säsongen för denna termin. Det blev en förlust på bortaplan. Bara att tänka tillbaka på matchen gör mig arg. Det andra laget spelade fult och osportsligt. De skadade våran bästa anfallare mest troligt med flit första tio minuterna... Och domarens pipa måste ha varit trasig. Inte ens när deras målvakt började svinga slag mot våran forward kunde han dela ut ett kort... Säger inte att detta bara var orsaken till att vi förlorade, för vi spelade väldigt dåligt. Men det är frustrerande när man vet att vi hade kunnat vinna. Så, nu börjar vi trappa ner drastiskt med träningarna. Själv kommer jag gå omkring med en stödsko för foten i 4-6 veckor framöver så att den ska få läka.
Hur som helst, det har varit en helt galet rolig säsong, och även den bästa säsongen på 10 år för damlaget här på skolan. 
Annars så är livet bra. Vi har nu tid att lägga mycket med fokus på läxor och skolan. Vi har även börjat smida plander för att se någon Amerikans fotboll college match framöver, det ser vi fram emot, Det ska tydligen vara ganska sjukt. 
Nyvaken Linn innan match
Bild från matchen i torsdags. Det var en underbar match att spela, fastän det inte blev många minuter pga foten. Killarna gjorde stämningen helt fantastisk.
Ha det!
-Linn

Chants

Först och främst, ta er gärna tid att titta igenom videoklippen jag lagt upp i detta inlägg för att se lite rörliga bilder från Linns match idag där vi i herrlaget skapade en bra stämning!
Dom vann matchen med 5-1. Linn spelade inte så jätte mycket, men när hon väl spelade fanns det inget att klaga på. Hon hade dessutom tre stycken tredjeassister trots sin korta tid på planen.
Här är några filmer från "klacken" idag. Första videon sjöngs när deras forward sköt en meter utanför stolpen, haha!
När ni ser videon nedanför så förstår ni att Webbers flickor hade en jobbig dag på jobbet!
-Jocke

Oedipus

Som jag har skrivit någon gång tidigare så ligger det en väldigt stor skola i Tallahassee som heter FSU. Årets match var senaste lördagen då deras amerikanska fotbollslag hade match mot den bästa skolan i Miami. Vi var ju där samma dag för att gå på mall, och det var folk överallt med kläder i skolan färger. FSU krossade Miami med 41-14, vilket innebär att dom nu är rankade 2a i hela nationen i den högsta collegedivisionen. Det var synd att det var helt omöjligt att få tag i biljetter, + att dom skulle ha varit väldigt dyra isf, för det verkade ha varit en häftig match med 85k på läktaren. Eftersom att FSU toppar rejält i år (obsegreade) får vi verkligen se till att försöka ta oss till Tallahassee och se en av de två resterande hemmamatcherna mot antingen Syracuse eller Idaho. En stor del av Amerikanera föredrar faktiskt college(am)fotboll före proffs(am)fotboll alla dagar i veckan.
Mycket läxa i veckan i form av Test, Quizzar, Essay's, Discussion boards etc... Så därav har vi stökat undan lite sånt ikväll samt ätit plättar.
Imorgon har Linn lag sin första playoff match mot Webber University. Det lär bli ett rejält tryck på matchen då hela killlaget är hemma samt att alla lärare är uppmanade att sluta lektioner tidigare för att folk ska kunna komma. Inte nog med det, så stänger även hela athletic department innan klockan 2 för att kunna se matchen! Lär bli en kul match att spela. Dock får ni hålla tummarna för att hennes fot håller!
-Jocke

HP

Jag hade ett trevligt samtal med min kära och efterlängtade vän A.Kaatari idag.
Har nu övergått till HP efter ett oacceptabelt haveri av min ASUS. Elektronik är som stulet här i USA, även fast man är student.
Fick ett roligt mail av vår assisterande tränare häromdagen. Observera att jag inte lägger upp detta i något hävdningsbehov (fast det har vi väll alla lite grann). Det är väll bättre att det skräpar här än i min inbox. För vem vet, kanske läser min framtida arbetsgivare bloggen? Haha. Eller så hade jag bara inget vettigt att skriva om idag..
På tal om att ankra mål, så är det en liten mindre ljus historia för mig. Det var för någon vecka sedan när vi skulle sätta i ordning inför en match. Då bad coachen mig att ankra fast ett mål med en sak. Så jag gick och gjorde det. Han var dock mindre glad strax innan avspark då det visade sig att jag ankrat fast målet en halvmeter från mållinjen. Bör nämnas att jag hade spelat GTA till klockan 4 på morgonen och set-upen var klockan 10 (inte vårat lag som lirade). Så tröttheten hade ett finger med i leken.
Nu blir det att se ett avsnitt The Walking Dead. Sjukt bra serie.
-Jocke

Starbucks coffee

Igår åkte Jag, Jocke, och Hannah till Tallahassee. Hannah skulle hämta ut ett paket sedan stannade vi på BestBuy där Jocke hittade en dator (hans gamla har gått sönder), en HP, riktigt fin. Sedan gick vi på mall (galleria) tog en kaffe och kollade runt litegrann. Lördagkväll åkte vi på halloween party, inte någon höjdare, vi åkte hem hyffsat tidigt! 
Eftersom det är halloween så föreslog jag till Jocke att vi skulle se en skräckfilm. Så vi gick in på netflix och lät hemsidan slumpa någonting att se till oss. Vi fick upp serien The Walking Dead och vi bestämde oss för att ge det en chans. Serien är RIKTIGT bra, vi har hunnit plöja många avsnitt. Den är lagom läskig och väldigt spännande. 
Annars så var det skönt med en tre-dagars helg. På torsdag spelar jag play-offs. Vi läääängtar sjukt mycket tills vi får besök, och vi börjar bli redo för lov med inga läxor!!
Från i helgen
Bild som Jocke tagit på en del av skolan!
Hare gött.
-Linn

Trick or Treat

Ursäkta den dåliga uppdateringen!
Idag bjöd våra adoptive parents med oss till Katies föräldrar för mat. I kvarteret där dom bor kommer det alltid jätte många barn och kör bus eller godis. Dock hade jag inte kunnat föreställa mig att det skulle vara så många barn som det var. Det knackade på hela tiden hemma hos dom. En sak jag noterade var att alla barn gick med sina föräldrar, vilket är rätt så förståeligt eftersom att det är i USA! Det var i alla fall väldigt trevligt! Dom har även hunnit planera en cook-out hemma hos dom när familjen kommer.
Annars har det inte hänt så mycket.
Jag är väldigt insyltad i mina spel just nu. FIFA, GTA, och Football Manager. Helt fantastiska spel. Problemet är bara att när jag väl spelar ett av spelen så vill jag spela ett annat osv..
Även om det är ett tag kvar så börjar man känna av att det börjar dra ihop sig i skolan. Ska bli så skönt att få ledigt en månad när alla finals är klara. Jag hade inte heller tacknat nej till en snabbvisit hemma innan familjen intar U.S.
Linns lag har en tradition att varje år på halloween klär laget ut sig på en träning. Hon fick låna min Mario Balotelli tröja, och så här blev resultatet:
Orginalet:
-Jocke

Om oss

Lämnade trygga lilla Piteå i Augusti -12 för att flytta till USA och plugga på College (Universitet). Vi pluggade en termin i Santa Barbara, Kalifornien. VT-13 hade vi lyckan att bli tilldelade varsitt fotbollstipendium. Så vi flyttade till Thomasville, GA, för att studera och spela fotboll vid Thomas University. Vi dokumenterar våra händelser och upplevelser med hjälp av denna blogg. Roligt att du läser/följer!

Lokal Tid

Lokalt Väder

Find more about Weather in Thomasville, Georgia, United States Of America
Weather Forecast

Adress

2025 E. Pinetree Blvd. Apt #1E
Thomasville, GA, 31792
USA