Påskmiddag i USA

Våran stödfamilj bjöd idag hem oss till deras föräldrar för påskmiddag. Maten var annorlunda, men några gemensama nämnare fanns det med den svenska påskmiddagen. Det fanns ägg, potatissalad, skinka, kött, en slags grönsaks gryta, bröd, frukt och äkta Amerikans grädde, som är helt underbar god! Till efterrätt dukades det fram tre stora tårtor/pajer. Jocke blev serverad den största efterrätts biten han nog mest troligt fått i hela sitt liv. Efter middagen spelade vi ett spel, som man skulle kunna säga är våran motsvarighet till kubb, som kallas "Beanhole" (bönhål). spelet består av tvp ganska stora trä plankor med ett hål i, som är något lutade uppåt. Man ska då men bönpåsar träffa plankan. 1 poäng om påsen stannar på plankan, och 3 ifall man träffar hålet. Det var faktiskt riktigt kul. Jag och Jocke lyckades även vinna stort över två mer erfarna spelare!
 
Vi fick även en påskkorg av våra adoptiv föräldrar, väldigt gullig av dem!! Dom är verkligen jättetrevliga! 
 
 
Glad påsk på er / Linn

Cops

Vi hade faktiskt tänkt hoppa att skriva ett inlägg idag i brist på något intressant att skriva. Men icket. Nästan direkt då vi lagt oss hör vi ett skrik från en bil i hög hastighet följt av sirener. Så vi sprang upp och kollade ut genom fönstret och ser 5-6 polisbilar med blåljus svänga upp till parkeringen som hör till lägenheterna där vi bor. Boven/bovarna verkade dock hinna undan tills fots än så länge. Polisen körde runt med en bil med strålkastare och lös omkring.
Förmodligen är det en rattfull förare/utan körkort som smitit. Han får hoppas att bilen inte står reggad på honom (känns som att oddsen på att det är en han ligger på 95%) efersom att dom bärgade just bort den.
 
Denna bilden tog Danny i mitt lag. Vi hade för dålig vinkel och för långt ifrån för att fota, samt för fega att gå ut (smarta).
 
Lite såhär kaxig efteråt så hade det vart coolt att få se en cops-gripande-scen live!
 
Godnatt på er /Jocke

Långhelg

För första gången på väldigt länge är vi lediga ändå från Nu (torsdagkväll) till söndag. Detta naturligtvis pga påsk!
Vi körde Allsvenskan på träningen idag, så kul! Vädret var helt underbart idag, och jag har fick en riktigt fin bränna på axlarna från träningen eftersom vi körde i Linne. Farmers tan.
 
Tiden går riktigt fort alltså. Tränaren berättade idag att vi bara har 2 veckor kvar av vanlig träning, sen blir det lite fystester och avslutningsvis en vecka med Champions League. Så snart är vi hemma!
 
En hel månad idag sen dessa kom!
 
Vi skypar just nu med Gabby och Pontus!
 
//Joakim Noah (kallas det av vissa i laget efter en känd basketspelare här i USA som förövrigt är halvsvensk)

Jag vill leta påskägg!

Det blev en tidig morgon for Linn idag, gym kl 7! Sedan stack jag på treatment, igen allvarligt, bara en liten känning som nu nästan gått över. Kom sedan hem och hittade Joakim sovandes, han vaknade till och tittade på mig med ledsna ögon och säger: Jag har inte sovigt någonting inatt!! Jag hann bara böja mig ner och plocka upp en socka så hörde jag hur han snarkar. Gullis!! Ett tag senare for jag och Joakim matte lektion och träning. Ikväll så har vi även varit på Survivor, som vi tidigare nämt här på bloggen. Lite lekar och pizza. mysigt!
 
Nu sitter vi och slipar på en uppsats. Sedan sovmorgon imorgon :))
 
Nu i helgen är vi bjudna till våran adoptiv familj för påskmiddag, det blir intressant att se vad Amerikarna dukar upp på sitt påskbord. Nästa helg så har vi match, det ser jag fram emot. 
 
här e jag, hopp hopp. 
 
Hoppas ni sovit gott, för det planerar jag att göra! Puss //Linn

Step Down

 
På träningen idag fick vi veta att våran assisterande tränare kommer att sluta pga familjen. Tråkigt eftersom att han var riktigt bra. Kunnig och en skön snubbe! 
Vi har blivit bjudna till våra adoptive parents på påskmiddag med deras släkt. Trevligt.
Dagen har rullat på i vanlig anda och inget speciellt har hänt. Lite plugg, lite ta det lungt. Passat på att äta lite av Irres kanelbullar också!
 
En kompis i laget länkade denna. Något att skaffa i Piteå! Jäklar vad touchen och passningsspelet skulle utvecklas om man nötte i den! Tekniken är underbar.
 
//Jocke

5:00

Efter en helg med långa sovmornar var det svårt att somna tidigt söndagkväll, och ångesten kom krypandes när jag ställde väckarklockan på 5:00 för gymträning kl 6. Kom sedan hem och hittade Joakim sådär halv-vaken, när han riktigt inte vet vad han gör eller säger. Förra måndagmorgon kom jag in i sovrummet, Jocke tittade på mig med lite panik i ögonen, pekade på våran garderob och sa: Vad är det där för garderob?!?!
 
Imorgon är vi lektionsfria, skönt! Vi ska då försöka skriva sista engelska uppsatsen för denna termin och träna. Jockes lag ska spela internmatch och Jocke ska göra debut som mittback! 
 
Vädret har varit bra idag, varmt men lite blåst. 
 
 
Hittade denna bild på Dagny och Elton. Det är inte klokt hur mycket man kan sakna ett djur. 
 
Ha de gött! /Linn

Sicko

Olyckligt att min match blev inställd eftersom att vädret har varit fantastisk här idag, 25 grader och strålande sol.
Jag och Linn tog oss en promenad och köpte en fotboll och varsin milkshake!
 
Jag hittade en fantastisk sida för alla oss pirater: www.swefilmer.com
Det finns hur mycket filmer och dokumentärer som helst (man ser direkt i webbläsaren)! Ett gratis Netflix med större utbud.
Jag ska skriva en ganska stor agrumenterande uppsats i min engelska klass. Ämnet jag valde att argumentera för blev "Gratis sjukvård i USA". Därför passade jag på att se Michael Moore's grymma dokumentär "Sicko" om just detta. Rekommenderar alla som har 2 timmar över att se den för att förstå hur bra vi har det i Sverige med sjukvården och hur jäkla sjukt det är i detta land.
Här har ni länken till dokumentären: 
http://www.swefilmer.com/sicko-2007/sicko-2007-video_d8ffaa1ce.html
 
Åter en ny vecka med skola och träning. Skönt att få ledigt redan Fredag eftersom det är påsk.
 
Ta det lungt allesammans!
 
//Jocke
 
 

23/3-2013

Inatt vaknade vi av att lägenheten nästan skakade. Åskan slog så hårt så vi trodde nästan att USA blivit attackerade av typ Nordkorea. Det har regnat hela dagen så jag och Jocke hade en lite mysdag, där vi inte gjort många knop. Vi såg snabba cash 2, som inte var någon höjdare direkt. Gjort lite läxa och ätit. Jockes match som han skulle spela imorgon har blivit inställd pågrund av allt regn och det ska nog fortsätta regna imorgon också. Annars så brukar solen torka bort allt vatten ruskigt fort. Så det kan spöregna på natten/morgonen och sedan kring 2 på dagen är planen torr igen.
 
Så, imorgon ska vi nog passa på att göra lite läxa inför nästa vecka. Det är ju inte mycket kvar av terminen nu, fastän det känns som vi nyss kom. Ungefär en och en halv månad kvar innan vi börjar bege oss hem mot Sverige nu. Tiden går fort när man har roligt.  
 
 Våran lilla ödla hade kunnat dö för någon dag sedan då han föll ner från trappen.. Men lyckligtvis överlevde han!! Eller hon, vet inte riktigt vad det är för någonting.
 
Gonatti /Linn
 

Fredag

Äntligen helg! Eller? Imorgon, lördag, är det träning klockan 9 på morgonen. På söndag har vi match. Vi har nu tränat varje dag från denna måndagen så kommer vi inte få vila förens nästa tordag.
 
Vi såg Sveriges minst sagt usla match idag.
 
Vi har även hunnit med att storhandla idag. Linn hann även med att göra en ungspannkaka som blev bra!
 
Till den något tråkigare saken jag läste ikväll.. (känsliga läsare AVRÅDS att läsa)
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16472157.ab
Ännu ett bevis på att det finns "människor" (inte värda att kallas människor) till allt. Extra skrämmande att det händer 3-4 timmar ifrån oss. 
Det sorgliga är också att majoriteten i södern anser att lösningen till allt denna skit är mer vapen.
 
Vi har en Speech-klass där var och en i klassen skulle hålla tal. En kille som har varit med i armen höll ett tal om hur fler vapen kommer att minska brottsligheten/öka säkerheten i USA, och att Gun-control kommer enbart att öka brottsligheten. Och nej, han är inte ensam, många Professorer i kriminologi hävdar desamma.
 
Mycket är underbart med detta land, men mycket är också tyvär väldigt snett.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Två bilder från Linns match förra helgen! Coach Julies kelGRIS
 
 
 
//Jocke

Inställd Match

Idag har jag och Jocke haft två korta lektioner och tränat. Vi hade dubbelträning idag, alltså både gym och fotboll. Annars så har det inte hänt så väldigt mycket. Vädret har varit super hela veckan, och för oss som inte är vana är det för varmt för att träna i... Men tydligen så kommer man att vänja sig. Det hoppas jag verkligen för att jämfört med Augusti så är detta tydligen ingenting. Men vi njuter :) Vi skulle egentligen spela match på lördag men vi fick veta idag att vårat motstånd inte kunde komma, väldigt tråkigt, jag var matchsugen. Men Jocke har iaf match på Söndag, så ska dit och hejja!
 
Jag, Elin och Amanda innan NBA! 
 
Heido /Linn
 
 
 
 

SBCC nr 1

Jag vill hylla Santa Barbara City College som i veckan blev rankad till nr 1 i HELA USA av Community Colleges!! Det finns hela 1,655 Community College i USA. Alltså den bästa skolan akademiskt av CC:s. Community College är 2-åriga Universitet där man kan läsa 2 år av sin utbildning för att sedan byta till ett 4-årigt (som vi går på nu) och läsa sina sista två år där.
Coolt att man har gått där! En riktigt bra skola och jag saknar den många gånger. I alla fall jävligt stort att bli rankad som den bästa i hela landet av CC:s.
 
Det skulle vara roligt att se vart SBCC skulle hamna på en lista om vackraste campus i hela USA bland alla college och universitet. Måste vara väldigt högt upp.
 
Sån här bakgrund gör livet lättare, tro mig (från campus). Även statisten på bilden.
 
Stilla havet.
 
 
 
//Jocke
 

Spring Break: Orlando

Fredag 8 Mars - Lördag 9 Mars
Efter snabbvisiten i Tampa drog vi vidare till Orlando som bara ligger 1 timme bort från Tampa. Väl där gick vi på en väldigt stor Outlet, där det var massvis med dyra märken som var billigare. Min favorit var naturligtvis Nikestore!
 
På fredagskvällen var det dags för NBA-match (basket) nr 2. Det var Orlando Magic - Indiana Pacers. Det var inte ritkigt lika coolt som på Miami-matchen eftersom Orlando har en dålig form så har dom inte mycket publik. Det var dessutom aldrig någon riktig match då Indiana krossade dom.
 
Hela lördagen spenderades på Universal Studios. Det var helt sjukt. Jag orkar inte ens berätta något om det för det är så galet.
De har bla. Harry Potter World, så dom har byggt upp Hogwarts. Det var bara overkligt häftigt! Många roliga berg o dalbanor också!! Resten får ni i bilder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Jocke
 

Spring Break: Tampa

Torsdag 7 Mars drog vi vidare från Miami till Tampa. Väl där såg vi Tampa Bay spela mot Winnipeg (NHL). Arenan var sjukt stor och vi som hade platser högt upp fick nästan svindel. Cool tillställning med det ena och det andra. Machen slutade 2-1 till Winnipeg. Det var grym stämmning, speciellt när två spelare bestämde sig för att slåss. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag har vi båda haft träning i väldigt varmt väder. 27 grader, vindstilla i Florida klimat är inte att leka med. 
 
Godnatti //Linn
 
 
 

Spring Break: Miami

Måndag 4 Mars - Onsdag 6 Mars

Det var enkelt att planera in hemma i Thomasville att vi drar till Miami. När jag vaknade upp måndagen lite lätt bakis på hotellet i Panama var min första tanke att vi nog mest troligt tagit vatten över huvudet. Men hotellet var ju redan bokat så det var bara att följa planen. Vi släppte av Simon i Tally på flygplatsen så han kunde ta sig hem till Seattle igen. Var sjukt roligt att han kom. Även fast vi såg varandra senast i början på Augusti kändes det som i förrgår. Lite sorgligt konstaterade jag att om vi sticker tillbaka till hösten och stannar här över jul blir nästa gång vi ses Maj 2014..
 
Resan till Miami var sjukt lång och tog måååånga timmar. Jag, Kaatari, och Jens böt som tur var av varandra medans Irre var envis som en åsna och körde nästan hela vägen innan vi röt ifrån och sa att hon förtjänade vila.
 
Miami var riktigt häftigt! Som jag skrev tidigare så låg vi på den kända Miami Beach utan solkräm vilken resulterade att vi konverterade till brandkår hela högen. Underbart väder som dock inte var anpassat för svensk hud. Annars såg vi killar Miami Heat (bästa laget i basket), medans tjejerna gick och spenderade sina pengar på USA:s 3e största köpcentrum.
 
 
 
 
 
Downtown Miami (Den vita byggnaden är Miami Heats Arena)
 
 
Världens bästa? LeBron James, som avgjorde matchen med 3 sek kvar.
 
 
 
//Jocke
 

Spring Break: Panama City Beach

Söndag 3 Mars

Jag, Mamma och Andre mötte alltså upp resten av gänget i Tallahasse för att sedan dra vidare mot Panama City Beach. Som är ett Spring Break paradis, med strandpartyn och fullt ös. Eftersom vi var där väldigt tidigt på Spring Break, och vädret inte var optimalt, hade draget inte riktigt kommit igång. Men det blev iaf utgång på en av de coolaste nattklubbarna jag varit på. Staden och stranden var också riktigt fin.
 
 
 
 
 
 
 
Den sista bilden är snodd från Elin, tagen inne på kluben.
 
Detta var alltså lite bilder från första söndagen på Spring Break, imorgon kommer mer uppdatering om resan.
 
Annars så har jag spelat match idag. Vi vann med 3-1. Jag fick göra ett mål. Det var väldigt kul att spela match! Fick även spela innermitt, vilket var ännu roligare! Hur som helst, nu har jag och jocke gjort bort all läxa för idag och ska nog strax sätta på en film. Ha det bra, Puss och Kram /Linn
 
 

Spring Break: Tallahassee

Som jag skrev tidigare så ska vi nu återberätta denna underbara resan. Även om första inlägget har mycket text så ska jag/Linn försöka att visa mer bilder än text. Förlåt om det blir dagboksliknande men vi skriver detta väldigt mycket för våran egen skull för att kunna ha kvar det.
 
Lördag 2 Mars

Efter min match var det bara att åka hem snabbt till lägenheten och packa en väska med kläder för en vecka på vägen. Nämnvärt är att gänget med Simon i spetsen just denna dag upptäckte storheten i Taco Bell! Vi åkte till Tallahassee som ligger i Florida, ca 45 min från Thomasville. Linn stannade kvar i T-Ville eftersom att Irre och Gurra (trodde hon) skulle komma under kvällen.
Tanken var att vi skulle dra ut på den grymma klubben Coliseum i centrala Tallahassee. Det slutade istället med en klubb på en bakgata där folk stirrade konstigt på oss.Vi mötte två personer vi skrattade gott åt, den ena en tomte med skärmkeps vid namn Jerry, som berättade sitt motto i livet för oss "FUCK ALL TALL PEOPLE". Den andre var receptionisten på vårat hotell, James, som var skön.
 
Måste passa på att lyfta fram Kaatari för en rolig "incident". Vi stod och snackade med James om allt möjligt, och för er som inte vet det så hälsar ungdomarna här i USA på alla möjliga sätt då man träffar varandra. Så Kaatari tänkte ta reda på hur James hälsade på sina kompisar. Kaatari, som i vanliga fall snackar en bra Engelska, lät sig ovetandes åka på det roliga som inte minst jag själv åkt på många gånger som andraspråkare och byggde sin mening lite fel. Han frågade denne James, "How do you greet your people?". Haha, visserligen var han färgad men att han har ett eget folk vet jag inte om någon annan än rasisterna tror! Vi fick oss ett gott skratt och James visade gladeligen hur han hälsade på sitt folk från en annan planet!
 
Eftersom att jag hänger ut Kaatari så här så måste jag ju berätta något jag själv gjort... Första gången vi träffade våra adoptive parents så var det ganska stelt/nervöst samt en pinsam tystnad i bilen. Så jag försökte fundera ut något enkelt att fråga dom för att verka intresserad. Utan att tänka hur jag skulle formulera meningen i frågan slänger jag ut mig "Are you having a kid?". Översatt till svenska "Ska du/ni ha barn?". Nej Nej Nej, Jocke. För det första så frågar man inte sådant om man inte känner personerna väldigt väl, och för det andra så är värdmorsan en aning välbyggd. Hon gav mig dock, lite chockad av frågan, ett utförligt svar om hur de har valt att vänta ett tag pga diverse anledningar. Min grundtanke var enbart att fråga "Do you have kids?" -- "Har ni något barn?".
 
Bild från hotellet. Och ja, vi var 3 st där i med kläderna på!
 
Nästa inlägg: Panama City Beach (Mkt mer bilder)
 
PS: Linn har match imorgon! De är "Alumni Game", vilket innebär att nuvarande laget möter gamla spelare som gått ut. 

//Jocke

Håll ut!

Vi funderade där ett tag att döpa om bloggen till "jockelinnirreusa.blogg.se", men ångrade oss eftersom att Irre lämnat landet. Tackar för hjälpen av en mognare och bättre skribent. Tråkigt att alla har åkt hem. Det har varit så otroligt ROLIGT med besök!
 
Jag tänkte att vi ska återberätta och visa lite bilder från dessa underbara dagar där vi kom upp i 270 mil med bil längs Floridas vägar. Dock inte idag eftersom att klockan är mycket och att vi ska upp tidigt imorgon för träning samt freshmen workshop.
 
Eftersom att det var "Steak Day" idag så passade jag på att bjuda min underbara flickvän på Longhorn Steakhouse. Smakade otroligt bra!
 
 
Håll ut!
 
Gonatters
//Jocke

Irré`s sista gästinlägg i bloggen!

Igår var vi och hälsade på den familjen som hjälpt Linn och Jocke med möbler. Dom bor lite utanför staden, i ett riktigt stort hus, typiskt amerikanskt. Jättestort kök med köksö, öppen spis med ett koskinn på golvet framför.
En enorm övervåning med biljardbord, pokerbord och soffgrupp framför öppen spis. Dom hade tre barn, och alla var så trevliga och lättsamma att prata med. Deras 13-åriga pojke sa varje gång han pratade med mig ; yes ma´m.
Deras gård var ingärdad av dessa "spökträd (ekar) och vi kom på kvällen när det var mörkt så det gav en viss skräckfilmkänsla.
Idag är det sista dagen,och det känns tungt att behöva åka hem redan. Tiden har gått så otroligt fort. Jag vill verkligen komma tillbaka igen. Vilken upplevelse det har varit. Nu ikväll har vi varit ute och ätit, och på Jockes önskan så bakar jag bullar 23.00 :)
 
Linn med sin tränare Julie
331 år gammal ek i Thomasville 
besök hos familjen Hurst
"Spökträd"
 
Nu får ungdomarna berätta mera och lägga ut bilder från våran resa i Florida !!

Thomasville rosornas stad

 Nu är vi tillbaka till Thomasville. Jens, Andreas, Elin och Amanda flög hem idag, så nu är det bara jag och André som får rå om Linn och Jocke . Jag var och såg Linn träna idag och fick träffa hennes tränare. Hon tackade mig för att jag lämnade en fin överraskning när hon kom hit, alltså att hon är imponerad av Linn, och ser fram emot att träna henne åren framöver.  Njöt när jag satt där på en bänk med ljumma vårvindar och gröna fotbollsplaner. Här är det vår, och vissa blombuskar blommar sagolikt , fast många träd har inte börjat grönska än. Så vackert det ska vara här på sommaren, speciellt när den kallas rosornas stad.
Linn och Jocke hade gjort resplanen för veckan Spring break, så det var bara att sätta sig i bilen och köra. Började med långkörning ända till Miami i Florida, som är väldigt platt och en hel del träskmark. Vägarna här är ju stora och många filer( 2-filar så är man på landsbygd ). Nästan bara motorvägar, och enormt mycket bilar. Ska inte klaga när det är rusningstrafik i Piteå, för det är som en droppe i havet jämfört med här, för det är det nästan dygnet runt. Alla verkar ha nya bilar och modell större . I Indien kryllade det av människor, typ myrstack. Här i USA kryllar det av bilar !!!!   Köra inne i Miami med alla vägar och broar kors o tvärs över varann var som att vara i en sience fiction film.  Sen vilket tempo....ingen ecodriving direkt.                                                                                                                                             
Denna vecka tar nog rekordet i mitt liv att äta junkfood. Det finns i varje gatuhörn, och reser man med ungdomar har det en tendens att bli så......men man har verkligen provat på alla dessa kända kedjor i detta land, typ waffelhouse, Mc Donalds, Wendys m.m . Så jag tror inte jag har tynat bort på denna resa.
Imorgon kväll ska vi hälsa på den familj som hjälpe Linn o Jocke med möbler. Skriver sen om den upplevelsen. Hoppas vi även ska hinna  träffa Linns o Jockes egen kontaktfamilj.
 
kram från Irré
 
min fina hyrbil

Irre' in USA

Efter en låång flygning landade vi tills slut i USA. Andre var bra att ha med redan på alla flygplatser, så jag gick rätt:)  Sent på lördag kväll kom vi till Thomasville. Där blev Gps:en lika förvirrad som jag så vi snurrade på ett tag innan vi äntligen kom fram till lägenheten som Linn och Jocke bor i. Jag klev in först och togs emot av Linn. Kramar o pussar sen sa jag att pappa skickat en födelsepresent i förskott. Synd att jag inte hade en filmkamera när hon fick se André i dörröppningen. Hennes stora förvåning men glädjetjut o glädjetårar var en upplevelse.(Linn trodde ju att det var morbror Gurra som skulle vara med)
Jag och sju ungdomar har nu snart rört på oss i en vecka i detta stora land. Vi har bilat ner till Miami, där vi alla lyckades bränna oss rejält på South Beach, och åt en middag på Hard Rock Café. Vi brudar hann även shoppa loss på USA:s 3:dje största köpcentrum. Vidare sen till Tampa, där vi sett NHL-hockey. Vilken stor arena !
Nu är vi i Orlando, där vi shoppat igen på ett stort köpcentrum , och sett en basketmatch. Imorgon blir det Universal studios . Mer reflektioner över detta land kommer senare.
Kram på er alla fina människor där hemma :)
 
/Irre
 
 
 

Lite bilder

Vi såg Miami Heat idag! Jätte bra match. 3 sekunder kvar stod det 96-95 till Orlando, tills den största stjärnan i Heat, LeBron James, sätter en tvåa och dom vinner med 97-96. Arenan exploderade! (Laddade upp en film på Facebook)
Imorgon bär det av mot Tampa på morgonen. Där blir det NHL, Tampa vs Winnipeg.
 
 
 
 
 
/Jocke 

Miami

Vi har det bara bra på våran lilla tripp. Ingen dator med så därmed dålig uppdatering. Vi befinner oss just nu i Miami. Vårt hotell ligger mitt på Miami Beach. Det är riktigt varmt här, så hela dagen spenderades på stranden. Hur skönt som helst. Tyvärr så underskattade vi solen, så alla är väldigt brända just nu. Speciellt jag.
Miami är sjukt vackert!!

Vi killar bokade biljetter till Miami Heats match imorgon. Så nu blev det helt plötsligt 2 NBA matcher vi ska se. Ska bli kul att se den bästa imorgon, LeBron James. (Kaatari är i extas)

Vi stannar till Torsdag här i Miami, sen blir det Tampa 1 dag, till sist vidare till Orlando i två dagar.
Alla inlägg här innan söndag är en bonus.

 

 

/Jocke 

 

Road Trip, Florida.

Jockes lag hade en mini-turnering idag som avslut på denna vecka, spring break har nu officiellt börjat. Jocke spelade deras andra match och han gjorde väldigt bra ifrån sig. Vi alla var där och hejjade på honom i kylan.. Idag har det blåst väldigt kallt, men vi mådde ganska gott under lager av täcken och filtar. Jocke fick spela vänster back, och ännu en gång, han gjorde bra ifrån sig! Kul :)
 
Gänget har dragit till Tallahasse för utgång ikväll. Jag skälv stannde kvar här i Thomasville för att vänta in Mamma och Gurra. Dom ska vara här när som helst. Iaf, imorgon är det planerat att vi ska möta upp Jocke och gänget i Tallahasse, för att sedan dra vidare till Panama-beach. Dit far många studenter på springbreak, och vi hoppas på bra väder. Efter en natt där drar vi ner till Miami där vi stannar i tre dagar. Sedan ska vi förbi Tampa och Orlando, för Universal, NBA, och NHL. Detta är iaf planeringen, och jag tror detta kommer bli hur bra som helst. 
 
 
Fler bilder kommer upp på facebook.
 
Eftersom vi drar ut på en trip nu, så kommer uppdateringen på bloggen inte bli den bästa. Hoppas ni har en bra vecka där hemma, så ses vi snart igen! PUSS OCH KRAM!! //Linn

Sonny's

Då har samtliga personer infunnit sig i basen.
 
En hektisk dag för mig och Linn som tränat och gjort bort det sista i skolan. Både jag och Linn har våran sista träning imorgon. Jag har ju dock en match på Lördag (mest troligt). Ska bli så otroligt skönt att få ett break från fotbollen på en vecka. Kroppen kommer inte att klaga iaf.
 
Jens och Kaatari åt idag lyxmat på ett ställe 100 m från oss som vi har total missat. Sonny's.
 
Sjukt kul att se dom alla. Och Simon som jag senast träffade i Augusti, kändes som att det var igår.
 
När vi kom hem efter att ha pickat upp honom på flygplatsen så upptäckte vi att pumpen till luftmadrasserna inte hade ett väggutag, istället ett biluttag. Så förlåt alla som bor i lägenheterna runt omkring oss och ska upp och jobba imorgon.. Hehe.
 
Jens, kaatari, Elin och Amanda slocknade bokstavligt talat. Frågan är om dom någonsin vaknar upp igen ? (förlåt om det låter dramatiskt)
 
Nu dax att sova för att orka upp imorgon. Ska lägga upp någon bild snart men eftersom jag skriver detta på paddan orkar jag inte!
 
//jocke

Om oss

Lämnade trygga lilla Piteå i Augusti -12 för att flytta till USA och plugga på College (Universitet). Vi pluggade en termin i Santa Barbara, Kalifornien. VT-13 hade vi lyckan att bli tilldelade varsitt fotbollstipendium. Så vi flyttade till Thomasville, GA, för att studera och spela fotboll vid Thomas University. Vi dokumenterar våra händelser och upplevelser med hjälp av denna blogg. Roligt att du läser/följer!

Lokal Tid

Lokalt Väder

Find more about Weather in Thomasville, Georgia, United States Of America
Weather Forecast

Adress

2025 E. Pinetree Blvd. Apt #1E
Thomasville, GA, 31792
USA