Flyttning

Nu är vi äntligen klara. Vi började runt 10 i morse, och nu halv 7 på kvällen sitter vi och tar det lugnt. Allt är så gott som fixat. Sjukt snällt av Terry att vi fick låna hans truck+släp och dessutom ställa alla saker hos han, så skulle han flytta det senare.
 
Matchen mellan IFK Göteborg - AIK blir av trots allt.
 
//Jocke

One Year in College

Där var första året i college klart! Vi hade avslutade våran sista lektion för denna terminen med varsitt speech. Sedan när vi kom hem ikassaerade vi båda var sitt A i Biologi.
Ikväll blir det att packa och städa ur lägenheten. Imorgon har Hannah fått låna Terry's truck så att vi kan lasta in allt i storage.
Väldigt sorgligt att AIKs målvakt dog inatt. Undra hur det kommer att vara på deras nästa match, som vi ska se, om den nu blir av.
 
Vi har nu alltså bott i USA i sammanlagt ca. 9 månader. Det har varit en underbar tid med ups and downs såklart. Jag saknar självklart Santa Barbara och Kalifornien, men beslutet att flytta hit kändes och känns vädligt rätt på alla sätt. Jag ska inte tala för Linn, men jag är rätt så säker på att hon håller med mig. Det är sjukt hur mycket nytt folk man har lärt att känna här. Vi sa till varandra idag att det är nästan lite sorgligt när alla börjar sticka hem nu.
Hur som helst, ska det bli väldigt skönt att komma hem och träffa alla som betyder mest för en. Blir skönt att få vara hemma en längre tid i jämföresle med de lite dryga två veckorna vi var hemma i julas.
Med tanke på att man aldrig vet vad som händer så kan vi/jag/Linn svara exakt om vi åker tillbaka, men intentionen är att vi åker tillbaka, och det ser även ut så.
 
Då ses vi snart...
Lördag - Till Atlanta
Söndag - Flyg
Måndag - Landar i Stockholm, sedan nästan direkt till Friend Arena för IFK Göteborg - AIK
Tisdag - Landar i Luleå runt 13 tiden (om jag inte minns helt snett)
 
//Jocke

Saknar min Elton

Nu är det tre dagar kvar innna vi sitter på planet hem till Sverige. Det känns skönt, men samtidigt tråkigt.
Idag hade jag individuellt möte med Coach Julie, det gick bra. Vi har även varit på middag med våran stödfamilj. 
Annars har vi inte gjort mycket. Vi var på en överraskningsfest till en av tjejerna i laget ikväll, det var trevlig. Imorgon har vi våran sista lektion, sen ska vi börja packa ihop lägenheten.
 
Detta är våra adoptive parents. Katie och Roger. 
 
 Jag skypade med med familjen några veckor sedan och mamma ställde ner datorn på golvet så jag fick prata med Elton. Jag frågade honom ifall han har spelat nå fotboll medans jag varit borta, då försvann han från bilden. En lite stund senare dyker han upp med en av hans leksaker i munnen, en fotboll, och släpper ner den precis vid datorn medans han tittar in i skärmen. Hunden är smartare än mamma och jag längtar så efter honom nu!!
 
Godnatt /Linn

Mastermind Herbert

VARNING FÖR WALL OF TEXT. SLUTA LÄS OM DU HAR NÅGOT VIKTIGT/OVIKTIGT ATT GÖRA!
(om du har absolut inget att göra och väljer att läsa trotsallt, börja med att läsa bilden av konversationen längre ned)
I och med att en basketspelare i NBA nyss kom ut ur "garderoben"  gav en kille i laget sin syn på om bögar och lebbar ska få gifta sig. Ska man skratta eller gråta? Jag kan därmed avslöja anledningen till bomberna i Boston: gud är för tillfället lite upprörd över att människor av samma kön håller på att gifta sig i hans hus. Kanske har jag nya Albert Alexis Einstien i mitt fotbollslag?
 
För att föra en diskussion vidare.. Innan man kom hit fick man höra om hur alla i södern är EXTREMT konservativa, kristna, och rednecks. Detta inlägg stärker väll minst sagt det.
Konservativt stämmer - en kille i våran speech-klass är fast besluten om att mer vapen är enda sättet att minska brottsligheten.
Kristet stämmer - Väldigt många är extremt kristna (inte bara att gud finns som vi säger i SWE). Istället är gud anledningen till allt och har bestämt exakt hur våra liv kommer att se ut. Steg 1 inför varje handling: Får jag för bibeln? Gud är emot alla dåliga handlingar med udantag för att röka gräs och festa varje helg!
Redneck stämmer - Dialekten hos de äldre är äkta-Alabama-som-i-filmerna. Långt ifrån alla är dock redneck, men köra truck är vanligt. Kom ihåg!! Snoppen blir större ju maffigare din bil är!
 
Eftersom att 95% av Amerikanerna i mitt lag kommer från Florida, där det är lite lugnare, så märker man inte av lika mycket.
Värt att nämna är att mer än halva (kanske rättare sagt merpartern) Softball-laget är lebbar.
8-10 i Linns lag är redan utkomna från garderoben!
 
Värt att nämna om du väljer att läsa hans inlägg är att han vill bo i samma lägenhet som mig nästa år. Kommer inte hända (dock inte pga hans åsikter). Någon som erbjuder pengar för att jag ska gå fram och ge han en puss på kinden?
 
 
Dock, det bästa med södern i USA är att dom är sinnessjukt trevliga och hjälpsamma. Det är helt fantastiskt.
 
För att starta ett diskussionsforum, är homosexualitet en sjukdom och skam för mänskligheten, eller är homosexualitet lika normalt som den RÄTTA (ironi menat med ordet "rätta") läggningen?
 
Förlåt att jag tog upp din tid.
//Jocke

Om oss

Lämnade trygga lilla Piteå i Augusti -12 för att flytta till USA och plugga på College (Universitet). Vi pluggade en termin i Santa Barbara, Kalifornien. VT-13 hade vi lyckan att bli tilldelade varsitt fotbollstipendium. Så vi flyttade till Thomasville, GA, för att studera och spela fotboll vid Thomas University. Vi dokumenterar våra händelser och upplevelser med hjälp av denna blogg. Roligt att du läser/följer!

Lokal Tid

Lokalt Väder

Find more about Weather in Thomasville, Georgia, United States Of America
Weather Forecast

Adress

2025 E. Pinetree Blvd. Apt #1E
Thomasville, GA, 31792
USA