ALL-WSC First Team

Linn har fått utmärkelsen ALL-WSC First Team, vilket är riktigt bra gjort! Det innebär att hon har blivit utvald som en av seriens 11 bästa spelare. Dom plockar även ut ett andra lag, men Linn blev alltså utvald i första laget! GRATULERAR!!!!! STORT!!
 
 
Nu åkte dock inlägget med våran video från Thanksgiving ner, så missa inte den! (scrolla ned)
 
/jocke
 
 
 
 

En Liten Film

 
Gjord på paddan!
 
//Jocke

Familjen Baez

Tjabba!!
 
Länge sen jag skrev, men till mitt försvar har jag inte varit den piggaste de senate dagarna.... Men vi var ju som sagt till Palm Desert, där Gabby och hennes familj bor, över Thanksgiving. Vi hade verkligen riktigt kul! På torsdagen fick vi våran första riktiga Thanksgiving middag, med kalkon och hela köret. Det var gott!! För att få med allting vi gjorde så ska ni få se det i bildform.
 
Så här ser kvarteret ut som de bodde på.
 
Notera bergen i bakgrunden. Hur. Fint. Som. Helst. Hela staden var omrigad av bergskedjor dessutom.
 
Ursäkta bilden, men hade ingen bättre på hur det såg ut i själva staden.
 
Här ser ni några helt galna männikor som började köade utanför en butik torsdag kl 1... Black Friday rean började tolv på natten... Amerikanerna är helt galna under denna dagen, och flera har mist livet under rean, där dem har blivit ihjältrampade..
 
 
 
 
 
 
 
 
Dessa bilder är från stadens Zoo, med ökendjur. Denna fågel var det enda djur vi fick se eftersom många av djuren är frigåenge, så det är mer som ett matställe för dem. Men orsaken vi inte såg några var för att vi var där på kvällen. Men som ni ser på bilderna var det även en "ljusshow", vilket i sig var coolt. 
 
 
 
 
 
 
Lördag var vi uppe i bergen. Det var helt magiskt vilken utsikt det var. Där uppe var det en marknad och olika affärer, väldigt mysigt. 
Vi hann även med att åka skridskor, grilla, shoppa mitt i natten, shoppa tidigt på morgonen, och se den nya twilligt filmen.Gabbys familj är hur skön som helst, och vi trivdes verkligen. Verkligen tacksam jag fått en sån fin kompis som Gabby här i USA, även hennes svenska kille Pontus!
 
Vill ni se mer bilder så kommer det upp på facebook också.
 
//Linnsan
 
 
hihi, såhär ser jocke ut efter han tappat sin glass på marken!!
 

Throw Up

Igår Lördag började med att vi åkte upp i bergen till en liten gammaldags stad då vi vaknade. Det var riktigt häftigt, speciellt att när man åkte upp för bergen då det var små vägar som slingrade sig upp samt en magisk utsikt. Bilder kommer från Linns systemkamera då vi har tid att lägga in! Vi var där nästan hela dagen.
 
När vi kom hem så tog vi det lungt ett tag för att sedan fara och åka skridskor! Det var riktigt kul. Vi blev sedan bjudna (för tredje gången) på resturang av familjen. Det var ett fint ställe med bra (?) mat. När vi sedan kom hem så började Linn må illa. Resultatet blev att hon spydde HELA natten. Mest troligt så var det något lurt med den där Macaroni and Cheese som hon åt, för det verkar inte vara magsjuka. Man får se det från den ljusa sidan att det inte var något kött/kyckling involverat utan bara makaroner och ostsås. Hon har då börjat känna sig bättre men är fortfarande lite hängig. Tur vi bestämt sen tidigare att vi åker hem imorn på morgonen istället för idag. Vi ska nog mest troligt på bio ikväll.
 
Vi åker alltså hem imorgon till Santa Barbara, och det har varit riktigt bra här i Palm Desert förutom Linns "insjukning", men med 99 % säkerhet behöver ni intevara oroliga där hemma för hon är mkt piggare. Dessutom om det fortsätter så går vi till skolans "sjukstuga" imorgon. Men det var länge sen hon spydde nu. 
 
/Doktor Jocke.

Black Friday

dear swedish world.....my name is gabby baez and im an american. Today was black friday and in america that means it´s a day in which we kick of the holiday seasons by killing each other over discounted items. For example linn and i took a trip down to the mall to buy some clothes. To our dismay WE WAITED IN LINE FOR 3 HOURS!!!!!!! Sounds crazy right? // Gabby
 
Gabby fick skriva lite på bloggen idag, som ni kan läsa. Igår kväll stack vi iväg kl 12 för att försöka fynda någonting på rean som startade. Det var helt sjuk mycket med folk och vi hann nästan bara in på en affär, eftersom kön var så lång. Men 50% på hela butiken så fick med mig litegrann iaf. Vi kom hem kring tre på natten, gick direkt i säng för att sedan upp kring 6 och vidare till outlet rean. Det var bra där, hittade nya converse, billigt, och lite annat smått och gått. Sedan drog vi vidare till gallerian här i stan och kollade på lite kläder. Vi kom hem kring 4 och nu är vi helt slut... Jocke somande i sängen medans vi andra såg en film. När filmen var klar tänkte jag gå och se om han ville ha efterrätt. Ni som inte vet så är Jocke väldigt rolig när han sover, och denna gång flög han upp, helt rödsprängda ögon, pekade på våra shoppingpåsar från idag och frågade: Vem är det där?! Sedan började han mumla massa konstiga saker.. Det var kul
 
Det kommer att komma upp bilder när vi har tid att lägga in på datan. Det finns mycket att visa. Imorgon kanske vi ska och åka skridskor på någon innomhushall. Men ni får ha det så bra där hemma. Puss på er//Linn
 

THANKSGIVING

Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks, Thanks.
 

Klockan är nu 2:55 och vi kom ju hem från ett stort köpcenter. Folket och köerna var helt crazy. Nu ska vdovas nån timme för att sedan dra på en outlet imorn på morgonen. Vi blev bjudna på jättegod mat idag i form av kalkon.
 

Palm Desert

Jag och Linn fick följa med Gabby och hennes svenska pojkvän till hennes hus för att pröva på en riktig thanksgiving. Hennes föräldrar bor en bit utanför Los Angeles som heter Palm Desert. Resan hit tog skit länge, det burkar bara ta 3-4 timmar men nu blev det 7 istället eftersom trafiken är extra galen nu i och med Thanksgiving. Thanksgiving är imorgon och det brukar va något som liknar vårat julbord fast ist för skinka så har dom kalkon. På Fredag är det 'Black Friday' som innebär REA på allt, och folk är tydligen helt sjuka. Vissa tältar till och med utanför affärerna.
 
Gabby's familj är riktigt välkomnande och schyssta. Det får bli allt, nu ska vi sova. Tack tack tack ge
 
 
 
 
Jocke

19e November

Det blev somsagt ingen tunering. Det var lite surt att dom ställde in den pga. regn när det knappt hade regnat nå. Vi som hade hunnit fixa tröjor och allt. Ännu tråkigare var att dom skiter i tuneringen helt och hållet denna termin :(
 
I Fredags var jag ju som sagt och lyssnade på en Entreprenör här på skolan. Det var väldigt intressant, speciellt efersom han hans företag var värt 1,5 billion dollars - som är lite drygt 10 miljarder svenska kronor. Han var väldigt ödmjuk och normal av sig. Han kändes som en helt vanlig familjefar. I alla fall väldigt intressant och nu ska jag bara skriva 3 sidor om de 3 största lärdomarna från evenemanget.
 
Jag och Brian Coryat, Grundare av 6 olika företag (alla inte framgångsrika).
 
Vi hade match i Söndags och vi krossade motståndet som förövrigt var rätt så bra! Deras anfallare var med i MS-13 som tydligen är världens farligaste gäng. En liten fjant tror jag. Nedanför ser ni en lagbild på Deportivo Gallardo.
 
Ni kanske ser vilka de 5 svenskarna är.
 
Idag efter min lektion så passade jag på att sno Linns systemkamera för att knäppa lite bilder. Har lagt upp väldigt många på Facebook men bjuder på någon här också!
 
BILDBOMB
 
Skolan
 
Skolan
 
Betyder det att man går skola på ett fint ställe om en kryssare stannar till utanför?
 
 
California
 
 
Quality of Life
 
 
 
Den dag jag blir rik ska jag köpa ett hus uppe i bergen i Santa Barbara.
 
Sist och minst, våran kära PADDA. Linns tillfälliga bärbara nu när vi köpt den ett tangentbord.
 
Nu ska jag och Linn fara och spela fotboll med Pontus och Gabby.
 
JOcke

Forward

Idag slutade min första college säsong, med en 6-0 förlust.... Vi mötte ett lag som enbart bestod av mexare, och dom spelade bra och alla i laget var riktigt tekniska. Dom var bättre än oss och förtjänade att vinna, tror dom kommer gå långt i slutspelet. Jag fick spela mittback i första halvlek, sedan hör och häpnad, forward i 20 min och resterande på mittfältet! Det var kul där uppe, och det kunde ha blivit ett mål och assist om turen hade varit på min sida. Coach Ivan sa att jag gjorde en bra match och att han helst skulle vilja ha 4 st av mig på plan. Det var en tröst efter en sådan storförlus. Hur som helst har säsongen varit riktigt kul, allting från raseriutbrott på dåliga domare till glädje efter ett mål och besvikelse efter en förlust. Allt det där som hör till spelt. 
 
Fotbollsturneringen som Jocke och gänget skulle spela idag blev inställd pga regn. Konstig är att det bara duggat här i fredags... 
 
ikväll har vi sett en film och poppat 6 påsar popcorn. Vi trodde vi gjorde ett riktigt kap på dessa popcorn påsar, men de var så små att de knappt syntes... allting brukar ju vara i supersize här.
 
imorgon ska vi plugga och på måndag skriver jag ett departement exam, så önska mig lycka till !!
 
Puss på er!!//Linn
 

En Ny Vän: PADDAN

Idag köpte vi en iPad tillsammans. Jag har alltid själv sagt att de är en onödig pryl, och det tycker jag fortfarande, men det är samtidigt en fantastisk pryl som är hur cool som helst!! Apple prylar är dessutom ca 20 % billigare här i Amerikat. 
 
 
Imorgon har jag ingen lektion men jag ska ändå till skolan på ett event där min business lärare ska intervjua en VD för ett mångmiljon företag som är väldigt stort. Kan bli intressant, men största anledningen till att jag går är att vi får 20 extra credit till våran Final exam (av 200 credits). Man måste dock lämna in en 3sidig analys om vad han säger som man ska relatera till det vi lärt oss. Det får helt enkelt bli en klassisk ordbajs.
 
På lördag är det International Soccer Tournament här på SBCC och vi har ett hel svenskt lag. Ska bli riktigt sköjj. 
 
Vi fick våra tröjor idag:

 
Våran padda har nu gjort sitt första och förhoppningsvis inte sista inlägg.
 
/Jocke 

Stadiums

Vi kom precis hem efter ett riktigt skönt löppass på La Playa Stadium. Vi båda sprang såkallade "stadiums". Då springer man i de 80 trappsteg långa trapporna, 10 gånger. Jag är inte riktigt av en löpare, men kände ikväll att jag var riktigt sugen, därför känns det extra bra just nu.
 
Eftersom vi vann förra matchen klarade vi oss vidare till play-offs. Så på lördag smäller det, vinna eller försvinna. Jag vill verkligen göra en bra match och förhoppningsvis hela laget så säsongen inte slutar riktigt än. Så imorgon och på fredag kommer vi träna för att vara så förberedda som möjligt. Vi ska spela i LA och laget vi möter har tydligen en riktigt bra forward som sticker ut. Så hon får vi passa oss för, eller skada.. vem vet... hehe..
 
Just nu står jocke och gör lite American pancakes, som förövrigt är riktigt goda! Annars blir det nog bara att ta det lungt ikv och en sovmorgon imorn. 
 
Hoppas alla har sett Zlatans mål emot England. Helt. Sjukt. Var tvungen att retas lite med min tränare idag på träningen, eftersom han är engelskman. Annars så blev jag riktigt shockad och besviken av att igen i mitt lag vet vem Zlatan är (?!?!??!?!?) Hur kan dom ha missat????!?! dessa Amerikaner... 
 
 
 
Två bilder från match i fredags. Första är på mig och Sam, den andra på mig och målvakten Brianna.
 
Denna bild är tagen på våran favvo resturang Palazzio. Jocke bjöd ut mig sådär spontant. Puss på han.
 
Vill även bara retas och säga att vi fortfarande springer omkring i shorts på dagarna. hihi. hejdå. //Linn
 
 
 
 
 

It's Freaking Cold

Vaknade upp till fotbollsgalan och kungZlatan!
 
Trodde detta skulle bli en dag då jag skulle göra läxa absolut hela dagen, men då kom jag på att läxan inte ska vara inne imorgon utan på Onsdag. Så det blev att vi stack och åt på Palazzio istället (där pappa blev förälskad i pastan), för att senare handla.
 
Eftersom att Linn pajjat mina hörlurar som hon gav mig födelsedagspresent så köpte hon nya åt mig trots att jag inte ville det.
Blev riktigt nöjd i alla fall. Stilrena och GRYMT ljud.
 
Jag passade då på att hämnas genom att trampa sönder hennes data.. KLANT. Om man ska försöka att se det postiva med mitt beteende så är det att hennes skärm på 15 tum nu helt plötsligt blev 32 tum (TVn).
 
Det är kallt som bara den (inte med norrländska mått) i läggan om kvällarna eftersom vi inte har någon värme. Speciellt om fötterna, så ett par tjocksockar hade inte suttit fel. Men lugn, det är fortfarande 20 grader om dagarna här på den Amerikanska Riveran (SB kallas faktiskt det).
 
Nu ska jag rätta två av mina uppsatser i och med att jag har obligatorsikt möte imorgon med min Engelska lärare, samt läsa in nästa kapitel i Business klassen.
 
 
Med Vänliga från California /J
 

Veterans Day

Halloj!
 
Ursäkta uppehållet från bloggen. Lathet är anledningen. Vi har haft en otroligt skön och slapp helg. Vi har sett alla nya Johan Falk filmer och solsidan, samt poppat upp 4 påsar pop-corn. Falk filmerna var riktigt bra, speciellt den sista! Angående solsidan så är det alldeles för lite Ove.
 
 
Linn hade match i Fredags och det var deras sista Conference game som dom också vann! 3-1. Jag själv hade match idag med Gallardo och vi vann med 5-0.
 
Vi är lediga imorgon (måndag) pga. Veterans Day, som är en dag som hyllar alla krigsveteraner här i USA. Så skönt, speciellt för mig som hade min senaste lektion i torsdags. Lång helg minst sagt.
 
Även ett stort grattis till världens bästa pappa på Fars-dag.
 
Väderrapport i Barbara: Kalla vindar blåser in över staden. Det har varit under 20 grader i helgen, och eftersom vi inte har någon värme i lägenheten så har vi fryst lite grand. Ska dock bli lite bättre nu till veckan med 20+.
 
Nästa helg så har vi en fotbollstunering på skolan där vi har gjort ett hel svenskt lag. Ska bli kul!
 
 
 
 
jocke
 

Mål nr 2

idag har det varit en heldag med fotboll. Vi åkte iväg mot Moorpark College halv 11 imorse. Vi spelade matchen kl 1 och det var inte så varmt som jag  trodde att det skulle vara. Vi vann med 3-2. Jag gjorde mål, på straff. När jag hörde domaren blåsa straff hoppades jag att tränaren inte skulle se mig, men han ropade att jag skulle ta straffen. Det är som en konstig känsla att slå straff. Som en skräck blandad förtjusning. Jag ville ta straffen, men samtidigt livrädd att missa. Men det gick vägen och känns skönt att kunna säga till Jocke att hans teorier om att jag inte gjort något college mål än eftersom mitt självmål gjorde det jämnt, är nu över.
 
 
Imorgon fick vi ledigt från träningen, så ska gå på en lektion sen ska jag, om det är fint väder, lägga mig och sola. Sen tänkte jag träna också, kanske gymmet. 
 
På fredag är våran sista seriematch, och vi måste nog vinna för att ta oss vidare. Men det ska vi nog fixa.
 
Idag avgjordes ju presidentvalet, Obama kommer fortsätta styra i 4 år. Grattis! Helt rätt tycker jag fastän jag inte är så insatt. 
 
Hoppas ni har det bra där hemma!! //Linn
 

32 plus

Hejsan hoppsan!
 
I helgen var vi somsagt på Six Flags, det var helt sjukt! Det är nästan så att adrenalin kicken och pirret i magen fortfarande sitter kvar. Vi var där med Gabby och Pontus och vi hade det hur trevligt som hellst.
 
I söndags var Jocke på match, dom förlorade. Orkade faktiskt inte följa med denna gång och hejja eftersom matchen var kl 9.. 
 
Och just ja, vi har också dragit tillbaka klockan nu, så nu är vi 9 timmar bakom er igen.
 
Idag, måndag, har jag hunnit varit på två engelska lektioner, en träning och fixat mig ett amerikanska bankort. Och bara för att ni ska bli avundsjuka där hemma kan jag berätta att det är den femte november och det var +32 ute idag. Imorgon ska det bli ännu varmare, och vädret ska hålla sig kvar resten av veckan. Jag och jocke bestämmde oss att hinna med en beach dag för att ta vara på det vackra vädret. 
 
Ikväll har jocke varit ute och sprungit på skolans bana, nu sitter han och gör läxa, i kalsonger. Själv ska jag göra en tidig kväll eftersom vi har match imorgon. Det kommer bli en heldag eftersom killarna ska spela efter oss. Matchen startar kl 1, när det är som varmast, så nu ska jag hinka i mig vatten i tron på att jag kommer överleva. 
 
 
 
 
 
 
 
Måste även få visa denna bild som Eva har tagit på Brorsans nya kompirs, Dagny. Hoppas bara hon är lika underbar som sin mor, hon är då lika söt iaf.
 
hörrni vi hörs//Linn

Nöjesfält

Snackade med familjen och steffes först, sen Jens, sen sist och minst Kaatari. Annars har jag bokstavligt talat inte gjort ett skit idag förutom att nöta FM.
 
Imorgon drar vi till Six Flags Magic Mountains (nöjesfältet vi var på tidigare). Ska bli så SJUKT kul..
 
Linn och gänget hade match och dom vann med 4-2. Linn fick dessutom en assist, gratulerar.
 
 
Ett kort inlägg men vi lever!
 
/Jocke

Oprah

Detta har varit en bra dag! Gick upp kl nio, tog en prommis till skolan för att träffa våran engelska hjälplärare, som vi ska träffa innan vi lämnar in uppsatser osv. Det känndes så skönt att första november, strosa omkring i shorts. 
 
Det var en rolig träning idag också, mycke olika sorters spel och avslut. Det gick bra. Imorgon har vi match, kl 4, mot hankock. ni får uppdatering på resultat när jag kommer hem eller sen i helgen. 
 
Har skypeat med några av de bästaste vännerna idag. Maja, kajsa, julia och freddis. Det var behövligt. Och med min family, där jag fick se hur sjukt intresserad hunden är på våran nyaste medlem, en liten kissemisse. Hur söta som hellst är dom, tror inte Elton kunnat ta ögonen från henne. 
 
Fick även höra att Oprah varit och hälsat på på våran skola idag. Varken jag eller Jocke fick någon skymt av henne, men lite fränt var det iaf. Hon äger ett hus har i krokarna har vi fått höra. 
 
Det nyaste FM kom ut idag... vilket betyder att Jocke kommer sitta fastklistrad vid sin data i några dagar, haha. Jag har själv tagit det lungt ikv.
 
På lördag så drar jag, Jocke, Gabby och Pontus (Gabbys kille) till six flags. Längtar redan, eftersom det är helt sjukt kul där. Så lördagen kommer nog bli gode bra!!
En bild från sist vi var på Six Flags. 
 
Jag och Gabbs.
 
Hörrni, hejdå! //Linn
 

Om oss

Lämnade trygga lilla Piteå i Augusti -12 för att flytta till USA och plugga på College (Universitet). Vi pluggade en termin i Santa Barbara, Kalifornien. VT-13 hade vi lyckan att bli tilldelade varsitt fotbollstipendium. Så vi flyttade till Thomasville, GA, för att studera och spela fotboll vid Thomas University. Vi dokumenterar våra händelser och upplevelser med hjälp av denna blogg. Roligt att du läser/följer!

Lokal Tid

Lokalt Väder

Find more about Weather in Thomasville, Georgia, United States Of America
Weather Forecast

Adress

2025 E. Pinetree Blvd. Apt #1E
Thomasville, GA, 31792
USA