Fakta

I morse hade våran gymträning blivit inställd utan min vetskap. Men när jag ändå var där som ett fån så kunde jag väll lika gärna köra ett pass istället för att åka hem igen och snosa två timmar till.
Vi beställde hem varsin Dominos-pasta och såg landslaget lira. Så sjukt onödigt att släppa in målet i slutet alltså. Tyvärr så blir det nog inget Rio för oss, men större skrällar har ju skett.
Ikvällst såg vi basketlaget krossa en annan skola. Sporten blir bara roligare och roligare att titta på...
Imorgon hade vi tänkt rulla mot Tallahassee för att äntligen se FSU:s amerikanska fotbollslag lira. Dom möter den klassiska skolan Syracuse från New York (är med i en del sportfilmer).
Jag hittade en lista i en tidning om hur mycket huvudcoacherna tjänar på dom bästa skolorna i den högsta collegedivisionen NCAA D1:
(Alla siffror är deras årslöndock är inte potentiella bonusar inräknade (6-5 siffriga belopp)
College Basket
1. Mike Krzyzewski (Duke) - $7,233,976 ca. 48 miljoner svenska kronor
2. Rick Pitino (Louisville) - $4,973,343 ca 33 miljoner SEK
3. Bill Self (Kansas) - $4,960,763 ca 33 miljoner SEK
10. Jay Wright (Villanova) - $2,290,346 ca 15.1 miljoner SEK
College Amerikansk fotboll
1. Nick Saban (Alabama) - $5,545,852 ca 36.7 miljoner SEK
2. Mack Brown (Texas) - $5,453,750 ca 36.1 miljoner SEK
3. Bret Bielema (Arkansas) - $5,158,863 ca 34.2 miljoner SEK
10. Charlie Strong (Louisville) - $3,738,500 ca 24.7 miljoner SEK
Helt sjuka siffror! Tänk er att detta är coacher för skollag, där spelarna enligt reglerna inte får tjäna en enda krona bortsett från sina stipendium. Helt ofattbart men samtidigt helt underbart.
Som jag har nämnt tidigare så föredrar en stor del av folket här att titta på college framför proffslagen. En egen uppfattning är också att det är mycket mer passion och hjärta från supportrarna till collegelagen. Ett exempel är här i Georgia där alla är helt galna i University of Georgia (när det kommer till amerikansk fotboll). Trots att det "bara" är en skola och att den ligger 4 timmar bort så vet jag inte hur många gånger varje dag jag ser deras logo här i Thomasville på folks kläder, bilar, brevlådor osv.. I Tallahassee så brinner verkligen staden för FSU, så det blir förhoppningsvis en kul upplevelse imorgon. Inte nog med det, så ska vi även mest troligt och se deras basketlag lira på söndag. Jag vet egentligen inte om detta är särskillt intressant för er att läsa om, men det tycker ja, haha.
Avslutningsvis så slänger jag upp en rörande nyhet om en 5 årig kille med cancer här i USA vars största dröm var att få vara batman. San Fransisco förvandlades till Gotham för en dag: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17853152.ab
Gymmet på skolan är helt fantastiskt. En riktig skam att man inte utnyttjar det oftare på fritiden.
-Jocke

Skriv en kommentar









Om oss

Lämnade trygga lilla Piteå i Augusti -12 för att flytta till USA och plugga på College (Universitet). Vi pluggade en termin i Santa Barbara, Kalifornien. VT-13 hade vi lyckan att bli tilldelade varsitt fotbollstipendium. Så vi flyttade till Thomasville, GA, för att studera och spela fotboll vid Thomas University. Vi dokumenterar våra händelser och upplevelser med hjälp av denna blogg. Roligt att du läser/följer!

Lokal Tid

Lokalt Väder

Find more about Weather in Thomasville, Georgia, United States Of America
Weather Forecast

Adress

2025 E. Pinetree Blvd. Apt #1E
Thomasville, GA, 31792
USA