Santa Barbara City College

Ett litet fakta inlägg om skolan och vad vi sysslar med..
 
College eller University är raka motsvarigheten till det vi i Sverige kallar för Universitet, rätt så uppenbart men jag vet att vissa tror att College är som gymnasiet i Sverige.
 
Det finns över 4000 universitet och colleges i USA. I Sverige finns det hela 61 Universitet och högskolor. Det finns 1721 Community Colleges i hela USA. Santa Barbara City College är rankat som ett av de 10:e bästa Community College:et i hela landet!
 
Vad är skillnaden mellan College och University?
Skillnaden är inte mycket mer än att på Universities så finns det generellt mer professorer och mer forskning bedrivs där.
 
Vi går ju som sagt på ett Community College, vad är det?
Community college är två-åriga universitet som man kan läsa början av sin utbildning på. Varför man väljer ett CC sitter mestadels i pengar, de är mycket billigare. Men det kan även sitta i att du har för dåliga betyg för skolan man vill gå på, då är det ett utmärkt läge att gå på ett CC och få bra betyg för att sedan transfera till skolan du vill till. Det är oftast lättare att få bra betyg på ett CC, därmed ej sagt att kvaliteten är sämre.
 
De olika examerna som finns här i USA:
Associate Degree, 2 år (Denna tar man på ett CC för att sedan byta till ett 4 årigt universitet)
Bachelor Degree, 4 år (Kandidatexamen)
Master's Degree, 2 år efter BA (Högt värderat)
Doctorade Degree (Exremt högt värderat)
 
Santa Barbara City College klassas som ett "medium" i storleken här i USA gällande antal studenter - 19140 studenter studerar på skolan.

Det kryllar av svenskar här! (På gott och ont)
Som det ser ut just nu så är min Major (inriktning); Business Administration: Management. Jag läser för tillfället en kurs relaterat till det, och de är introduktionskursen där man lär sig väldigt brett och generellt om business. Det handlar mycket om hur det fungerar i business-branschen och hur det är att vara en ledare/entreprenur inom den. Det är riktigt intressant och min professor är verkligen professionell rakt igenom, "Han har varit med förr". Dock så försöker han gång på gång trycka dit Sverige om att det är dåligt att vi har höga skatter och att vi är socialister. Tyvär så lyckats han inte fullt ut eftersom det alltid är någon svensk som äger ut honom genom att använda exempel som han tyvär inte kan kontra på eftersom det inte finns något att kontra tillbaka med.
 
Som ni även ser så läser vi båda mycket engelska. Man blir rekommenderad att göra så sin första semester för att logiskt sett så om du är bättre på engelska så fattar du förmodligen mer också och därmed får du högre betyg. Dessutom måste man läsa upp till ett visst antal engelska kurser så det är inget vi gör bara för skojs skull.
 
 
Nu slut på det vetenskapliga, förlåt!
 
Två dagar som bestått av skola, läxa och fotboll. Vi har ingen gas fram till måndag så vi kan inte göra mat på spisen, vilket gör att vi har ovanligt stor dispens då det gäller att käka ute. Tyvär så har vi inget varmvatten heller i och med gasen. Men mentalträning får man då i alla fall när man duschar!
 
Imorgon sticker jag och 4 svenska killar och ser LA Galaxy (Beckhams lag).
 
Linn har match så passa på att hejja på hon genom att se den LIVE på datan hemma!! Matchen börjar klockan 23:00 för er i Sverige, och dom möter en skola från San Francisco.
 
Länken: http://client.stretchinternet.com/client/sbcc.portal#
 
Lite kul är att det är ett lag som tydligen ska vara riktigt bra! Anledning? Jo dom har nämligen en kille som inte var riktigt nöjd med sitt kön och gjorde ett byte för att dominera bland damerna. Bara det gör det värt att se!
 
Nu ska jag sluta tjata..
Jock
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Irre

2012-09-14 - 14:16:21
Tack för all bra och intressant info du ger oss här hemma i norr :)

robban

2012-09-14 - 15:45:59
Fan va bra skrivet!! Jag som trodde ni var där på semester, så nu förstår jag varför ni inte kommit hem än :-)

Elisabeth

2012-09-14 - 22:10:37
Bra förklaring för oss som inget vet om hur det fungerar på eran skola! Här är spö i backen och riktigt höstväder! Sköt om er! Kramar från ett regnigt Pitsund!

robban

2012-09-16 - 03:18:27
ja du jocke.... vilken resa... & gud vad vi saknar dej här hemma,varje morgon varje dag,Petter som längtar så efter dej(han följer din blogg varje dag) & vi!!!
din starkhet i allt du gör !!!
Vi följer varje steg du tar,med en så grym beudrand.
Jag saknar dej så mycket.....men är så glad för att du följer din dröm & vi önskar dej ALL lycka men vi sakan dej såååå här hemma //kram mamma

Skriv en kommentar









Om oss

Lämnade trygga lilla Piteå i Augusti -12 för att flytta till USA och plugga på College (Universitet). Vi pluggade en termin i Santa Barbara, Kalifornien. VT-13 hade vi lyckan att bli tilldelade varsitt fotbollstipendium. Så vi flyttade till Thomasville, GA, för att studera och spela fotboll vid Thomas University. Vi dokumenterar våra händelser och upplevelser med hjälp av denna blogg. Roligt att du läser/följer!

Lokal Tid

Lokalt Väder

Find more about Weather in Thomasville, Georgia, United States Of America
Weather Forecast

Adress

2025 E. Pinetree Blvd. Apt #1E
Thomasville, GA, 31792
USA