Lugnt

Här borta rullar det på och det senaste dagarna har inte varit särskillt märkvärdiga. Vi går i skolan, kommer hem, gör läxor, tar det lugnt.
Idag/kväll drog jag och Linn in till State Street för att käka på en resturang som har riktigt god pasta. Tyvär så var det inte lika gott idag eftersom vi provade en ny rätt. Det är dock ett riktigt bra ställe med ett bra koncept, man delar på en halvportion på två personer och det blir ändå kvar mat, fri refill är det också. Allt det för ett bra pris.
 
Gasen är tillbaka vilket innebär att vi har varmvatten igen + gas naturligtvis. Riktigt skönt, men det fanns naturligtvis baksidor med det också; vi fick helt enkelt ta tag i vårat diskberg på en gång. Tur var det i alla fall att inte någon av er veteraner i området såg detta berg, för då skulle ni svimma. Men problemet är löst och vi passade på att rengöra spisen och diskbänken då vi ändå var igång. Så nu blir det att återigen börja laga mat på spisen och spara lite pengar. Vi har faktiskt tänkt kasta oss på palten i helgen och göra ett tappert försök.
 
Man får ganska så mycket läxor här, och man får verkligen inte hamna efter. Business klassen är riktigt intressant och jag säger det igen, professorn kan sin sak. Jag måste dock börja lägga mer energi på den utanför själva klasserna. I och med att man aldrig får någon läxa i den annat än att man ska komma förberred och läst på, så blir det att man prioriterar läxorna i andra ämnen som man fått på papper att du ska göra si och så. Det också ett litet annat upplägg här borta. Betyget grundas oftast ca. 40 % på närvaro och det man gör i klassen, 30% Mid-Term, och 30 % på Finals. Mid-Term är ett stort prov som är under ett visst datum i mitten på terminen och Finals är slutprovet i ämnet. Om man tycker detta system är bra eller dåligt är upp till en själv men så är det i alla fall. Det som kan bli lite jobbigt är ju att man har oftast flera Mid-Terms/Finals samma vecka i och med att man har andra ämnen.
 
Det var 14 grader då vi vaknade runt 7 i morse och man har ju blivit rätt anpassad till värme så varenda hår på kroppen stod. Som tur är så kommer graderna över 20 nånstans runt 8:30-9:30.
 
 
 
Jocke

Kommentarer

Irré

2012-09-19 - 11:02:15
Jocke.. stavningen är lugnt, inte lungt:) ta gärna kontakt m Lennart när ni ska göra palt. Det är han duktig på !!

Robba

2012-09-19 - 18:03:48
Såg gott ut!

Elisabeth

2012-09-19 - 20:48:46
Låter härligt med paltförsöket! Här är det spö i backen. Lille Theo kommer och ska vara här i morgon, så det blir en rolig dag!
Kramar från oss!

Skriv en kommentar









Om oss

Lämnade trygga lilla Piteå i Augusti -12 för att flytta till USA och plugga på College (Universitet). Vi pluggade en termin i Santa Barbara, Kalifornien. VT-13 hade vi lyckan att bli tilldelade varsitt fotbollstipendium. Så vi flyttade till Thomasville, GA, för att studera och spela fotboll vid Thomas University. Vi dokumenterar våra händelser och upplevelser med hjälp av denna blogg. Roligt att du läser/följer!

Lokal Tid

Lokalt Väder

Find more about Weather in Thomasville, Georgia, United States Of America
Weather Forecast

Adress

2025 E. Pinetree Blvd. Apt #1E
Thomasville, GA, 31792
USA