Derby

Imorgon är sista gången som jag har lektion på fredagar, skönt!
 
Linn sticker direkt efter lektionen imorgon till Los Angels för match mot L.A. Pierce. För egen del så är vi ett gäng som ska spela lite beachvolley och sedan eventuellt grilla ute. Efter det ska vi dra bort till UCSB för att se dom ta emot sina största rivaler: UCLA. En skola som ofta är med filmer och som är framgångrik i alla sporter dom har på skolan.
Lite cool fakta om UCLA:s amerikanska fotbollslag vars hemmaarena är den berömda "Rose Bowl" som tar nästan 100 000 åskådare. Jag var tvungen att checka in och kolla hur mkt publik dom hade på sin senaste match som förövrigt bara var en vanlig seriematch. 71 530 på läktaren. Det är skilda världar jämfört med Sverige. Tänk att det inte är proffs som spelar utan studenter. Dock så är nivån säkert densamma som proffs men det är ändå ganska fascinerande. Bör tilläggas är att man får inte tjäna en enda krona annat än stipendier som täcker skolavgifter, boende, mat och böcker då man idrottar på college.
 
Blanda inte ihop det jag skrev, matchen vi ska se imorgon är VANLIG fotboll. Jag ser framemot matchen och vi ska självklart inhandla tortillabröd att kasta in om det blir mål. Det kommer förmodligen vara ruskigt mycket publik. När lagen möttes förra gången så slogs faktiskt rekordet gällande publik inom collegesoccer:n i USA. över 16 000 fanns på läktaren då. IFK Göteborg hade 14 000 i sin senaste match mot Elfsborg som är en hyfsat attrativ match i Allsvenskan.
 
Se filmen då lagen möttes åt senaste. Imorgon är det samma lag, samma arena.
 
Efter matchen blir det mest troligt att partajja lite i Isla Vista.
Isla Vista är en del här i Santa Barbara och närmare bestämt en liten yta där det enbart bor studenter. Det ligger väldigt nära till UCSB där går det 20 000 studenter. IV är som en liten stad för studenter och det festas en hel del där. Faktiskt så konsumeras det MEST alkohol per kvadratkilometer i hela USA på Isla Vista. Av förklarliga själ så ligger UCSB i topp på listan av de bästa party-skolorna i USA (tro mig det finns listor för allt möjligt). Det är fest i husen längs den berömda gatan Del Playa. Halloween är de största som händer på hela året i IV och alla är där!
Inte bästa stället att bo på om du vill satsa fullt på skolan. Husen/Lägenheterna på huvudstället där ska tydligen vara riktigt snuskiga, då alla bara klampar in till höger och vänster.
 
 
Jag och Linn åt middag på en sushi resturang idag med hennes lagkompis Gabby och en svensk kille. Om jag åt Sushi? Kommer aldrig hända. Linn gjorde dock sin debut och gilla det.
 
Hade tänkt knäppa lite bilder imorgon..
 
//jocke

Skriv en kommentar









Om oss

Lämnade trygga lilla Piteå i Augusti -12 för att flytta till USA och plugga på College (Universitet). Vi pluggade en termin i Santa Barbara, Kalifornien. VT-13 hade vi lyckan att bli tilldelade varsitt fotbollstipendium. Så vi flyttade till Thomasville, GA, för att studera och spela fotboll vid Thomas University. Vi dokumenterar våra händelser och upplevelser med hjälp av denna blogg. Roligt att du läser/följer!

Lokal Tid

Lokalt Väder

Find more about Weather in Thomasville, Georgia, United States Of America
Weather Forecast

Adress

2025 E. Pinetree Blvd. Apt #1E
Thomasville, GA, 31792
USA