K-Mart

Halloj!
 
Vaknade upp med tron att jag skulle spela match idag, men den blev inställd av någon anledning vilket innebar sova ut lite till. Vi gick sedan upp för att ta bussen in till stan för att sedan åka ut mot Goleta och närmare bestämt Kmart. Vårat mål med det hela var att investera i en byrå till vårat rum.
Resultatet blev en stycke fläkt, byrå och mixer, samt ett par Bicykle-kortlekar till Jens.
 
Faktiskt Linn som gjorde det stora jobbbet gällande att montera ihop byrån. Duktig.
 
Våran nya mixer samt Sam's underbara mackjärn!
 
Har nu även bokat hotell/motell åt Pappa å Steffe å gänget. Det blev riktigt nära oss. Tur att Pappa och Steffe är bröder för det fanns bara ett rum kvar med två sängar i.
 
Så var det en fråga som jag glömt av att svara på:
Anonym
Hej! alltså, jag skulle vilja veta hur ni har gjort med boendesituationen? Tänkte att ni bor ju inte i en familj, vilket brukar vara det vanligaste, hur fixade ni lägenheten? :) vore jätte skoj att få höra!
 
Svar: Hmm.. Det är inte särskillt vanligt att man bor i familj som svensk då man pluggar på College/University i USA. Däremot är det enda alternativet om man sticker och pluggar på high school (gymnasiet) i USA. Det är lätt att man förväxlar dom. Dock så vet jag att möjligheten finns, men det är inte många svenskar som kör på det (vad jag vet). Vanligaste är att man antingen bor i "dorms" som är en studentkorridor på skolan, precis som på filmerna, eller att man bor som vi, i lägenhet. Våran skola har inga dorms så därför var lägenhet enda alternativet. Vi hade tur som fick hjälp av fotbollscoachen på skolan med våran lägenhet, eftersom vi bor på ett väldigt fint komplex som ligger extremt bra till. Dock så är det inga problem annars att fixa en lägga här; jag vet att det är många svenskar som pluggar här som sticker hit och bor på hotell/hostel första veckan åså söker dom lägenheter konstant den veckan, och det löser sig! Om inte skolorna har något boende så har dom ofta en person som hjälper studenterna med att hitta roomies/lägenhet/familj osv. Hoppas det besvarade frågan.
 
JOcke

Kommentarer

Jens

2012-10-08 - 08:54:20
Perfekt att ni hittade Bicykle (Y)

Skriv en kommentar









Om oss

Lämnade trygga lilla Piteå i Augusti -12 för att flytta till USA och plugga på College (Universitet). Vi pluggade en termin i Santa Barbara, Kalifornien. VT-13 hade vi lyckan att bli tilldelade varsitt fotbollstipendium. Så vi flyttade till Thomasville, GA, för att studera och spela fotboll vid Thomas University. Vi dokumenterar våra händelser och upplevelser med hjälp av denna blogg. Roligt att du läser/följer!

Lokal Tid

Lokalt Väder

Find more about Weather in Thomasville, Georgia, United States Of America
Weather Forecast

Adress

2025 E. Pinetree Blvd. Apt #1E
Thomasville, GA, 31792
USA