UCSB Gauchos

Ikväll stack vi bort till UCSB:s campus för att se deras herrlag lira fotboll. University of California Santa Barbara är ett väldigt bra universitet akademiskt och ligger i samma system som kända skolan "UCLA". Att ha ett "UC" universitet i sitt CV väger högt i världen om du söker jobb, men självklart kostar dessa universitet skjortan också.
Deras herrfotbollslag är för tillfället rankad som den 12e bästa skolan i hela USA inom collegesoccer, och varje år slussar de ett antal spelare till olika proffsligor. UCSB har det bästa publiksnittet i hela usa inom collegesoccer och på "toppmatcherna" är det uppemot 10 000 i publiken och som länkat i tidigare inlägg, i ett derby mot UCLA så var det 16 000. Allt detta gör att de har möjlighet att recruita riktigt bra spelare och många av dessa har fina meriter gällande tidigare klubbar och ungdomslandslag.
 
 
Det tog ca 15 min från oss till Harder Stadium som ligger mitt på deras campus. Väl där fick vi en chock. Allt var precis som på en äkta proffsmatch. Det började redan vid biljettluckan, en biljett som om man skulle se Champions League. Dyr var den också. Vid ingången var det vakter och tro det eller ej poliser med skottsäkra västar (overkill). Innanför arenan fanns självklart deras egna souvenirshop där man kunde köpa halsdukar, matchtröjor och vanliga fan-tröjor (vi ska köpa oss varsin till nästa match), korv-strips-osv-stånd fanns också. Arenan var riktigt fin och sådär typiskt skolamerikanskt, men ändå proffsigt spetsad i form av storbildskärm. Gräset var magiskt och jag vettefan om San Siro:s matta var så mycket finare.
Sen var det inmarsch med kids och en mäktig nationalsång där nästan alla amerikaner på plats höll handen på hjärtat och riktade sig mot flaggan. Naturligtvis fanns en maskot.
 
 
 
 
 
 
De var Gauchos första träningsmatch för säsongen och de mötte en annan skola här från Santa Barbara som vanligtvis spelar i en annan av collegedivisionerna. Matchen var bra, fint spel, tempo och ingen som backade ur närkamperna. UCSB vann som förväntat, 3-0. Publiksiffran var 2280. Av den lilla matchen jag sett så har de knappast försämrat mina förväntningar nivåmässigt. Jag skulle gissa att laget ligger på toppDiv1 eller Superettan klass i Sverige.
 
 
 
Highlights från matchen
 
 
Det har även en kul men rätt så korkad tradition som innebär att när det blir mål så kastar publiken tortillabröd rätt ut i luften. Trots uppmaningar innan matchen började "Remember tortillas up not out" så fylldes planen. Se filmen! (Nu var det ju dock inte lika mkt folk som det är på seriematcherna, tänk då!)
 
 
 
Detta var definitivt inte våran sista gång vi besökte Harder Stadium och det ska bli fett att fara dit då det är derby mot UCLA den 21 september för att 2 dagar senare möta det kända Harvard University.
 
Faktiskt så är den assisterande tränaren här på SBCC målvaktstränare på UCSB och många tjejer från SBCC blir rekryterade och får fotbollstipendium där, något för Linn om hon gör bra ifrån sig kanske?
 
 
 
Köpte mig förövrigt denna gura idag för 80 dollar. Fattar inte varför men ska försöka lära mig.. Och när vi kom hem från matchen hade jag fått mail från skolan att gitarrkursen som jag stod i kö till nu hade en ledig plats, så nu e jag klar!
 
Avslutningsvis:
Skunk (x)
Tvättbjörn (x)
Bisamråtta (x)
Ödla (x)
Krokodil ( )
Elefant ( )
Mammut ( )
 
PS: SB är inte lika fint som vi trodde.. Det är finare!

Kommentarer

from

2012-08-20 - 02:56:07
Jocke e KLAR!!!!

Mona

2012-08-20 - 08:36:25
Tack för trevlig läsning och fina bilder.. Sportjournalist kanske vore något?

Skriv en kommentar









Om oss

Lämnade trygga lilla Piteå i Augusti -12 för att flytta till USA och plugga på College (Universitet). Vi pluggade en termin i Santa Barbara, Kalifornien. VT-13 hade vi lyckan att bli tilldelade varsitt fotbollstipendium. Så vi flyttade till Thomasville, GA, för att studera och spela fotboll vid Thomas University. Vi dokumenterar våra händelser och upplevelser med hjälp av denna blogg. Roligt att du läser/följer!

Lokal Tid

Lokalt Väder

Find more about Weather in Thomasville, Georgia, United States Of America
Weather Forecast

Adress

2025 E. Pinetree Blvd. Apt #1E
Thomasville, GA, 31792
USA